Results 1 to 2 of 2

Thread: Anyone with an 8" lilliput? Question on refresh

  1. #1
    Raw Wave shotgunefx's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Boston, MA
    Posts
    1,800

    Anyone with an 8" lilliput? Question on refresh

    Was wondering what people used for HorizRate and VertRefresh in xorg.conf

    I have this problem that is really annoying me. Whenever X starts (800x600), my screen goes nuts. Toggling the power fixed this so originally I solved this by using xset to turn it on and off.

    Then I got it fixed a week or two ago by playing with HorizRate and VertRefresh .

    Anyway, this weekend I had just about everything just so this weekend, and before I put it back in the car, I decided to upgrade some packages.

    Big mistake. Killed the system. Died halfway through. I got everything back fine except X related stuff. Kept complaining about it missing xserver-xorg-dev (IIRC). Also wouldn't let me uninstall anything that was installed and relied on that package. I tried grabbing the package manually, but still wouldn't install.

    Said ***** it and just redid the entire system on a bigger HD. Now the same xorg.conf isn't working. Getting the nutty screen again. (Also lost the second head on composite going with the newest nvidia driver )

  2. #2
    Raw Wave shotgunefx's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Boston, MA
    Posts
    1,800
    Well, I finally hit on an idea that I should have earlier, but spaced on.

    Like I said, the lilliput works fine if toggled on and off. So I looked at the menu and the entry where it displays the current mode info.

    At 800x600. It listed horizontal at 46.9khz and the vertical at 75hz.

    So I took a guess, I divided the horizontal by the vertical lines and came up with, approx 78.16

    So plugged in 78.16 for HorizSync and voila! It works. Boots right into X without the screen going nuts.

    One problem though, now it comes up into a lower refresh rate. 37.9khz x 60hz. Weird. But good enough for now. I'll have to play with it some more when I get a chance.

Similar Threads

  1. 8" lilliput in a 350z
    By Christopher8854 in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 04-07-2006, 03:02 PM
  2. 8" Lilliput connector question
    By 99C5Vert in forum LCD/Display
    Replies: 5
    Last Post: 11-18-2004, 10:00 PM
  3. 8" Lilliput adds noise to my stereo
    By MSUC5Vette in forum LCD/Display
    Replies: 3
    Last Post: 10-11-2004, 03:33 AM
  4. just installed lilliput. got a question though.
    By skeurton in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 06-12-2004, 08:53 PM
  5. Urgent question on Lilliput!!
    By delussional77 in forum LCD/Display
    Replies: 5
    Last Post: 05-31-2004, 04:57 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •