Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Visualizations

  1. #1
    Constant Bitrate
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    UK
    Posts
    184

    Visualizations

    Am i doing something wrong with the Visualizations in the latest ME.

    I've downloaded several dll vis's and placed them into the Plugin directory under MediaEngine2.0.

    I then go to the Vis tab in setup and select the dll. I then play some music and click on the vis button but I just get a black screen. This happens with everysingle vis I have tried.

    Any suggestions?
    Volvo C70 - Installation in progress *gulp*

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    May 2003
    Posts
    16
    same here. was really looking forward to seeing milkdrop....

    bump - anyone know?

  3. #3
    Maximum Bitrate CarComp's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Indiana
    Posts
    516
    Try launching the vis first with just winamp. Then use m.e to launch it.
    Get MediaEngine !!!
    Media Engine Download

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    May 2003
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by CarComp
    Try launching the vis first with just winamp. Then use m.e to launch it.
    milkdrop - did run fine with winamp, however with m.e it does the black screen thing.

    could this be due to the new version of winamp? (5.x i believe) should we just run older versions for simplicity? (maybe 2.x, or 3.x?)

  5. #5
    Raw Wave hijinks21's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Albany, NY
    Posts
    1,803
    are you running the winamp version in the ME dir?
    '98 Explorer Sport
    http://mp3car.zcentric.com (down atm)
    AMD 800mhz 192megs RAM 60gig hard drive 9 inch widescreen VGA
    80% done

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    May 2003
    Posts
    16
    ok, whilst attempting milkdrop, during when the screen is black, i alt-tab'd it and indeed milkdrop is running (windowed, not fullscreen). if you click anything, m.e. comes back foreground with the black screen.

    ?

  7. #7
    Raw Wave hijinks21's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Albany, NY
    Posts
    1,803
    Quote Originally Posted by animus
    ok, whilst attempting milkdrop, during when the screen is black, i alt-tab'd it and indeed milkdrop is running (windowed, not fullscreen). if you click anything, m.e. comes back foreground with the black screen.

    ?

    when you first ran milkdrop was it with the winamp in the c:\mediaengine20 dir?
    '98 Explorer Sport
    http://mp3car.zcentric.com (down atm)
    AMD 800mhz 192megs RAM 60gig hard drive 9 inch widescreen VGA
    80% done

  8. #8
    Maximum Bitrate CarComp's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Indiana
    Posts
    516
    Use the version of winamp thats included with mediaengine. Winamp 5.0 is nice and all, but m.e is not designed to work with it. Try using the original winamp. I've used Tripex, R2 Extreme, Geiss, and Milkdrop successfully with the included version of winamp.
    Get MediaEngine !!!
    Media Engine Download

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    May 2003
    Posts
    16
    i did open milkdrop first in 5.x - lol - oopsy.

  10. #10
    Maximum Bitrate CarComp's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Indiana
    Posts
    516
    BTW, whenever you delete your winamp.ini file, all of your plugins get "un-set". MediaEngine WILL automatically re-set these to the defaults by creating a winamp.ini file itself (winamp will do this if you open it without opening m.e AND there is no file in the dir already) so watch out.

    If you have winamp troubles with any specific plugin, or winamp working with m.e in general, do this...

    1. Make sure you use the version of winamp that comes with MediaEngine.
    2. Delete your winamp.ini file.
    3. Launch MediaEngine
    4. Close Mediaengine. Open winamp. Right click the taskbar and go to Winamp/Preferences. (Don't use Show main window or you will see it all the time in m.e)
    5. Set up your plugins.
    6. Close Winamp.
    7. Launch MediaEngine
    Get MediaEngine !!!
    Media Engine Download

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. other visualizations?
    By Jamez_Warner in forum MediaCar
    Replies: 0
    Last Post: 11-30-2003, 06:51 PM
  2. Minimize after visualizations
    By bjm2020 in forum ME Archive
    Replies: 4
    Last Post: 06-12-2003, 08:58 PM
  3. can't get visualizations to work!
    By bryce_thomason in forum ME Archive
    Replies: 0
    Last Post: 05-09-2003, 10:06 AM
  4. Any update on visualizations?
    By hotwater9 in forum ME Archive
    Replies: 2
    Last Post: 03-19-2003, 11:03 PM
  5. Replies: 7
    Last Post: 03-25-2002, 03:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •