Results 1 to 8 of 8

Thread: Auto-dim not occurring when headlights are on

  1. #1
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    USA
    Posts
    496

    Question Auto-dim not occurring when headlights are on

    I see no display change when I turn my headlights on/off.

    Is there any test I can do to make sure the professional installer actually hooked up the headlight wire correctly?

  2. #2
    Raw Wave god_of_cpu's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    SilverSpring Maryland
    Posts
    2,960
    Make sure automatically switch to night mode when head lights are on is checked in display settings. You also need to adjust your day and night screen brightness. The navigation module should change colors and is the easiest place to tell if its working.
    StreetDeck.com Developer (I am Chuck)
    Get StreetDeck at http://www.streetdeck.com
    The Official StreetDeck Forums have moved, please visit us at http://www.streetdeck.com/forum for official support for Streetdeck.

  3. #3
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    USA
    Posts
    496
    Yup , it is set to auto-switch to night mode.

    But I don't see any option for the day/night brightness.

    Thanks.

  4. #4
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    USA
    Posts
    496
    I found the setting for brightness. Maybe my installer didn't hook up that wire correctly... will be a few weeks probably before I can find out - when I go back to get a speaker replaced.

  5. #5
    Low Bitrate drakino's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Austin
    Posts
    97
    any info on what is expected on the headlight sense wire? I know some cars send out a full 12v feed, while others pulse the line to indicate how dim the component should be. Will the Infill still switch to night mode even with the pulses? I just had mine installed last week, and no automatic switch happens when in navigation with the headlights on.

  6. #6
    Low Bitrate drakino's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Austin
    Posts
    97
    Bump. I have the installer looking at my system again, and they swear the headlight sense wires on the G4 are hooked to the only place on the harness and it's a dimmer line that likely pulses. Can the G4 somehow be set to work with this? The screen is annoyingly bright at night, and the U shortcut does not work on the G4 to manually activate night mode for the screen and maps.

  7. #7
    Variable Bitrate JasonMK's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Annapolis, MD
    Posts
    405
    You want to make sure they hooked up the Orange/White Illumination wire to the Illumination wire (may be Orange) and not the Dimmer (may be orange/white).

  8. #8
    Low Bitrate drakino's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Austin
    Posts
    97
    The installer was saying that my car (2007 Mustang) doesn't have an illumination wire in the harness that went to the stock system, just a dimmer line.

Similar Threads

  1. Chuck's Skins lots of pics Update 7-16-07
    By Chuck in forum RR Released Skins
    Replies: 297
    Last Post: 11-10-2011, 07:22 PM
  2. Replies: 22
    Last Post: 08-19-2009, 01:33 PM
  3. Auto Screen Dim with I/O Card
    By dan__wright in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-17-2005, 10:40 AM
  4. headlights on = lights dim = problem?
    By Song0330 in forum Newbie
    Replies: 8
    Last Post: 03-14-2005, 04:07 PM
  5. Telematics.net
    By IntellaWorks in forum Software & Software Development
    Replies: 40
    Last Post: 11-05-2004, 08:20 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •