Results 1 to 7 of 7

Thread: Partial support for OGG playback in ME 2.0

  1. #1
    Maximum Bitrate fluffy2097's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Fremont, CA
    Posts
    594

    Partial support for OGG playback in ME 2.0

    I have been able to get OGG playing in a limited fashion in ME by installing the OGGDS filter package. http://tobias.everwicked.com/oggds.htm

    These codecs are the only way that I know of to allow playback of OGG files in WMP9. The first time you play an OGG file in WMP9 you get a Yes/No dialog box stating, "The file you are attempting to play has an extension that does not match the file format. Playing the file may result in unexpected behavior. Do you want to try to play the file?" Along with a, "Do not ask me this question again" checkbox. By checking the check box and clicking yes, Windows Media Player 9 will play OGG files.

    When attempting to play OGG files in ME the same dialog box pops up. Clicking yes once makes the box disappear then reappear. Clicking yes on the second box will start playback of the file. The process must be repeated each time playback of an OGG file is started. Checking the "Do not ask me this question again" checkbox has no effect on this.

    I am running win2k lite with DX9 and WMP9 installed and fully patched.
    I am also using the latest versions of the mediaengine.exe and DB_UPDATE.exe
    In addition I also have installed the OGGDS filter package. http://tobias.everwicked.com/oggds.htm

    I'm posting this as a seperate topic because it's not quite a bug, and not quite a feature request either. If the Dev crew cares to poke at making it work, that would be cool.

    EDIT

    I forgot to mention that I have added the OGG extension to the "Supported Audio Extensions" box in the Directories & Startup tab of the Settings menu.
    A digital mind lost in an analog world.

    Learn to ask smart questions!
    http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html

    My car PC: The Lost Cause!

  2. #2
    Maximum Bitrate fluffy2097's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Fremont, CA
    Posts
    594
    Upon poking at this more, I have found that OGG files refuse to play without popping up the dialog box every time in WMP9 as well as ME. Does anyone else have this problem with WMP9?
    A digital mind lost in an analog world.

    Learn to ask smart questions!
    http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html

    My car PC: The Lost Cause!

  3. #3
    I'm sorry, and you are....? frodobaggins's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Ruston, LA
    Posts
    8,846
    Quote Originally Posted by fluffy2097
    Upon poking at this more, I have found that OGG files refuse to play without popping up the dialog box every time in WMP9 as well as ME. Does anyone else have this problem with WMP9?

    after I chose yes and do not ask (in wmp9) it worked fine
    [H]4 Life
    My next generation Front End is right on schedule.
    It will be done sometime in the next generation.
    I'm a lesbian too.
    I am for hire!

  4. #4
    Maximum Bitrate fluffy2097's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Fremont, CA
    Posts
    594
    Oi. Must be a problem with my OS then. What OS are you using? I'm running an install of 2k lite.
    A digital mind lost in an analog world.

    Learn to ask smart questions!
    http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html

    My car PC: The Lost Cause!

  5. #5
    I'm sorry, and you are....? frodobaggins's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Ruston, LA
    Posts
    8,846
    xp pro
    [H]4 Life
    My next generation Front End is right on schedule.
    It will be done sometime in the next generation.
    I'm a lesbian too.
    I am for hire!

  6. #6
    Maximum Bitrate fluffy2097's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Fremont, CA
    Posts
    594
    Ok. It looks like I've narrowed the problem down to the Windows Media Hotfix KB828026 "Update for Windows Media Player Script Commands"
    If anyone else is having problems like mine, uninstall WMP9 and reinstall, then don't update it.

    If it does work for you. Don't update WMP9.

    Anyone able to confirm my findings?
    A digital mind lost in an analog world.

    Learn to ask smart questions!
    http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html

    My car PC: The Lost Cause!

  7. #7
    Variable Bitrate mutilator's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Staffordshire - united kingdom
    Posts
    363
    same problem as you with the popup wil try to reinstall later

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •