Results 1 to 5 of 5

Thread: The Hibernation Blues: LineIn Mute, XM not playing

  1. #1
    Maximum Bitrate XxAndyxX's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Edmond, Oklahoma
    Posts
    609

    The Hibernation Blues: LineIn Mute, XM not playing

    First off, I've been using MediaEngine for 2 year and appreciate all the hard work you guys put into the software. Being a programmer myself, I understand how much time you guys must have but into this.

    Okay, know I have a couple comments:
    1) When coming out of hibernation, line in is unmuted. So this means every time I come out of hibernation, I have to go to my XM radio then go back into my music (which mutes the line in). I don't think this was a problem with earlier releases.

    2) When coming out of hibernation into the XM radio screen, the radio will not be playing right off the back. I have to press on a station before it will start playing. I'm using an XMPCR.

  2. #2
    Maximum Bitrate phat_bastard's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    St.Louis, MO
    Posts
    549
    Would you be willing to test a build for me and report back if it's working correctly? I don't have a box I can test XM with and code on simultaneously.

    Quote Originally Posted by XxAndyxX
    1) When coming out of hibernation, line in is unmuted. So this means every time I come out of hibernation, I have to go to my XM radio then go back into my music (which mutes the line in). I don't think this was a problem with earlier releases.
    Actually what's happening is the receiver isn't being put back into 'standby' mode so you're still hearing whatever it was tuned to. I'll try to take a look at where this got broken. In the mean time you can set your line in to a muted state from window's mixer app and M/E should maintain that setting whenever you're not listening to XM.

    Quote Originally Posted by XxAndyxX
    2) When coming out of hibernation into the XM radio screen, the radio will not be playing right off the back. I have to press on a station before it will start playing. I'm using an XMPCR.
    Someone else has mentioned this - again I'll look into it. I'm currently trying to isolate a bug that prevents channel changes when the XM receiver 'goes to sleep' - it's the type of thing that's really hard to reproduce and even more difficult to debug, so it could be a while before I look at your issue.
    '01 Chevy Xtreme Stepside (pics)

    FIC K7MNF-64 / Athlon 3200 | 256 DDR | 120 GB 7.2k WD
    WinXP Pro | MediaEngine | 12.1 VGA TFT Touch|Creative CIMR-100
    350w Vector | 320w mATX PS | Hellroaring BIC95150 | ButterflySDC

  3. #3
    Maximum Bitrate XxAndyxX's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Edmond, Oklahoma
    Posts
    609
    Sure I'll test it, shoot me an email... [email protected]

    Oh, and I had another question unrelated to all of this:
    The embedded GPS is a great feature of ME that makes it feel more "factory", but there's one problem... I'm using iGuidance and there is an ugly gray tool bar on top and bottom. I use the feature that makes it look a little better by taking away the title bar. Is there a way to manually adjust the resolution of the IG app? That way I can adjust the resolution of IG until ME totally covers up the gray areas. This would make ME flow together a lot better. I believe CentraFuse does this, not sure how though.

  4. #4
    Maximum Bitrate XxAndyxX's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Edmond, Oklahoma
    Posts
    609
    I almost forgot another big hibernation problem! The mouse doesn't hide after hibernation, and nothing gives away a stock feel with a mouse pointer going all over the screen .

  5. #5
    Maximum Bitrate phat_bastard's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    St.Louis, MO
    Posts
    549
    There's no way to set the client (GPS) app to a specific size. Also, I've checked and double-checked the code that hides the pointer when resuming from suspend/hibernate. I'm not sure why it doesn't always work, but one easy way to fix it is to set your cursors to a transparent one in windows control panel (ELO installs an 'invisible' pointer with it's drivers, for example).
    '01 Chevy Xtreme Stepside (pics)

    FIC K7MNF-64 / Athlon 3200 | 256 DDR | 120 GB 7.2k WD
    WinXP Pro | MediaEngine | 12.1 VGA TFT Touch|Creative CIMR-100
    350w Vector | 320w mATX PS | Hellroaring BIC95150 | ButterflySDC

Similar Threads

  1. Replies: 42
    Last Post: 12-11-2009, 02:36 PM
  2. Got XM to work, then it took a dump
    By DuDs in forum StreetDeck
    Replies: 3
    Last Post: 05-06-2006, 05:42 PM
  3. XM Satellite Radio to Unveil XM Advanced Services at 2006 Consumer
    By Will Albers in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 03-27-2006, 08:49 PM
  4. XM and hibernation
    By wallaceacura in forum Road Runner
    Replies: 20
    Last Post: 03-13-2006, 02:44 PM
  5. xm and mp3 playing at the same time
    By bswift in forum Mobile Impact
    Replies: 12
    Last Post: 01-15-2006, 04:19 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •