Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: ArCom - IVI

  1. #11
    Newbie
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by nasa View Post
    So Simon...

    When is the next version due??? Inquiring minds want to know...
    I was just thinking "how fast is nasa going to ask this question..."
    Well I am not able to give the exact date. Previously it was supposed to be january. However BT HFP tests did not go well. And since MeeGo 1.2 was going to be released promptly I hesitated to do the release. Right now M1.2 has a lot of improved packages and I would like to test a bit more.
    So depending on how long the nights are going to be I will do the release within the next 2 weeks, means at latest 8th of April.

    cheers
    simon

  2. #12
    Maximum Bitrate nasa's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    PA
    Posts
    696
    Well,

    You know BT HFP is still @$!% up, Right?

    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=9705
    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=9337
    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=12649
    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=7062
    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=7432
    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=7433
    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=7436
    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=12087

    And (having followed the meego effort) promptly maybe an overstatement. They just solved the touchscreen bug, for a set of specific devices, which caused QT and XI2 not to work together. That *fix* only works for screens supported by the tsc2007 driver -- which I'm guessing isn't the majority of guys here.

  3. #13
    Newbie
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    3

    continued problem booting up ArCOm

    Quote Originally Posted by simonbolek View Post
    This was also noticed by Nasa, xorg.conf file disturbing in /etc/X11/xorg.conf.d/
    remove it and it should work. Was calibration working ok?

    cheers
    simon

    ps. this is going to be removed in the coming-up version. It is currently beeing tested with MeeGo 1.2 as OS base.


    No calibration was not working, I beleive it says that it was not able to complete it I have to wait till I get home to check, is there a way to get to any of the /etc files even if the system wont boot up into the OS.

  4. #14
    Newbie
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    31
    After removing the Xorg file the calibration routine would come up but, it would simply loop.

    I had to remove the calibration from the startup in order to get the GUI to even display.

  5. #15
    Newbie
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by thatguy666 View Post
    After removing the Xorg file the calibration routine would come up but, it would simply loop.

    I had to remove the calibration from the startup in order to get the GUI to even display.
    Strange, I will check the sequence again, could you:
    1) ls me your /etc/X11/xorg.conf.d/ and the attach input of its files
    2) give me your graphics card

    cheers
    simon

    ---------- Post added at 02:55 AM ---------- Previous post was at 02:49 AM ----------

    Quote Originally Posted by nasa View Post
    Well,

    You know BT HFP is still @$!% up, Right?

    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=9705
    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=9337
    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=12649
    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=7062
    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=7432
    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=7433
    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=7436
    https://bugs.meego.com/show_bug.cgi?id=12087

    And (having followed the meego effort) promptly maybe an overstatement. They just solved the touchscreen bug, for a set of specific devices, which caused QT and XI2 not to work together. That *fix* only works for screens supported by the tsc2007 driver -- which I'm guessing isn't the majority of guys here.
    Oh yes I am aware of it alright, but at the moment there is no ather way to go, so i get the best I can. Some of them bugs come from the dialer etc. software itself, and arcomivi does not use it directly.

    And yes you are right, this might become an overstatement, but I still have faith in MeeGo Otherwise I could dump my project just right now.
    So let us go small steps forward.

    cheerios
    simon

  6. #16
    Newbie
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by simonbolek View Post
    This was also noticed by Nasa, xorg.conf file disturbing in /etc/X11/xorg.conf.d/
    remove it and it should work. Was calibration working ok?

    cheers
    simon

    ps. this is going to be removed in the coming-up version. It is currently beeing tested with MeeGo 1.2 as OS base.


    I am not sure how to get to the /etc/X11 to remove the calibration or xorg.conf file without being able to load the OS and go through the terminal. When I push tab or delete while booting to be able to get to the command line it takes me to the welcome to meego page and I can select tab to edit it it shows the image and where it is at:

    vmlinuz-2.6.35.3-10.3-ivi ro root=/dev/sda2 quite vga=current

    I have tried various attempts to try and be able to navigate folders to get to the /etc folder but can never get there. Is there another way to try and get to the /etc folder if you are not able to get past the boot sequence mines either freezes with the black screen while and blinking dash while in grub or gets further and goes through a loop and repeats the xorg error and goes into idle every 5 minutes.

  7. #17
    Newbie
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    31
    I don't have the Xorg file any more as I removed Arcom a while ago.

    The video "card" is an Integrated Intel Graphics Atom D510.

  8. #18
    Newbie
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by acidflow03 View Post
    I am not sure how to get to the /etc/X11 to remove the calibration or xorg.conf file without being able to load the OS and go through the terminal. When I push tab or delete while booting to be able to get to the command line it takes me to the welcome to meego page and I can select tab to edit it it shows the image and where it is at:

    vmlinuz-2.6.35.3-10.3-ivi ro root=/dev/sda2 quite vga=current

    I have tried various attempts to try and be able to navigate folders to get to the /etc folder but can never get there. Is there another way to try and get to the /etc folder if you are not able to get past the boot sequence mines either freezes with the black screen while and blinking dash while in grub or gets further and goes through a loop and repeats the xorg error and goes into idle every 5 minutes.
    Wait until it goes to 5 minutes idle and than go to command line with
    Ctrl+Alt+F1
    use standard MeeGo OS user/password
    root/meego
    and voila...

    cheers
    simon

  9. #19
    Newbie
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    31
    So has anyone tried the new version of ARCOM?
    0.9.3

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Meego IVI Status Thread
    By nasa in forum MeeGo In-Vehicle
    Replies: 21
    Last Post: 12-01-2010, 07:56 AM
  2. MeeGo IVI 1.0 Released:
    By tripzero in forum MeeGo In-Vehicle
    Replies: 36
    Last Post: 10-24-2010, 02:40 PM
  3. MeeGo IVI SDK
    By Duesentrieb in forum MeeGo In-Vehicle
    Replies: 4
    Last Post: 09-09-2010, 02:28 PM
  4. MeeGo IVI 1.0 Released:
    By tripzero in forum MeeGo In-Vehicle
    Replies: 0
    Last Post: 08-02-2010, 06:16 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •