Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Just got my G4 installed - LOVE IT!

  1. #1
    Low Bitrate ABTsportsline's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Seattle
    Posts
    91

    Just got my G4 installed - LOVE IT!

    Ok, just got this bad boy installed.

    i know everyone has issues when they install it, and mine are very minor but worth mentioning.... One is radio reception... anyone else have an issue with it? It gets very poor reception, and when it does hit on a station i still get static. also, volume level on radio is LOUD. at the lowest volume setting (one above "mute"), it is too loud for my tastes. eek.

    the only other problem i'm having is with the Elm-scan tool. I followed the directions that came with it to a T, and even installed the drivers from the location i specified (without incident)... yet it won't load the OBD-II module from within streetdeck, and the elmscan software itself can't "locate" the port.... the only options they give you are com ports, yet it is plugged into USB.... so if anyone knows how to remedy this, i'd appreciate it.

    Now i just need to figure out how to modify the button screen and change backgrounds/colors/etc.... i'll be ready to rock!

  2. #2
    Low Bitrate ABTsportsline's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Seattle
    Posts
    91
    anyone know what controls the video/motion restriction? I thought it was the parking brake, but i'll be able to watch video when i'm parked without the brake engaged - in fact i can even be in drive, but just not moving, and it will play video. However sometimes i am stopped and it won't play video saying that i can't use this module while in motion - but i'm parked!

    anyone know how does the Infill G4 determine whether you are in motion or not?

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Pennsylvania, USA
    Posts
    3
    From what I have read about the G4, as I'm thinking about purchasing one, it is the parking break. My thought is you should be able to fool the G4 into thinkinking the parking break is on by just wiring it as such.

    twoie

  4. #4
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    it's not the parking brake...that's all I can say.
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  5. #5
    FLAC greatwhite's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Top o' the world Ma!
    Posts
    1,282
    If you think about it, how does the compuer know you're in motion?

    I can't tell you specifically, but think about it for a couple minutes.................
    For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return.
    Leonardo Da Vinci

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Pennsylvania, USA
    Posts
    3
    we're getting warmer! who wants to turn up the heat? next clue?

  7. #7
    FLAC
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Las Vegas
    Posts
    1,286
    Motion can be defined as a change in position with respect to time, right? I know how I'd do it, if I wanted people not to be able to bypass it. Although I think it would be problematic at times.
    It's been a while...

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Pennsylvania, USA
    Posts
    3
    I figured it was tied to the GPS by the previous response. I know the reasons, but part of me finds it silly. I f your dumb enough to adjust it while your driving, then thats your fault. It seems with the current setup your passenger isn't able to do it either. I've seen previous posts where suggestions about pressure sensors in the seats could make a difference. ie: place one in the passenger seat and this would allow full use of the system while in motion.

  9. #9
    Variable Bitrate JasonMK's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Annapolis, MD
    Posts
    405
    Quote Originally Posted by RedGTiVR6 View Post
    it's not the parking break...that's all I can say.
    How about the parking brake?

    Quote Originally Posted by ABTsportsline View Post
    Ok, just got this bad boy installed.
    .... One is radio reception... anyone else have an issue with it? It gets very poor reception, and when it does hit on a station i still get static. also, volume level on radio is LOUD. at the lowest volume setting (one above "mute"), it is too loud for my tastes. eek.
    Check out (and please add to) these two posts, they seem relevant to your radio issues.

    http://www.mp3car.com/vbulletin/stre...1-1-0-0-a.html

    AM radio not working (G4, SD, Me?)
    _______________________________________________
    All installed, and ready for visitors. Infill G4 in a 2007 Saturn VUE

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Winter Garden, FL
    Posts
    18
    Quote Originally Posted by ABTsportsline View Post
    anyone know what controls the video/motion restriction? I thought it was the parking brake, but i'll be able to watch video when i'm parked without the brake engaged - in fact i can even be in drive, but just not moving, and it will play video. However sometimes i am stopped and it won't play video saying that i can't use this module while in motion - but i'm parked!

    anyone know how does the Infill G4 determine whether you are in motion or not?
    I don't know anything about the G4 but my Pioneer Nav head unit, uses the GPS or inside GYROS to to block video while driving.

    if the G4 haves a GPS antenna and you have poor reception he might think you're still moving at least that happened with my pioneer nav.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. G4 with Infill Station
    By flapster in forum Mp3Car Infill G4 - Double Din Car Computer
    Replies: 10
    Last Post: 01-10-2008, 07:27 AM
  2. AM radio not working (G4, SD, Me?)
    By JasonMK in forum Mp3Car Infill G4 - Double Din Car Computer
    Replies: 12
    Last Post: 09-05-2007, 11:50 AM
  3. 2005 Legacy GT w/ nano-ITX installed...
    By CombatCQB in forum Show off your project
    Replies: 9
    Last Post: 08-11-2007, 09:58 PM
  4. please help info needed G4
    By showmr2 in forum Mp3Car Infill G4 - Double Din Car Computer
    Replies: 1
    Last Post: 08-03-2007, 02:04 PM
  5. installed line amp in 05 xterra and no sound
    By 05-se in forum Car Audio
    Replies: 0
    Last Post: 06-12-2006, 11:51 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •