Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Night mode causing weird screen problem

  1. #1
    Constant Bitrate slffl's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    118

    Night mode causing weird screen problem

    When I click on night mode, the screen goes funky like it's being turned to 4-bit color or something. I assume this is some kind of gamma conflict, but I can't figure it out. I've tried using a Radeon 8500 and a Geforce2 MX, but they both do the same thing.

    Does anyone know what the problem is?

  2. #2
    Maximum Bitrate dodgetimes2's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    MI
    Posts
    678
    What monitor, resolution, refresh rate??
    1.6GHz HP e-PC, 768MB RAM, 120GB WD HDD, Slim DVD-ROM, Onboard sound & video, 7" Lilliput, USB GPS Mouse, Audiovox FM Modulator, Vector 400 Watt Power Inverter, Windows XP Pro SP2, iGuidance 2, 15" Samsung LCD for the rear *Carputer not installed*

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Greece / Athens
    Posts
    26
    The same happens to me with a Lilliput 7" at 848x400 and colr depth of 32bits.
    When i change the gamma through graphic cards utility it is all ok but when
    i change it through medicar the screen goes with red/green/blue spot all over.
    What could the problem???

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    47
    It did it to me when my desktop was 32 bit. When I switched it to 16 bit it didn't do it anymore. Try that.

    - Kyle

  5. #5
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Germany
    Posts
    123
    Some Problem. But can't figure it out.
    But I'm working on it!

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Greece / Athens
    Posts
    26
    Quote Originally Posted by the_dude
    It did it to me when my desktop was 32 bit. When I switched it to 16 bit it didn't do it anymore. Try that.

    - Kyle
    Thanx.....but using 16bit color did you see the videos playing ok???

  7. #7
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    New York
    Posts
    482
    I don't know if this is the cause of the problem. Buts its an idea. Drivers.

    On my LcD with a NVidia Graphics chip on old drivers didn't have a problem night mode, since i downloaded the latest drivers, nightmode is as you explain, has discoloration badly.

    btw, i don't remember what the old driver version was

  8. #8
    Maximum Bitrate dodgetimes2's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    MI
    Posts
    678
    I'd say try rolling back the drivers, the latest drivers are not always the best. Sometimes you gotta find that out the hard way.
    1.6GHz HP e-PC, 768MB RAM, 120GB WD HDD, Slim DVD-ROM, Onboard sound & video, 7" Lilliput, USB GPS Mouse, Audiovox FM Modulator, Vector 400 Watt Power Inverter, Windows XP Pro SP2, iGuidance 2, 15" Samsung LCD for the rear *Carputer not installed*

  9. #9
    Constant Bitrate slffl's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    118
    I'm runing at 848x400, 32-bit, 70hz refresh. I think I tried changing to 16bit, but it still did the same thing. Also, it could be the drivers, but since I used both an ATI and GeForce, I thought it was something else. I'll play with it some more tonight.

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    47
    Quote Originally Posted by thomasd
    Thanx.....but using 16bit color did you see the videos playing ok???
    Don't know, don't have any videos but I have played a DVD and that looked fine.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Alternate Full Screen Mode Sneaker
    By frodobaggins in forum FrodoPlayer
    Replies: 14
    Last Post: 06-04-2004, 02:05 PM
  2. BASIC Stamp question
    By Banderon in forum General Hardware Discussion
    Replies: 18
    Last Post: 05-07-2004, 09:33 AM
  3. I can't connect my hard drives + fan problem
    By haisook in forum General Hardware Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 02-03-2004, 10:42 PM
  4. streetfinder night mode
    By wizardPC in forum GPS
    Replies: 2
    Last Post: 01-12-2004, 12:14 AM
  5. BMW pre-installed system - TFT ?
    By tsingsu in forum LCD/Display
    Replies: 11
    Last Post: 08-05-2002, 03:16 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •