Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Thread: G4 Reviewwwwwwww!!!!!!!!

  1. #1
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    222

    G4 Reviewwwwwwww!!!!!!!!

    this is just first impressions (too busy for full review at the moment)
    PROS:
    1 overall so much better than I thought it would be!!!!!!!!!!! IF YOU HAVE MONEY BUY IT!!! IF YOU DONT BUY IT ANYWAY (work over time.... do whatever you have to do but its worth it)

    2. BRIGHT SCREEN GOOD CONTRAST ! (I was the one complaining about the absence of transflective screen on this product) I would still pay $400 more for transflective, but for the moment this is a good compromise!

    3. The new SD software is MUCH IMPROVED. (I love the new audio control features and the improved music navigation)

    4. very solid construction!

    5. tilting the screen helps with reflections and readability

    6. GPS hardware performs good (mappoint still sucks)






    CONS:
    1. VERY NOISY (i cant tell where the noise is comming from but its really bad), maybe its my instalation....I have it connected to the factory amp for now (I will report back on that later

    2. crashes when music is playing and I put in an audio CD (message saying something like....cannot make an input call because another one is in progress...)

    3 small screen! (half inch makes a diff)


    4. Lack of documentation!

    5. Im afraid that the buttons wont work in the future due to dust, dirt, cleaners etc I would rather see push buttons on the face

    6 HDD LIGHT DOESNT WORK!!!!!!!!!WTF????

    more later!

  2. #2
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    Documentation is coming.

    I've finished the document, now it's in the final phase of being released.

    When you complain about noise, it is noise through the speakers or is it mechanical noise?

    About the buttons, no matter if it's touch sensitive or buttons, if they are going to fail, they will fail.

    A word of advise, don't use ANY cleaners on the G4. Just a damp rag if you must...
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  3. #3
    cheap custom title JC-S60's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Ghent - Belgium
    Posts
    1,863
    Quote Originally Posted by RedGTiVR6 View Post
    When you complain about noise, it is noise through the speakers or is it mechanical noise?
    Sounds to me like it's through the speakers - he mentions he has it connected to the factory amp, I wouldn't know why he would mention that otherwise.

    Joachim

  4. #4
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    222
    Quote Originally Posted by RedGTiVR6 View Post
    Documentation is coming.

    I've finished the document, now it's in the final phase of being released.

    When you complain about noise, it is noise through the speakers or is it mechanical noise?

    About the buttons, no matter if it's touch sensitive or buttons, if they are going to fail, they will fail.

    A word of advise, don't use ANY cleaners on the G4. Just a damp rag if you must...
    Hi RedGTiVR6

    The noise that im experiencing is electronic. It doesnt matter if the car is running or not. I wouldnt think its the G4 but the weird thing is that it changes depending on the program Im running. When I start SD the noise is different and worst. its hissing at 10 or 20 Hertz then stops for 1 sec or so and then starts again and lasts for a few seconds.
    its definitely coming from the G4 (I will try connecting it without the amp even though my factory amp is very quiet)
    If I cant solve it I will probably post a sound bite or a video.

    My other problem is that the HDD light doesnt work (making me think that its not connected inside) I would hate for somebody to have to open my new G4 to fix that
    Am I doing something wrong in my external connections that would cause the HDD LED not to work?

    By some miracle I cant duplicate the CD crash problem anymore! (even though it happened every time yesterday).....

  5. #5
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    222
    Quote Originally Posted by JC-S60 View Post
    Sounds to me like it's through the speakers - he mentions he has it connected to the factory amp, I wouldn't know why he would mention that otherwise.

    Joachim
    good observation!
    sorry I was typing my reply to REDGTIvr6 when you posted and did not see your post yet
    Yes the noise is electronic but I dont want to rush and blame the G4, i went from the G4 straight to the factory amp so as not to loose "fader" and im compensating by lowering the volume on the G4 preamp stage
    It might be all sorts of things (including z (impedance matching) between the two stages etc...
    But the weird thing is that anything that is done on the screen produces a different sound, with SD being the worst (producing the worst interference).
    thanks

  6. #6
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    how do you have the G4 connected to your factory amp?
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  7. #7
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    222
    Quote Originally Posted by RedGTiVR6 View Post
    how do you have the G4 connected to your factory amp?
    through a wire harness as if it was a headunit with preamp out

  8. #8
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    what kind of vehicle is this in?

    previously, I know that some nissans with the bose system, if you wire up both positive and negative of the speaker leads to go to the kind of adapter that you're using you will have a lot of noise. However, if you wire up just one side (say positive) you won't have the issue.

    Also, some vehicles also don't have a ground wire on the factory radio. The factory radio grounds thru the chassis of the radio. When you put in an aftermarket radio you have to ground it appropriately. If you have not done this already, I'd give it a try.

    Let me know the year, make, and model of your car and the brand of harness and I'll see if I can dig a little deeper.
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  9. #9
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    222
    Quote Originally Posted by RedGTiVR6 View Post
    what kind of vehicle is this in?

    previously, I know that some nissans with the bose system, if you wire up both positive and negative of the speaker leads to go to the kind of adapter that you're using you will have a lot of noise. However, if you wire up just one side (say positive) you won't have the issue.

    Also, some vehicles also don't have a ground wire on the factory radio. The factory radio grounds thru the chassis of the radio. When you put in an aftermarket radio you have to ground it appropriately. If you have not done this already, I'd give it a try.

    Let me know the year, make, and model of your car and the brand of harness and I'll see if I can dig a little deeper.
    2004 Nissan pathfinder LE (the old style not the ARMADA looking one)
    BOSE system
    dont know brand of harness
    its grounded properly
    didnt have this issue with my old carputer (wired the same way...both positive and negative speaker wires..)

    thanks

  10. #10
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    ok - try removing the negative lead on the speaker harness before it goes to the adapter and let me know the results.

    Just because you didn't have the issue before doesn't mean you won't have an issue now.
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Infill G4 - Now Shipping
    By StreetDeckAce in forum Mp3Car Infill G4 - Double Din Car Computer
    Replies: 155
    Last Post: 06-05-2011, 10:53 PM
  2. INFILL G4 - Australian and New Zealand Questions Answered
    By INFILLG4 in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 20
    Last Post: 04-29-2008, 11:21 PM
  3. G4 F.A.Q. - Please read here before posting your questions!
    By RedGTiVR6 in forum Mp3Car Infill G4 - Double Din Car Computer
    Replies: 0
    Last Post: 04-23-2007, 08:16 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •