Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Lilliput 7" TS with Debian Install

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    7

    Lilliput 7" TS with Debian Install

    Hope someone with experience in this can offer some advice. I am running Debian Lenny, kernel 2.6.29.4 and trying to install the Lilliput drivers for the 7" touchscreen.

    Keep getting an error running make for Makefile 1249, which appears to be in the xf86drv directory running that makefile. The line in that makefile reads:
    InstallLinkKitLibrary(xf86,$(LINKKITDIR)/lib86)

    Is there a file that I am missing to install or do I have a bad link setup? The Makefile under this directory was Makefile~ which I renamed to Makefile.

    Thanks in advance for your help.

    Henry

  2. #2
    licensed to kill - FKA kev000
    Auto Apps:loading...
    tripzero's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    16.40618, 120.61106
    Posts
    2,494
    Quote Originally Posted by hdhouse3rd View Post
    Hope someone with experience in this can offer some advice. I am running Debian Lenny, kernel 2.6.29.4 and trying to install the Lilliput drivers for the 7" touchscreen.

    Keep getting an error running make for Makefile 1249, which appears to be in the xf86drv directory running that makefile. The line in that makefile reads:
    InstallLinkKitLibrary(xf86,$(LINKKITDIR)/lib86)

    Is there a file that I am missing to install or do I have a bad link setup? The Makefile under this directory was Makefile~ which I renamed to Makefile.

    Thanks in advance for your help.

    Henry
    What drivers are you trying to install? THe ones that came with your lilliput? Are they TouchKit/Egalax drivers? Are they evtouch drivers?

    I personally use the Egalax/TouchKit drivers with all my TSs (lilliput and xenarc). There's a bunch of threads in this forum on how to get it installed, it's pretty simple.
    Former author of LinuxICE, nghost, nobdy.
    Current author of Automotive Message Broker (AMB).
    Works on Tizen IVI. Does not represent anyone or anything but himself.

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    7
    I am using the factory disc. Also I have tried downloading directly from http://www.lilliput.com.cn/en/service02.php and end up with the same result.

    I will look through the board again. The system is a bare bone Lenny install, so there may be a package dependency we are missing the install does not show the dependency. I have discovered a number of people who ran into the same error and eventually got it to work but they never posted the missing piece.

    I appreciate whatever help you may provide.

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    7
    I used the drivers both supplied in the box and from the lilliput website. Both produced the problem mentioned. I had looked through the forums and unfortunately did not find a solution yet. Also spent sometime looking online, will this problem is referenced and ultimately they got it working but never mentioned the steps to get it going.

    I am working from a barebone Lenny install with an upgraded kernel with a fluxbox frontend. So there may be a package missing but the error does not provide insight as to the problem.

    Thanks again if you can possibly have any suggestions.

  5. #5
    Low Bitrate
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    67
    Quote Originally Posted by hdhouse3rd View Post
    Hope someone with experience in this can offer some advice. I am running Debian Lenny, kernel 2.6.29.4 and trying to install the Lilliput drivers for the 7" touchscreen.

    Keep getting an error running make for Makefile 1249, which appears to be in the xf86drv directory running that makefile. The line in that makefile reads:
    InstallLinkKitLibrary(xf86,$(LINKKITDIR)/lib86)

    Is there a file that I am missing to install or do I have a bad link setup? The Makefile under this directory was Makefile~ which I renamed to Makefile.

    Thanks in advance for your help.

    Henry



    im using the eby701 lilliput 7" and ubuntu. unfortunately im replying from my cell phone. im not sure you got the right drivers. search google for egalax drivers and select the result for the eeti website. then go to support and drivers. dl the linux one for ur kernal. the just extract and do your sh command.

    i can get u better instructions later

  6. #6
    licensed to kill - FKA kev000
    Auto Apps:loading...
    tripzero's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    16.40618, 120.61106
    Posts
    2,494
    Quote Originally Posted by unsungboxer View Post
    im using the eby701 lilliput 7" and ubuntu. unfortunately im replying from my cell phone. im not sure you got the right drivers. search google for egalax drivers and select the result for the eeti website. then go to support and drivers. dl the linux one for ur kernal. the just extract and do your sh command.

    i can get u better instructions later
    I agree with unsungboxer, use the drivers from the eeti website: http://home.eeti.com.tw/web20/eGalax...inuxDriver.htm

    The stable will support xserver version up to 1.5. and the beta will support 1.6. to find out which version you have:

    Code:
    dpkg -l | grep xserver-xorg
    Once you download:

    Code:
    tar xzf eGalaxblahblahblah.tar.gz
    cd eGalax...
    sudo sh ./setup.sh
    (follow the onscreen instructions...)
    sudo reboot
    (when it comes up again:)
    sudo TouchKit
    (run the 4 point calibration under "tools")

    Good luck.
    Former author of LinuxICE, nghost, nobdy.
    Current author of Automotive Message Broker (AMB).
    Works on Tizen IVI. Does not represent anyone or anything but himself.

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    7
    Okay guys, thanks a bunch, will report back. I will give a try tomorrow morning. As it is sitting on my desk at work.

    Thanks,
    Henry

  8. #8
    Low Bitrate
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    67
    I am trying out Ubuntu 9.04 (UNR), and the beta egalax drivers. The mouse is really jumpy. Anyone find a fix for this?

  9. #9
    licensed to kill - FKA kev000
    Auto Apps:loading...
    tripzero's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    16.40618, 120.61106
    Posts
    2,494
    Quote Originally Posted by unsungboxer View Post
    I am trying out Ubuntu 9.04 (UNR), and the beta egalax drivers. The mouse is really jumpy. Anyone find a fix for this?
    I"m currently having some troubles as well. However, my experience is tied generally to multi-touchscreen setup. Maybe try the Option "Rotation" "0" in the egalax section of your xorg.conf? I'm beta testing a pre-release on my setup. There are still bugs...
    Former author of LinuxICE, nghost, nobdy.
    Current author of Automotive Message Broker (AMB).
    Works on Tizen IVI. Does not represent anyone or anything but himself.

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    7
    Wanted to say thanks to everyone for the advice. I ended up using as advised by several the Eeti website drivers.

    As a cross reference it was a minimal install of Debian Lenny 2.6.26 w/o Desktop programs on the MP3 fleet spec computer with Toshiba 40gb hd. We later added in via apt-get apache, mysql-server, python, gcc, php5, x-windows-system, xfce4 and jdm. This gave the minimalist approach for the project I am working on.

    Since it is backed up now I will be installing the other pieces to get this little box going.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. lilliput 7" driver not recognize
    By katuga23 in forum Input Devices
    Replies: 19
    Last Post: 06-28-2006, 03:42 PM
  2. Lilliput 7" VGA touch screen cables
    By jeeve76 in forum LCD/Display
    Replies: 4
    Last Post: 03-03-2005, 01:11 AM
  3. Lilliput 619GL-70NP Touchkit XP Home Install
    By Windchsr in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 04-25-2004, 07:23 AM
  4. In-Dash 7" MOTOR TFT or Lilliput 7" Touch Screen
    By JonX69 in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 03-06-2004, 01:22 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •