Results 1 to 4 of 4

Thread: Difficulties with eGalaxTouch driver and VM70

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3

    Difficulties with eGalaxTouch driver and VM70

    Although ICETouch runs and seems to install the drivers just fine, when I reboot and run ICETouch again to calibrate the screen it doesn't recognize the VM70. The familiar eGalaxTouch program starts up but all the options are greyed out and the USB Touch Controller Icon has a big red X over it. VM70 is working fine in Windows so isn't a hardware problem. Any ideas?

  2. #2
    licensed to kill - FKA kev000
    Auto Apps:loading...
    tripzero's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    16.40618, 120.61106
    Posts
    2,560
    Quote Originally Posted by jaystainbrook View Post
    Although ICETouch runs and seems to install the drivers just fine, when I reboot and run ICETouch again to calibrate the screen it doesn't recognize the VM70. The familiar eGalaxTouch program starts up but all the options are greyed out and the USB Touch Controller Icon has a big red X over it. VM70 is working fine in Windows so isn't a hardware problem. Any ideas?
    is it a egalax based controller (type in lsusb in a terminal)? Alternatively, you can uninstall the egalax driver and install the evtouch driver and run ev_calibrate (i think?). to calibrate. I'm fed up with the egalax driver and am about to try evtouch again... hopefully it's improved since the last time i tried it.
    Former author of LinuxICE, nghost, nobdy.
    Current author of Automotive Message Broker (AMB).
    Works on Tizen IVI. Does not represent anyone or anything but himself.

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3
    I've been playing with this and I here's what I've found out, maybe it will help (or maybe not )

    lsusb identifies the Egalax touchscreen device but only every other time I run it.

    I got to the calibration screen finally by changing the "Device" option from "usbauto" to a specific event number.

    But there's still no touch capability

    The skipclick option is not present

    I'm no whiz at this and this just about exhausts my bag o tricks. Could it be I just haven't picked the right event number? Should the Egalax device be showing up in lsusb every time?

  4. #4
    licensed to kill - FKA kev000
    Auto Apps:loading...
    tripzero's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    16.40618, 120.61106
    Posts
    2,560
    Quote Originally Posted by jaystainbrook View Post
    I've been playing with this and I here's what I've found out, maybe it will help (or maybe not )

    lsusb identifies the Egalax touchscreen device but only every other time I run it.

    I got to the calibration screen finally by changing the "Device" option from "usbauto" to a specific event number.

    But there's still no touch capability

    The skipclick option is not present

    I'm no whiz at this and this just about exhausts my bag o tricks. Could it be I just haven't picked the right event number? Should the Egalax device be showing up in lsusb every time?
    Yes it should be showing up in lsusb every time. And the device event number will change on every reboot. Odd that usbauto couldn't find it. That may be some of what I'm experiencing . my frustration against the egalax driver grows...
    Former author of LinuxICE, nghost, nobdy.
    Current author of Automotive Message Broker (AMB).
    Works on Tizen IVI. Does not represent anyone or anything but himself.

Similar Threads

  1. LinuxICE Touchscreen Driver for VM70?
    By XORbit in forum LCD/Display
    Replies: 6
    Last Post: 04-23-2011, 02:49 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •