Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Need Help With Motherboard

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2008
    Location
    Nassau, Bahamas
    Posts
    62

    Need Help With Motherboard

    Hello i need some help with a new motherboard for my car pc, the problem i am having is with my audio. I installed all software HD Audio Drivers for the onboard sound and for some strange reason the only output for sound is "Digital Output (S/PDIF). My REAR PANEL outputs are disabled, even when i plugged in some speakers it doesn't enable. This is weird, because i tested on windows xp and windows 7, by default it is set to Digital Output, no sound coming out through rear or front panel audio. Can anyone help me? I am using a Zotac NM 10-ITX-A-E Series Motherboard. How do i get my sound through the rear and front audio instead of s/pdif? PLEASE HELPPP

  2. #2
    Low Bitrate Strgazr's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Blanchard, OK
    Posts
    93
    Make sure the Realtek audio drivers were installed. The default Windows playback device should be set as "Realtek HD audio." You might also check in the bios and make sure Internal and External audio codecs are enabled.

  3. #3
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2008
    Location
    Nassau, Bahamas
    Posts
    62
    Ok The drivers has been installed correctly, the default playback end up being the Digital Output S/PDIF, which i dont want and i also was in the BIOS but i didn't see anything, where would i go in the BIOS to check these settings for a Zotac MOBO?

  4. #4
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2008
    Location
    Nassau, Bahamas
    Posts
    62
    I just uninstalled the realtek software and drivers and i let windows installed the default drivers and the only drivers installed was the digital output s/pdif, any other options to try? i cannot flash the BIOS because this MOBO only has SATA connectors.

  5. #5
    Low Bitrate Strgazr's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Blanchard, OK
    Posts
    93
    Did it install the Realtek HD Audio Manager? If it did, you'll have a red speaker icon in the system tray. Start that and see the manual pages 35-44, especially page 41. See if that is all set correctly.

  6. #6
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2008
    Location
    Nassau, Bahamas
    Posts
    62
    Yeah it did install it, and there is no manual for the audio manager. Now i dont know what to do.

  7. #7
    Low Bitrate Strgazr's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Blanchard, OK
    Posts
    93
    Manual for the motherboard.

  8. #8
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2008
    Location
    Nassau, Bahamas
    Posts
    62
    this manual is for windows xp only, im using windows 7 which the audio manager gui is different.

  9. #9
    Low Bitrate Strgazr's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Blanchard, OK
    Posts
    93
    It may be different, but it should give you some idea of what to look for.
    Maybe try a google search. Zotac seems to have some good help forums.
    [/SPOONFEEDING]

  10. #10
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2008
    Location
    Nassau, Bahamas
    Posts
    62
    Can anyone help me with my mobo audio problem?

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Intel D945GCLF2 Motherboard RCA inputs
    By djurchicprelude in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 10-20-2009, 08:24 PM
  2. Replies: 4
    Last Post: 08-28-2009, 11:15 PM
  3. Still Can't Get New Motherboard To Power Up
    By james33440 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 10-22-2005, 01:02 AM
  4. Build my PC?
    By diddy0071 in forum Newbie
    Replies: 9
    Last Post: 07-11-2005, 01:00 AM
  5. Which Motherboard to Choose
    By james33440 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-07-2005, 11:35 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •