Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Setting up DSB-R100 radio w/ mediaengine

  1. #1
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Chicago
    Posts
    384

    Red face Setting up DSB-R100 radio w/ mediaengine

    Can someone tell me how to install the DSB-R100 so it will work with media engine? I have installed it to the default directory c:\radio but mediaengine does not recognize it. I've tried installing the DSB-R100 in the mediaengine directory but with no success

    Please help..
    Eric

  2. #2
    Variable Bitrate
    Join Date
    Sep 2000
    Location
    LA, CA, USA
    Posts
    444
    if the radio works with the included software on your computer it should work with media engine.

  3. #3
    VENDOR - SpatialMinds millec's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Mt. Vernon, WA
    Posts
    204
    That is not entirely true. If you are running WindowsXP the default install uses a dll with a different signature than the one that MediaEngine uses and it works. The trick is to:

    1. Go to DLink's support site and download the latest XP drivers.
    2. Get the latest version of MediaEngine. A few older versions had a couple of bugs that have been fixed.

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    D-links website says they dont have drivers or support for Win XP. Maybe you can send me a link?

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    http://flesko.cz/radiator.htm

    Those say they work with WinXP.....Anyone tried it out?

  6. #6
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Chicago
    Posts
    384
    The DSB-R100 is installed on my computer and works fine except for the volume adjust but mediaengine still does not sync up with it.

  7. #7
    Variable Bitrate
    Join Date
    Sep 2000
    Location
    LA, CA, USA
    Posts
    444
    Make sure that radio.dll in your Media Engine directory is registered.

  8. #8
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Chicago
    Posts
    384
    What do you mean by registering? Do I need to find a register key? I know that that the radio.dll is installed but I'm not sure if it is registered.

  9. #9
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Chicago
    Posts
    384
    I just did a clean install of Win2000. The Dlink USB radio works fine but still cannot be controlled with Mediaengine. The only thing Mediaengine will control is the radio volume and that is only if I open the radio before running Mediaengine. Any guesses why the radio still isn't working?


  10. #10
    VENDOR - SpatialMinds millec's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Mt. Vernon, WA
    Posts
    204
    I got mine from DLINK Australia. The DLINK US website does not support this product.

    Here they are...
    http://www.dlink.com.au/tech/drivers...sb/dsbr100.htm

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •