Results 1 to 6 of 6

Thread: G4 GPS stopped working

  1. #1
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    222

    G4 GPS stopped working

    The built in GPS on my G4 stopped working all of a sudden
    SD, GPS GATE, iguidance and destinator cant autodetect the GPS anymore
    I checked COM 1 and its set to 9600, I restarted a few times and it made no difference, I disabled other usb devises (to prevent a conflict),no results
    GPS gate is reporting "unnown data coming in" on COM 1
    I m running out of options, could it be a hardware failure?
    I remember reading a post where on reboot, COM 1 would default to 14400 , but I dont think this is the issue here
    Any ideas?
    Testing Street Deck and Centrafuse on G4

  2. #2
    Low Bitrate
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    orlando fl
    Posts
    81
    Try a hard reboot using the power button next to the dvd slot. mine locks up every so oftern and that usually fixes it

  3. #3
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    222
    Quote Originally Posted by collegeboyslive View Post
    Try a hard reboot using the power button next to the dvd slot. mine locks up every so oftern and that usually fixes it
    That didnt work either
    I had to use the restore dvd
    I think I m gonna clone the hdd this time its a pain having to do it over....
    Testing Street Deck and Centrafuse on G4

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    May 2004
    Posts
    18
    Mine just stopped working today too. Same symptoms. Mappoint says it is not getting NMEA data. The "gps status" module sees all the satellites but the "NAV module" says "low signal strength (0 satellites)". Where did you get your restore DVD?

  5. #5
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    222
    Quote Originally Posted by leerogers View Post
    Mine just stopped working today too. Same symptoms. Mappoint says it is not getting NMEA data. The "gps status" module sees all the satellites but the "NAV module" says "low signal strength (0 satellites)". Where did you get your restore DVD?
    I dont think the restore dvd will fix it
    I restored and the bug re-appeared regardless
    The restore dvd is the dvd that came with your purchase of the G4
    I think its also available for download to beta testers only so I cant post a link
    Im sure if you call/e-mail the store they ll be able to mail you one.
    I dont know how the problem got resolved but it might be due to the fact that I now have beephy's USB PSU http://www.mp3car.com/vbulletin/hard...order-now.html
    that powers all the USB ports and it turns them on and off in sync with the computer
    That creates a more stable IRQ environment for all the devices that I have plugged in and subsequently all the internal devices as well
    Good luck
    Testing Street Deck and Centrafuse on G4

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    May 2004
    Posts
    18
    I actually used RCT to see test the GPS data and see what was going on. Since then, I haven't had a problem. Weird.


    Quote Originally Posted by spiro View Post
    I dont think the restore dvd will fix it
    I restored and the bug re-appeared regardless
    The restore dvd is the dvd that came with your purchase of the G4
    I think its also available for download to beta testers only so I cant post a link
    Im sure if you call/e-mail the store they ll be able to mail you one.
    I dont know how the problem got resolved but it might be due to the fact that I now have beephy's USB PSU http://www.mp3car.com/vbulletin/hard...order-now.html
    that powers all the USB ports and it turns them on and off in sync with the computer
    That creates a more stable IRQ environment for all the devices that I have plugged in and subsequently all the internal devices as well
    Good luck

Similar Threads

  1. AM radio not working (G4, SD, Me?)
    By JasonMK in forum Mp3Car Infill G4 - Double Din Car Computer
    Replies: 12
    Last Post: 09-05-2007, 11:50 AM
  2. Carnetix 1260 - Stopped working, any ideas?
    By Gobby in forum Power Supplies
    Replies: 1
    Last Post: 11-01-2005, 07:18 PM
  3. GPS Not working on startup
    By danl in forum GPS
    Replies: 16
    Last Post: 07-06-2004, 11:08 AM
  4. COM port stopped working... need help!
    By chris in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 02-16-2001, 11:39 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •