Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Problems with Making Skin

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    16

    Problems with Making Skin

    I am making my first skin.
    The problem that I am having is that when I click on a button, the screen flashes and media engine is caught in a loop. I have to kill it in task manager. When I try to play an MP3, it loops the first second or two of the song as well as the screen.
    Any help would be appreciated.

    O yeah, here is what the skin looks like.
    Dont laugh, I have NO experience with creating graphics...
    Edit: Sorry i didnt know the picture would be that big.
    Attached Images Attached Images  

  2. #2
    Raw Wave hijinks21's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Albany, NY
    Posts
    1,803
    did you setup all your buttons correctly? sounds like you didn't.. post your skn file and I can look at it.
    '98 Explorer Sport
    http://mp3car.zcentric.com (down atm)
    AMD 800mhz 192megs RAM 60gig hard drive 9 inch widescreen VGA
    80% done

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    16
    Here ya go..

    Thanks for the help...
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    The Vauxhall Vectra Project ccsnet's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Morecambe, Lancs, UK ( Just For The Moment )
    Posts
    2,680
    Can't rember but I had some thing simular a while back... so I took and existing skin and just edited it and changed all my graphics etc - worked fine.

    Terran

  5. #5
    Raw Wave hijinks21's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Albany, NY
    Posts
    1,803
    of_left=0
    of_right=0
    of_above=0
    of_below=5


    try to make it totally scrollable. I think what you are doing for is a way to not go down anymore. I usually cycle back up to the top icon. Give it a try..

    Also i noticed.

    [FONTS]
    clockfontname=
    clockfontbold=False
    clockfontitalic=False
    clockfontsize=0
    headingbarfontname=
    headingbarfontbold=False
    headingbarfontitalic=False
    headingbarfontsize=0
    listTextfontname=


    your missing a lot of fonts.. try to set those up. I'll try to debug more when I'm home and have access to a windows machine
    '98 Explorer Sport
    http://mp3car.zcentric.com (down atm)
    AMD 800mhz 192megs RAM 60gig hard drive 9 inch widescreen VGA
    80% done

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    16
    Thanks for all the help.
    I did what you suggested and tried to use another skin as a base for the code. It worked. I can now watch movies and listen to mp3 without the loop.

    But, I am missing all the control buttons. Like the up, down, next track, volume and so forth....
    I copied all the graphics from another skin that was relative to the buttons but still done have them.
    I am uploading the skin as it is now and hope that its helps someone turn on the light bulb in my head. I had to split it into 2 zips due to size.

    Thanks again for the help..
    Attached Files Attached Files

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    16
    Here is my second stab at a background.
    The other was a little too plain.
    Let me know what you think...
    Attached Images Attached Images  

  8. #8
    Raw Wave hijinks21's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Albany, NY
    Posts
    1,803
    I have attached a skn file that will work.

    The skin maker is still very buggy and even if the fonts seemed set.. you have to go through and set them all.
    Attached Files Attached Files
    '98 Explorer Sport
    http://mp3car.zcentric.com (down atm)
    AMD 800mhz 192megs RAM 60gig hard drive 9 inch widescreen VGA
    80% done

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    16
    Thanks for the reply...

    I tried your file and just changed the image names to mine. It didnt work. I dont have the loop problem anymore but I have missing buttons on the play screens.

    Maybe I should ask a different question.
    What other image files need to be in the skin directory for navigation?
    Meaning, you have to specify the main buttons and background image in the skin creator. But, where do you specify the fast forward, track forward, volume, up/down scroll buttons and so forth?
    Those are the buttons that I am missing.
    I have copied the images from another skin but they dont show up on mine...

    Thanks again...

  10. #10
    Raw Wave hijinks21's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Albany, NY
    Posts
    1,803
    yes i noticed the missing buttons.

    load up your skin in the skin builder and then

    right click -> skin setup (its the second option) -> icon setup

    you want to make sure all of those are checked. If not you don't have an icon setup for that function.. ie play
    '98 Explorer Sport
    http://mp3car.zcentric.com (down atm)
    AMD 800mhz 192megs RAM 60gig hard drive 9 inch widescreen VGA
    80% done

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •