Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: TOO COLD to start

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    6

    TOO COLD to start

    Does anyone get the "TOO COLD" message from your infill? I have gotten it a couple of time and curious to what the actual temperature the Infill will not allow cold starts.

    I also assume there is a "too hot" message as well. Anyone know what that temperature might be?

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    28
    Yup, I just received the "Too Cold" message yesterday morning, and I have also seen the "Too Hot" message. Not sure of the specifics tho.

  3. #3
    Low Bitrate
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sydney
    Posts
    101
    Had a few too hot ones.
    I wonder if Im doing damage to it leaving it in such a hot car.cant be good for the screen.

  4. #4
    Variable Bitrate JasonMK's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Annapolis, MD
    Posts
    406
    I also had the too cold a few weeks back, only once or twice though. Leave the heater blowing extra hot seemed to speed up the delay
    _______________________________________________
    All installed, and ready for visitors. Infill G4 in a 2007 Saturn VUE

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    3
    I've had too hot, I turn on the AC full blast and it fixes it. I too wonder if I am doing damage. It has been really hot lately and mine wont turn on now, just says system on forever, that might not be the same problem but it could be.

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    1
    About HOW cold and hot was it when you got those messages? Since i live in norway, we have quite cold winters.

  7. #7
    Newbie Jagaer's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Kingston, Ontario
    Posts
    52
    Internal temp of the car below -15C and the low temp comes up.

    I have noticed that when temp reaches the right level, sometimes the infill doesn't continue to boot, so rebooting the infill is necessary.

    I plan on trying to replace the HDD with an SSD and disabling the temp monitor, to see if there are any problems, since the HDD and screen are the two temperature sensitive components and the screen seems to function "ok" in the cold. I am uncertain how well the touch portion of the screen will work at those temps, however.

    Talker, what I did last year was put a car window heater/blower under the infill where the storage pocket is in my passat. It gets it up to temp very quickly.

  8. #8
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    USA
    Posts
    496
    I've had it be too cold at around 25F. The G4 is pretty crappy...

  9. #9
    Variable Bitrate JasonMK's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Annapolis, MD
    Posts
    406
    Quote Originally Posted by johnk View Post
    I've had it be too cold at around 25F. The G4 is pretty crappy...
    7 below freezing and you are complaining? Grant it, the G4 isn't perfect, but I question if my laptop would start if I left it outside over night in below freezing weather and I spend considerably more money on it. But, we are all allowed to have our own opinions. Sorry the G4 hasn't worked out for you. If you decide to part with it I'm sure it will find a good home somewhere (perhaps somewhere warmer)
    _______________________________________________
    All installed, and ready for visitors. Infill G4 in a 2007 Saturn VUE

  10. #10
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    USA
    Posts
    496
    It's a front-end replacement that is supposed to just work. I doubt the systems like Sync in Fords fail to turn on when it's a little below freezing. This is just one of many problems with the G4.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. How To : Remote start carPC using car alarm
    By spoonraker in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 02-24-2007, 02:19 PM
  2. standby working? maybe. but wake = cold boot
    By kireol in forum Operating System Optimization
    Replies: 2
    Last Post: 11-09-2006, 06:10 AM
  3. Failed Hiding of Start Bar, Minimize Errors
    By DaRacerz in forum RR Bug Tracker
    Replies: 4
    Last Post: 11-04-2005, 04:36 PM
  4. Car won't start after carputer install
    By UnsanePyro in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 07-24-2005, 04:44 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •