Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 10 of 41

Thread: 03 VW Jetta GLS Black Box?

  1. #1
    Low Bitrate XtReMaTriX's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    West Palm Beach, FL
    Posts
    61

    03 VW Jetta GLS Black Box?

    I have this black box in my trunk... Its mounted on the ceiling of my trunk... Does anyone know what it is?

    I was trying to figure it outbut my manual doesnt say anything about it and i cant tell what wires are coming out of the side because its to close the the side...

    http://www.xmwallpapers.com/private/...ges/image9.htm

    http://www.xmwallpapers.com/private/...es/image10.htm

    Sorry they are not the best pictures... I will take better ones if needed... you can only really see the corner of the box but i thought someone who also has it would know...

    I am thinkin its an amp but someone told me Jettas dont come w/ amps...
    XtReMoDs.com

    Carputer Status (Not installed.)
    -VIA M10000 N
    -TM-7002S + TSK (7" LCD)
    -512MB PC2700 DDR
    -40GB 2.5" HD
    -SB Live!
    -Rand McNally GPS
    -DLink FM Tuner
    -XMRPC
    _

  2. #2
    FLAC Gutter's Avatar
    Join Date
    Dec 1999
    Location
    Casina, Italy
    Posts
    901
    It might be just that. A black box.

    Apparently, many new cars come with black boxes like those on airplanes, which will keep a record of how you were driving in the event of an accident. And they aren't telling anybody which cars have them and which ones don't.

    I say take it off, open it up, and post pictures. I've wanted to see what these things are made up of.

  3. #3
    Constant Bitrate
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Orange County, NY
    Posts
    162
    Do you have the Monsoon Stereo package? If so that is most likely the amplifier for the system. Can you post better pictures of the box for us to see?

  4. #4
    Low Bitrate XtReMaTriX's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    West Palm Beach, FL
    Posts
    61
    Yes i have the Monsoon Stereo Package

    XtReMoDs.com

    Carputer Status (Not installed.)
    -VIA M10000 N
    -TM-7002S + TSK (7" LCD)
    -512MB PC2700 DDR
    -40GB 2.5" HD
    -SB Live!
    -Rand McNally GPS
    -DLink FM Tuner
    -XMRPC
    _

  5. #5
    Maximum Bitrate SjLucky's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Hattiesburg, Mississippi
    Posts
    750
    its the extra computer that controlls non-engine crap
    radio compass that sort of thing
    Quote Originally Posted by menudude View Post
    thank you all for your help minus the useless post by sjlucky...

  6. #6
    Maximum Bitrate 00CericaRuss's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    San Rafael, CA, USA
    Posts
    682
    i'm pretty sure it's an amp

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    SoCal, CA
    Posts
    1
    That is the amp since you have the Monsoon stereo. I have a Passat GLX which also has the Monsoon package and I have that same black box.

  8. #8
    Low Bitrate XtReMaTriX's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    West Palm Beach, FL
    Posts
    61
    Cool... I thought it was an amp also... I just needed to make sure. I dont think its an extra computer... my car doesnt have a compase or anything... and there are only a few think cables coming from the side... no data cables or anything...

    Thanks guys!
    XtReMoDs.com

    Carputer Status (Not installed.)
    -VIA M10000 N
    -TM-7002S + TSK (7" LCD)
    -512MB PC2700 DDR
    -40GB 2.5" HD
    -SB Live!
    -Rand McNally GPS
    -DLink FM Tuner
    -XMRPC
    _

  9. #9
    Constant Bitrate
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Orange County, NY
    Posts
    162

    GTI Amp Pics

    If you want to see.... here is what the monsoon amp looks like without that shield covering it... your amp should have 2 connectors just as this one does (it's from a 2002 GTI).




    Incase you are wondering.
    One connector is power and the output to the 8 speakers.
    The other one with the 8 wires (4 groups of 2 twisted together) is the signal input.)
    Note that there is NO turn on lead on this amp, as we are all familar with. you must drive it with speker level inputs (which sounds great.. I am doing that with a Apline 9815 HU). I will post pics when I find the time.

    PM Me if you want to talk about it!!

    For your curiousity, here is a internal pic of the amp. I am going to modify it to add a remote turnon lead... when I do that, I will offer a service modifying other's monsoon amps for that feature.



  10. #10
    Low Bitrate XtReMaTriX's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    West Palm Beach, FL
    Posts
    61
    I was planning on taking it out and putting in a soundstream 5.1 amp... I am guessing I will need to rewire my speakers
    XtReMoDs.com

    Carputer Status (Not installed.)
    -VIA M10000 N
    -TM-7002S + TSK (7" LCD)
    -512MB PC2700 DDR
    -40GB 2.5" HD
    -SB Live!
    -Rand McNally GPS
    -DLink FM Tuner
    -XMRPC
    _

Page 1 of 5 12345 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •