Results 1 to 6 of 6

Thread: P1900 Issues?

  1. #1
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    112

    P1900 Issues?

    Wrong Forum.....

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    West Coast
    Posts
    49
    Quote Originally Posted by sux89
    I have my Mac mini in my car and a P1900. Recently (about the last month) I have seen my car strain to start (like the battery was getting low). Now, my battery keeps constantly dying on me. What is up with the P1900? It hasn't been doing this before my GPS receiver install I think, and I don't know what's going on. My battery is the original, but on a 8000 mile car, so I don't think that's the problem.

    Also, if something is draining little by little, will a new Optima battery help me out any?

    Thanks.
    Hm - I hope optima batteries can do very well with a carPC, I've got a redtop myself. Here's to hoping - hope you resolve that issue since we're all doing MacCARs with the P1900 - can we have a picture of your setup? .

    JP

  3. #3
    Constant Bitrate MacMobile's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Trois-Rivieres, Qc, Canada
    Posts
    123
    I often go to the forum of CarNetix. If you don't find the answer with other user, Mike H will answer you ;-)

    http://www.carnetix.com/forum/

    Franco
    Help me keep my web site up to date.
    Mac-Mini in Passat

  4. #4
    Newbie minicoopS007's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Gaithersburg
    Posts
    31

    Battery Drain Warning

    This may be the wrong forum, but need to share my experience. You can put the P1900 out of sync and not send a sleep signal your mini. Here is what I did.

    1. turn on car
    2. turn off car
    3. before p1900 puts the mini to sleep
    4. turn on car
    5. turn off car

    My mini ends up staying on drains my battery. I've been able to repeat this several time. I need to post this on carnetix forum.

  5. #5
    Admin. Linux loser.
    Auto Apps:loading...
    Bugbyte's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Corning, NY
    Posts
    7,364
    Blog Entries
    2
    I believe that was the sequence that killed my battery too. A quick on/off of the car left the Mini running.

    You can fix it by unplugging the P1900 and then replugging it. That worked for me. I gets out of sync somehow.
    Quote Originally Posted by ghettocruzer View Post
    I was gung ho on building a PC [until] just recently. However, between my new phone having internet and GPS and all...and this kit...Im starting to have trouble justfiying it haha.
    Want to:
    -Find out about the new iBug iPad install?
    -Find out about carPC's in just 5 minutes? View the Car PC 101 video

  6. #6
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    109
    Same thing happened here. Battery went dead. reset the P1900 and jumped the battery. Worked fine. Now I have no more mini though. I miss it a little, but look forward to truely integrated navigation w/ my clarion unit.

Similar Threads

  1. P1900 + Dell Laptop and docking station
    By wittless in forum Laptops, Netbooks, Tablets, UMPCs, etc.
    Replies: 11
    Last Post: 01-07-2006, 12:20 AM
  2. Carnetix P1900 issues
    By MobiTekLink in forum Power Supplies
    Replies: 4
    Last Post: 08-05-2005, 05:38 PM
  3. Carnetix p1900 and Travla c138 120watt?
    By john_draws in forum Power Supplies
    Replies: 3
    Last Post: 05-27-2005, 12:42 AM
  4. p1900 is perfect -except for one quirk:
    By crazymadbastard in forum Power Supplies
    Replies: 3
    Last Post: 05-24-2005, 06:48 PM
  5. Power issues in 03 Mustang
    By tj!2k4 in forum Power Supplies
    Replies: 17
    Last Post: 12-22-2004, 01:16 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •