Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 36

Thread: Font Display Problem

  1. #1
    Maximum Bitrate Seth's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Athens Greece
    Posts
    836

    Font Display Problem

    There seems to be a problem with Destinator Frontend when it comes to manipulate foreign (not English) characters. I'll include some pics.

    (Thanks NM )
    Attached Images Attached Images   

  2. #2
    Map Monkey Creator Ninja Monkey's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Warrington, UK
    Posts
    1,012
    Quote Originally Posted by Seth
    There seems to be a problem with Destinator Frontend when it comes to manipulate foreign (not English) characters. I'll include some pics.

    (Thanks NM )
    I see from the other thread you already tried to change the font inside the DLL. When you did this did the font on the map actually change?

    You might want to change every reference of "Tahoma" in the dll with a known font that works

    Unfortunately I can't reproduce this to test
    Destinator 3 For PC! - http://www.map-monkey.co.uk/

  3. #3
    Maximum Bitrate Seth's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Athens Greece
    Posts
    836
    To be honest I didn't notice the font change

    Also I changed that specific value only and not every "Tahoma" reference. I'll try it

  4. #4
    Maximum Bitrate DjBac's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    GREECE/Athens
    Posts
    702
    I have the same problem!!!
    But is this a font problem (concerning maps), since there are two versions for the maps.. Greek and English!!!

  5. #5
    Maximum Bitrate Seth's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Athens Greece
    Posts
    836
    Ninja I tested what you suggested but nothing. The same problem exists. One thing is strange though...the default font (Tahoma) DOES support Greek characters (at least in M$ Word) which is odd

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    38
    This is a font problem, also this isnt odd that the font doesnt work, take the MSWORD, use the "insert -> symbol" menu, and choose tahoma, then you will see all the sings in tahoma, now, you need to search the chars block that destinator shows insted of the greek chars (see pic), now you have two options, one, find a font that has greek chars in the same place, second edit the font and replace the chars in the font to fit your needs....

    in the pic, the blue circle shows the block that destinator shows... (seems similar to the pic you showed) the red chars are hebrew chars that I mod to show hebrew chars... (I dont know if it is a good thing to chang tahoma font, this is windows system font... so I think the best is to find a font that has Greek chars in the same "address"). (00E0)
    Attached Images Attached Images  

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    38
    Also all the other fonts, the ones that are not in the map (menus, dialogs..) you can change from the skin ini.

    (sometimes needs a restart after the change).

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    38

    One more thing,

    I hope you did the change in the "DestDLL.dll" file, you can check if it works by changing the font name to a font that doesnt exists, (it is case sensitive - so you can edit it to a font - "arial" and run the prog, it suppose to display a msgbox telling you u dont have the font).

    hope all of those replay will help you .

  9. #9
    Maximum Bitrate Seth's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Athens Greece
    Posts
    836
    Almost there....

    (Thanks AYahoo )
    Attached Images Attached Images  

  10. #10
    Map Monkey Creator Ninja Monkey's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Warrington, UK
    Posts
    1,012
    Quote Originally Posted by Seth
    Almost there....

    (Thanks AYahoo )
    Can you post your modified DestDLL and replacement font (if it's not a system one) when you've finished? I'd like to add it to the FAQ
    Destinator 3 For PC! - http://www.map-monkey.co.uk/

Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 08-19-2005, 12:11 PM
  2. C# problem with HD44780 and DLPortIO
    By vasquez in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 05-29-2004, 06:49 PM
  3. Display brightness
    By ozoffi in forum LCD/Display
    Replies: 3
    Last Post: 05-14-2004, 06:12 PM
  4. Display problem in ME
    By cjones in forum ME Archive
    Replies: 11
    Last Post: 03-11-2003, 11:01 AM
  5. display, projected to the windshield
    By leon_id in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 02-23-2003, 04:32 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •