Page 3 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 21 to 30 of 56

Thread: 800x600 stopped working! Help Please! Ex-Audio TS LCD

  1. #21
    Fusion Brain Creator 2k1Toaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado, but Canadian!
    Posts
    10,053
    It supports 800x480 and that is the default resolution.

    However, it is impossible to resolve. I did trace it back, and the video processing chip is a little black. So I have blown my 800x600 and 800x480 resolutions. 640x480 and 1024x768 work just fine.

    Also at least my screen, automatically seems to scale the image. I do not have any sort of stretched image, so I have no clue what people talk about when they want 800x480. The standard resolutions look absolutely perfect.
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

  2. #22
    FLAC greatwhite's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Top o' the world Ma!
    Posts
    1,282
    I know this thread is a little old, but I just had the same issue with my eby701.

    as a previous poster said, went for the brightness button, hit auto adjust by mistake and blammo! Out of range.

    Got it running at 1024, but didn't like the itsy bitsy windows.

    So I started fooling around with settings. Tried changing hz first. nada.

    Then started fooing with an old nvidia agp card I had lying around. Still no 800x600. but 848x480 (but acting funny) and 1024 (too small).

    Then I tried a bit more unusual setting. 960x600. Success! But the odd thing is, the OSD says it is running at 800x600!?!

    Time to start resizing my jpegs.................

    Maybe I'll start fooling with powerstrip and see what's what........

    Hope this helps someone out there somewhere.

    Cheers

    BJ
    For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return.
    Leonardo Da Vinci

  3. #23
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    356
    can someone please post which screens DONT have this problem?

    this sounds like a nightmare. I've never heard of a screen that likes 1024 but can't do 800 by 600. Is it too much at ask the manufacturers to test out their expensive *** equipment before they ship out?

  4. #24
    FLAC greatwhite's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Top o' the world Ma!
    Posts
    1,282
    Well, my lilli was working fine for over a year until some dumb user hit the wrong button...............
    For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return.
    Leonardo Da Vinci

  5. #25
    Newbie bmassey96's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Michigan
    Posts
    35
    Just installed my Lilliput 809GL, pressed the auto adjust button, now 800X600 is "out of range". I'm going to try some of the other suggestions in this post. What would cause an "auto adjust" feature to cause the LCD to treat 800x600x32x60 as "out of range"? Makes little sense...

  6. #26
    Super Moderator. If my typing sucks it's probably because I'm driving.... turbocad6's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    NY
    Posts
    6,234
    I've had a few issues long ago similar & it turned out the Lilli I had didn't like certain refresh rates, might be one thing to try...

  7. #27
    Maximum Bitrate MobiTekLink's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Queens, NYC
    Posts
    641
    I had the same issue with a 702 that I bought from mo-co-so.com , I had 2 Lilliputs plugged in with a VGA splitter and one of them would display 800x600 and the other one wouldnt, then I'd put it in 1024x768 and both worked!
    So I returned it.
    Now Im having issues with the 703's
    Crazy Lilliputs !!
    08 Lincoln Navigator www.mobiteklink.com

  8. #28
    Newbie bmassey96's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Michigan
    Posts
    35
    Did some more fiddling around tonight and got 800x600x32x75 to work. I can now boot to windows in 640x480x32x60, and then run Road Runner at 800x600x32x75.

  9. #29
    FLAC greatwhite's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Top o' the world Ma!
    Posts
    1,282
    Quote Originally Posted by bmassey96 View Post
    Did some more fiddling around tonight and got 800x600x32x75 to work. I can now boot to windows in 640x480x32x60, and then run Road Runner at 800x600x32x75.
    I tried 75 on my 701 a while ago, no joy..........

    Doesn't seem to care for any hz at 800x600.
    For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return.
    Leonardo Da Vinci

  10. #30
    Newbie
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9
    Quote Originally Posted by 2k1Toaster View Post
    I think I f'ed it up though. So if you are good to it, dont expect problems. Just odnt plug in the power while the VGA is sending a signal I suppose.
    Could someone explain this?

Page 3 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Similar Threads

  1. still cant get audio working!
    By djmickyg in forum PhoneControl
    Replies: 2
    Last Post: 07-23-2005, 08:51 PM
  2. Audio problems, Epia Sound, and FAQ stuff
    By gothate in forum Newbie
    Replies: 2
    Last Post: 06-16-2005, 04:04 PM
  3. COM port stopped working... need help!
    By chris in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 02-16-2001, 11:39 PM
  4. Can't Get 40x4 LCD working on PC
    By Squeeky in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 02-13-2001, 03:31 PM
  5. 2 lines not working for LCD
    By Saab in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 08-10-2000, 10:05 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •