Results 1 to 8 of 8

Thread: DLink USB Radio: Install Problem or Bug?

  1. #1
    VENDOR - SpatialMinds millec's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Mt. Vernon, WA
    Posts
    204

    Question DLink USB Radio: Install Problem or Bug?

    I picked up a Dlink USB Radio yesterday and am now trying to get it to work with Media Engine 1.7.7D. Are there any installation instructions anywhere?

    Problem:

    It works fine with the drivers and software that came with the radio. It hangs MediaEngine though.

    Specifically:

    Configured stations.lst to include a single radio station.
    Started Media Engine
    Selected Radio
    Hit the > Icon in the default Media Engine Skin. Nothing.
    Hit the >> Icon in the default Media Engine Skin. It hangs.

    Second try...
    Configured stations.lst to include a single radio station.
    Started Media Engine
    Selected Radio
    Hit the > Icon in the default Media Engine Skin. Nothing.
    Hit the ^ Icon
    Hit the > Icon in the pop-up menu. Nothing.
    Hit the >> Icon in the pop-up menu. Red Screen:

    An error occurred in the FM.Identify
    Subscript out of range.
    Check C:\MediaEngine1.7.7 D\debug.log for more info
    Press OK to attempt to resume normal operation or Quite to exit the program (Only I cannot push anything because the red screen fills the entire screen and I am using a touchscreen).
    I hit the <enter> key on the attached keyboard (for debugging only) and it returns to the MP3 playback screen.

  2. #2
    Variable Bitrate
    Join Date
    Sep 2000
    Location
    LA, CA, USA
    Posts
    444
    When you load to the radio screen, use the tune up and tune down buttons << and >> in the popup menu and see if the station changes. Do this with and without the radio plugged in. It should work in both cases. If the radio is responding the "stereo" caption will come on and off as you tune to a station and away from it. Any errors with the identify function will be due to the stationlist file so make sure you have that setup correctly.

    It must be 2 lines for every station

    line1: frequency
    line 2: caption

  3. #3
    VENDOR - SpatialMinds millec's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Mt. Vernon, WA
    Posts
    204
    The station does not change regardless of whether the radio is plugged in or not. It gives a red screen:

    An error occurred in FM.Identify
    Subscript out of range

    Debug Log adds: Error Number 9


    My stations.lst file is as follows:

    107.5
    KFOG
    94.5
    NPR
    <EOF> <-- Not show in file, here for clarification.

    Questions:

    1. Just to clarify... I am using the >> button on the popup menu, not the >> button on the menu that always shows on the radio? The one that always shows on the radio, drops my master volume and line in volume to 0 and then hangs media engine completely with no error message.

    2. How can I get the source code to 1.7.7 D, so I can throw a debugger on this?

    System:
    Epia-M 9000
    512MB RAM
    Maxtor 120 GB HD
    Xenarc 7" VGA Touch Screen w/ Ultrabright Option
    Windows XP/NTFS
    D-Link DSB-R100 USB FM Tuner
    Media Engine 1.7.7 D
    External Desktop Power Supply - Will use Opus solution in car.

  4. #4
    Variable Bitrate
    Join Date
    Sep 2000
    Location
    LA, CA, USA
    Posts
    444
    Oops. The error has been identified (no pun intended) and fixed. It will be available in the next release. I guess not many people have been using the radio feature if you are the first one to catch the error.

  5. #5
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Philadelphia
    Posts
    156
    Was this error ever fixed? I am having a problem with it freezing Media Player as well. I will test further and give you specifics.

  6. #6
    Maximum Bitrate 00CericaRuss's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    San Rafael, CA, USA
    Posts
    682
    millec, you in marin?
    Car: 2000 Toyota Celica GT-S
    Mods: Yep
    Carputer: VIA M9000 | Opus 150 | 512MB PC2100 | 60GB Notebook HD | Slim/Slot DVD/CDRW | Audigy2NX | Xenarc 700TSV | (2) DSCustoms DS700HRS (in trunk) | SMC USB 802.11b | CoPilot | DLink FM tuner | Cliffnet

  7. #7
    VENDOR - SpatialMinds millec's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Mt. Vernon, WA
    Posts
    204

    Error Fixed

    The error was fixed in a one-off that was sent to me via email. I am not sure if the fix is in the current MediaEngine release or not.

    --Craig

  8. #8
    Maximum Bitrate CarComp's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Indiana
    Posts
    516
    download the exe update.
    Get MediaEngine !!!
    Media Engine Download

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •