Results 1 to 3 of 3

Thread: M4-ATX - Problem with "Min. VIN voltage while 5VSB=ON"

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rosenheim, Germany
    Posts
    55

    M4-ATX - Problem with "Min. VIN voltage while 5VSB=ON"

    Hello!

    I've a problem with my "M4-ATX" power supply.
    Everything is working great until one only (small) problem.

    I use the following setting:
    Min. VIN voltage while 5VSB=ON - 11V

    This is perfect to use my carpc into standby modus, but if i startup my car for a very small time there is the battery power lower than 11 volts and the M4-ATX would disconnect the power supply.
    I need a way to define a timewindow maybe 1 minute who must power lower as 11 volts that the M4-ATX disconnects. Nearly the funktion "Ignition Debounce".

    Has anybody a hint for me?

  2. #2
    FLAC
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Dartmouth, MA
    Posts
    914
    I'm not sure how to program it into the M4.

    In my setup, I have put a small 12 volt lead acid battery near the computer with a diode between it and the regular car battery. This way, the rest of the car cannot pull power from this battery so during crank the computer has no problems. This would probably work in your setup as well.
    My Nearly Complete Car:
    http://www.mp3car.com/vbulletin/show...ed-car-pc.html

    Micro Control Center... Control Your Car Across the Internet
    http://www.mp3car.com/fusion-brain/1...-internet.html

    Website: (It's a work in progress, really. All my projects have taken me from ever really developing it.)
    http://paulfurtado.com/

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rosenheim, Germany
    Posts
    55
    This should work, but normaly it isn't necessary if this powercontrol of M4 isn't responding so fast.

Similar Threads

  1. ATX Pin problem
    By BiohazrD in forum Power Supplies
    Replies: 0
    Last Post: 05-18-2005, 10:05 PM
  2. Problem with GPS probably voltage
    By GReeToZ in forum General Hardware Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 10-26-2004, 02:26 PM
  3. Lilliput LCD, 2000 Celica GT and voltage problem
    By Goose in forum LCD/Display
    Replies: 15
    Last Post: 12-29-2003, 05:53 PM
  4. Interesting problem trying to extend ATX switch
    By InFix in forum General Hardware Discussion
    Replies: 17
    Last Post: 12-21-2002, 03:52 PM
  5. ATX PC startup problem
    By SuperMatty in forum Power Supplies
    Replies: 17
    Last Post: 10-29-2001, 12:39 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •