Results 1 to 6 of 6

Thread: 5.1 ch external usb soundcard causes error in mixer.

  1. #1
    Constant Bitrate fasternfaster's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Montgomery Co. MD
    Posts
    112

    5.1 ch external usb soundcard causes error in mixer.

    i got one of these external usb sound cards.



    i got it on ebay http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...e=STRK:MEWN:IT

    this card work fine when i use it with WINAMP ( i can change the volume, and mess around with the EQ, everything is fine)

    when i launched media car i was gettin errors related to the sound volume being changed.. i went into the settings screen and checked the box that makes media car change the WAVE/AUX/CD levels instead of master volume.. this fixed most problems..

    but when i try to get to the mixer screen in media car i get cascading errors! i dont have it near me now (im at work, will post more when i get home) im fine with no mixer but...its problem still

    has anyone had this problem???
    Status: 99%
    hardware: 7"lilli mx440 pci,M10k/160GB/slim-slot DVD-CDRW/Hifonics ZEUS ZX8000,CNX1260,DConnex GPS,Powermate,usb WiFi
    software: XP Home/Media Car/RoadRunner/IGuidance 2.0
    Car: 2002 Ford Focus SVT

  2. #2
    Constant Bitrate fasternfaster's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Montgomery Co. MD
    Posts
    112

    Exclamation

    that is the error that pops up when i click on Mix in the Music section

    anybody have a clue as to what this means and how i can make it go away?

    thanx in advance.

    Lev
    Attached Images Attached Images  
    Status: 99%
    hardware: 7"lilli mx440 pci,M10k/160GB/slim-slot DVD-CDRW/Hifonics ZEUS ZX8000,CNX1260,DConnex GPS,Powermate,usb WiFi
    software: XP Home/Media Car/RoadRunner/IGuidance 2.0
    Car: 2002 Ford Focus SVT

  3. #3
    Constant Bitrate fasternfaster's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Montgomery Co. MD
    Posts
    112
    ttt
    Status: 99%
    hardware: 7"lilli mx440 pci,M10k/160GB/slim-slot DVD-CDRW/Hifonics ZEUS ZX8000,CNX1260,DConnex GPS,Powermate,usb WiFi
    software: XP Home/Media Car/RoadRunner/IGuidance 2.0
    Car: 2002 Ford Focus SVT

  4. #4
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    I don't have a clue but i would try it with another player to test and see if it is a problem with mediacar or with with the sound card drivers or device.

    Remember you get what you pay for
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  5. #5
    Constant Bitrate fasternfaster's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Montgomery Co. MD
    Posts
    112
    well i dont think other players give you access to the mixer (equalizer) knowing that media car uses winamp i tried winamp and it worked fine. but what do i know..sound quality and me.. i cant really tell all that bass has killed my ears. i have my amp do all the stuff through adjustable crossovers.
    Status: 99%
    hardware: 7"lilli mx440 pci,M10k/160GB/slim-slot DVD-CDRW/Hifonics ZEUS ZX8000,CNX1260,DConnex GPS,Powermate,usb WiFi
    software: XP Home/Media Car/RoadRunner/IGuidance 2.0
    Car: 2002 Ford Focus SVT

  6. #6
    Constant Bitrate
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    LA, CA
    Posts
    140
    this is known problem with mediacar...
    i have same soundcard and i have tried 2 more usb soundcard but all same...
    if you try 1.85 it should work thenafter 1.9 not...
    or try windows 2000 it should work with 1.91 as well...
    i think coyote has been working on this isue about usb soundcard
    but he is no longer with us... so...


    Quote Originally Posted by fasternfaster
    well i dont think other players give you access to the mixer (equalizer) knowing that media car uses winamp i tried winamp and it worked fine. but what do i know..sound quality and me.. i cant really tell all that bass has killed my ears. i have my amp do all the stuff through adjustable crossovers.

Similar Threads

  1. For those who want true 5.1 Dolby Digital and DTS
    By antimatter in forum Car Audio
    Replies: 89
    Last Post: 06-29-2007, 11:54 AM
  2. Problem with ITPS / hibernation and External USB HD
    By veetid in forum Power Supplies
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2006, 08:35 PM
  3. Sound Quality with External USB Soundcard
    By nirvanades in forum General Hardware Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-12-2004, 05:34 PM
  4. Need help with External USB Laptop HD
    By VWTronics in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 05-26-2004, 12:58 PM
  5. USB Soundcard Woes
    By phc in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 02-11-2004, 05:02 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •