Results 1 to 6 of 6

Thread: Radio no sound 2002 suburban?

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    3

    Radio no sound 2002 suburban?

    - I have a LS 2002 suburban 2wd "no" onstar, "no" bose
    - Amp is located behind the glove box

    Installed a Sony radio and no sound from the speakers. The radio is connected with an adapter plug from a parts store. There is some dicussion about connecting the misteries pink wire that I cannot seem to find. There is a purple wire going to pin "11" which has no wire to it on the radio side. Pin "11" is associated with "amp sense" on some pin diagrams. I tried appling 12 volts to the pin "11" but still no sound. Appreciate any help.

    Thanks

  2. #2
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,820
    is the factory amp expecting a high level signal, or a low level signal?

    and fyi: this forum is primarily for installing computers in cars, so audio specific advise is a little on the slim side(though, we try to help where we can).

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    3
    Low or high level don't know.

  4. #4
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,820
    low level would use the rca connections on the headunit, high level would use the speaker connections.

    if the amp is expecting a high level signal, and you are trying to use the rca's, this can be one of the many culprits, otherwise, it might be connected wrong..

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    3
    The factory amp has wires only. So I guess that is high level.

  6. #6
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,820
    did the adapter have any rca's on it? if not, then it is definitely high level inputs.

Similar Threads

  1. Unexplained sound problem
    By lexdiamond20 in forum Newbie
    Replies: 8
    Last Post: 07-10-2007, 08:30 PM
  2. Replies: 6
    Last Post: 05-19-2005, 08:59 AM
  3. Sound Car radio and Carpc playing at the same time
    By vea_victis in forum Car Audio
    Replies: 1
    Last Post: 04-03-2005, 11:58 AM
  4. got sound?
    By masch in forum Newbie
    Replies: 20
    Last Post: 11-17-2003, 09:01 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •