Results 1 to 8 of 8

Thread: First time installing Car PC....questions please help

  1. #1
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    289

    First time installing Car PC....questions please help

    So im installing my first system, and i have everything installed, wired up according to spec and seeing a few weird things.

    1. My battery is reading at 17.6V while the engine is on and system is running. It is an Optima redtop battery. Do they show up as more voltage than normal batteries??

    2. After the system has been running for about 10 mins it will randomly shut off. In order to turn it back on i need to dis connect power completely then start the car again.

    My system consists of:

    Optima red top battery 7586dt

    MIA MB
    Intel core2 duo
    120GB SATA HDD
    M2-ATX power supply
    700TSV touch screen, connected to IGN wire
    2 PG amps about 900watts of power, with cap


    if you need more info please let me know.

    Thanks so much in advance!!

  2. #2
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    No - your battery should not be showing 17v. How old is your car and more specifically, your alternator? The only batteries that you would put in your car that would show that are purpose built batteries SPECIFICALLY for SPL competition vehicles...they are 16v batteries.

    As for the system turning off after 10 minutes...we need to know what it's doing. Does it hard shut off, does it go through the shut down procedure? Does the battery voltage correlate in any way with it shutting off (over voltage or under voltage?).
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  3. #3
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    289
    Quote Originally Posted by RedGTiVR6 View Post
    No - your battery should not be showing 17v. How old is your car and more specifically, your alternator? The only batteries that you would put in your car that would show that are purpose built batteries SPECIFICALLY for SPL competition vehicles...they are 16v batteries.

    As for the system turning off after 10 minutes...we need to know what it's doing. Does it hard shut off, does it go through the shut down procedure? Does the battery voltage correlate in any way with it shutting off (over voltage or under voltage?).
    Red- its a 2002 VW GTI. When the system is shutting off, it is a hard shut off, but when i get it to turn back on it starts up like it was in standby mode. WTf?? right now i have it running with the car off just running on ACC and it has been running for 15mins so far with out issues, but i also have my amps off. would a bad alternator cause it to over charge?

  4. #4
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    289
    Also, i have the main power running from the CAP, could that mean something?

  5. #5
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    289
    figured it out, the CPU heat thresh hold was set very low. Running fine now except it does run a little hot with that tiny heatsink

    anyone know where i can get a good heatsink and fan for a socket M?

  6. #6
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  7. #7
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    289
    ordered yesterday thanks Red

  8. #8
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    289
    Red- I just received that heat sink you showed me, ya its like a fraction of the size to the one i have now LOL thanks for showing me it though....i need to find something about the same size of what i have now, but with a copper heat sink....thats what is killing me, its alum right now

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 03-08-2007, 01:08 PM
  2. First install of car pc working :)
    By optip in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 09-09-2006, 08:13 PM
  3. Car PC System Questions
    By arise360 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 11-02-2004, 07:45 PM
  4. Real Time Car tracking now working!
    By Magpie in forum GPS
    Replies: 25
    Last Post: 10-27-2004, 05:08 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •