Results 1 to 10 of 10

Thread: How do I set up obdgui?

  1. #1
    Constant Bitrate tdb30_'s Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Central MA
    Posts
    175

    How do I set up obdgui?

    I have working gps and obd devices. When I run the gui, I can see the gps data but not the obd data. When I manually go and enter my obd device I still get nothing.

    Anyone have any ideas.

  2. #2
    SuperMod - OBDII GPS Logger forum
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Los Angeles
    Posts
    929
    My first feeling is that you have the wrong serial dev for your OBDII device. Are you using bluetooth? USB? Serial? Which /dev entry are you using? Which OS are you on? I support OSX, Linux, and probably others depending on how nicely someone asks.

    Can you go to window->raw output and click the checkbox to capture output, *before* clicking "go"? You can leave that window open while you use the main UI. The stuff that I want to see should appear in the right hand pane. Can you paste that here?

    It's also worth noting that while debugging and setting up, it may be easier to use the command-line. So long as gpsd is running fine for you, just while testing the only thing you need to do is "./obdgpslogger -t -s /dev/your-obd-device"

    Oh... and what's your OBDII device? It's elm327 compatible, right?

    Gary (-;
    OBDGPSLogger, for logging OBDII and/or GPS data
    OBDSim, an OBDII/ELM327 software simulator
    mp3car forums: obdgpslogger, obdsim

  3. #3
    Constant Bitrate tdb30_'s Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Central MA
    Posts
    175
    I'm getting a lot of:
    >BD reported NO DATA for cmd 10: NO DATA

    update: when I started the obd from another program and then started obdgui I was able to read oil temp, rpms, and speed but not the other two gauges.

  4. #4
    SuperMod - OBDII GPS Logger forum
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Los Angeles
    Posts
    929
    Grab the latest svn, see if that fixes your problem.

    Gary (-;
    OBDGPSLogger, for logging OBDII and/or GPS data
    OBDSim, an OBDII/ELM327 software simulator
    mp3car forums: obdgpslogger, obdsim

  5. #5
    Constant Bitrate tdb30_'s Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Central MA
    Posts
    175
    Sorry about the delay. It did show tps. I'm still not getting MAF.

    To get it to work I have to start another obd program first. Then I start obdgpslogger. I had a similar problem with the obd stuff in the nghost project and I believe it tuned out the developer had to have a longer delay when communicating.

  6. #6
    SuperMod - OBDII GPS Logger forum
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Los Angeles
    Posts
    929
    Ah, someone else recently had this problem, I'll push something into svn later to fix it. For now:

    1) Edit src/logger/obdserial.c
    2) Find the blindcmd() calls around lines 100-105
    3) Add another one that looks like:
    blindcmd(fd,"ATST50");
    [alpha tango sierra tango five zero]

    See if that fixes it.

    You might also try running obdgpslogger with "-p" to get a list of what PIDs your car supports.

    Gary (-;
    OBDGPSLogger, for logging OBDII and/or GPS data
    OBDSim, an OBDII/ELM327 software simulator
    mp3car forums: obdgpslogger, obdsim

  7. #7
    Constant Bitrate tdb30_'s Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Central MA
    Posts
    175
    OBD reported nodata for cmd 00:

    Sounds like it is still having problems initializing the device.

  8. #8
    SuperMod - OBDII GPS Logger forum
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Los Angeles
    Posts
    929
    Try logging the serial comms, with --serial-log=serial.txt or similar

    Try increasing the timeout again. Say, ATST70 ?

    Gary (-;
    OBDGPSLogger, for logging OBDII and/or GPS data
    OBDSim, an OBDII/ELM327 software simulator
    mp3car forums: obdgpslogger, obdsim

  9. #9
    Constant Bitrate tdb30_'s Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Central MA
    Posts
    175
    I added in an atz before all your commands and everything seems to be working as I would expect.

    I'm now in the process of tweeking it to show the gauges I want (even though I haven't decided what i want yet ).

  10. #10
    SuperMod - OBDII GPS Logger forum
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Los Angeles
    Posts
    929
    Cool.

    FWIW, I've now added an ATZ at the start in svn. I've also added one in my closeserial function, so hopefully I'm leaving the device in a state so that other software won't exhibit these same problems, no matter what I do in future.

    Gary (-;
    OBDGPSLogger, for logging OBDII and/or GPS data
    OBDSim, an OBDII/ELM327 software simulator
    mp3car forums: obdgpslogger, obdsim

Similar Threads

  1. StreetDeck Functions
    By god_of_cpu in forum DigitalMods (Scripts / API)
    Replies: 22
    Last Post: 01-15-2008, 10:44 PM
  2. car sterio set up what you think
    By franco90 in forum Car Audio
    Replies: 5
    Last Post: 10-29-2005, 05:37 PM
  3. Recommend a set of 6.5" components...
    By hd54321 in forum Car Audio
    Replies: 3
    Last Post: 10-22-2005, 12:55 PM
  4. 2 sub set up
    By GeeZeR in forum Car Audio
    Replies: 2
    Last Post: 07-30-2005, 12:26 AM
  5. How to set Freedrive directions volume
    By Phythorian in forum Road Runner
    Replies: 2
    Last Post: 07-28-2005, 05:35 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •