Results 1 to 3 of 3

Thread: Slower boot with ME as shell

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    42

    Slower boot with ME as shell

    Im running regular XP Pro and I check the option in ME 1.7.7F to load ME as shell hoping for a bit faster time from loading windows to functioanlity not to mention not having to find and click the ME icon while driving. The thing is when it loads as shell it sits at the XP screen where it says "welcome" for almost twice as long as just botting normally. It seems faster to just boot XP and open Me manually. Am I missing the point of using it as the shell?
    thanks

  2. #2
    Maximum Bitrate phat_bastard's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    St.Louis, MO
    Posts
    549
    Quote Originally Posted by ofthedove
    Im running regular XP Pro and I check the option in ME 1.7.7F to load ME as shell hoping for a bit faster time from loading windows to functioanlity not to mention not having to find and click the ME icon while driving. The thing is when it loads as shell it sits at the XP screen where it says "welcome" for almost twice as long as just botting normally. It seems faster to just boot XP and open Me manually. Am I missing the point of using it as the shell?
    thanks
    Using M/E as your shell just prevents the operating system from loading explorer's desktop, it's not going to speed up anything.

    If you want M/E to run automatically you can also launch it from your registry, or by placing a shortcut to it in your startup folder. These are things that you would learn in the first six pages of most "Windows for Dummies" books, so we felt coding the registry changes in M/E was a waste of time.
    '01 Chevy Xtreme Stepside (pics)

    FIC K7MNF-64 / Athlon 3200 | 256 DDR | 120 GB 7.2k WD
    WinXP Pro | MediaEngine | 12.1 VGA TFT Touch|Creative CIMR-100
    350w Vector | 320w mATX PS | Hellroaring BIC95150 | ButterflySDC

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    42
    yea i know how to set it up to run on startup but ive tried it with 1.7.7 and 2 an both times for some reason it flips out the 2nd or 3rd time i boot and starts popping about 100 instances of ME.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •