Results 1 to 6 of 6

Thread: CB Antenna Hook-up

  1. #1
    Maximum Bitrate Raas's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    The Netherlands
    Posts
    626

    Question CB Antenna Hook-up

    Hi guys..

    Quick question here:

    Can I use the same antenna which I'm using for my radio , to hook up this CB (don't know exactly what it's called but it's the thing that truckers use to talk to each-other.. 40channel)

    Or wil I screw up my radio because the CB is also transmitting signals ??? (maybe a very stupid question, but I'd like to know)

    I really liked to know, 'cause I don't want an extra antenna on my car. My radio antenna is big enough already.

    Greetz
    Raas - The Netherlands
    ME: VIA epia m10000, lilliput 7', opus 150w, 80gb<br>
    GF: IBM Thinkpad 380, ext. 3.5 80gb, 40x4, PB-IR

  2. #2
    Constant Bitrate
    Join Date
    May 2001
    Location
    Australia
    Posts
    183

    Post

    This probably isn't a good idea. It is likely that the radio would act as a load on the CB and sevearly limit the signal being transmitted by the antenna(and possibly damaging the radio) There are filters that you could use that are designed to filter CB signals on TV antennas but i wouldnt recommend trying it.

    [ 07-09-2001: Message edited by: Technics ]

  3. #3
    Maximum Bitrate
    Join Date
    May 2001
    Location
    Cincinnati, Ohio
    Posts
    461

    Post

    The problem is your FM antenna on your car is not properly tuned for CB reception and transmission. You won't hurt anything, but you will get terrible reception and hardly no transmitting range. Beware of the signal combiner things that people sell that is supposed to make your FM antenna into a CB antenna. It won't work very well. You would be lucky to transmit a quarter mile away. Stop by your local RadioShack and look at the antennas we (I work there) have. We have magnet mount, trunk mount, window mount (which I use), glass mount, gutter mount, and a few others. You can choose one of those if you want to remove it easily.

  4. #4
    Maximum Bitrate Raas's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    The Netherlands
    Posts
    626

    Post

    Thanks for the information Guys !!!

    I just wanted to know if it was possible..

    I think I'm going for a stop at the local electronics store when I finished work.

    Thanks for the info !!!

    Greetz
    Raas - The Netherlands
    ME: VIA epia m10000, lilliput 7', opus 150w, 80gb<br>
    GF: IBM Thinkpad 380, ext. 3.5 80gb, 40x4, PB-IR

  5. #5
    Variable Bitrate peter3's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    The Netherlands (deventer)
    Posts
    238

    Post

    Can I use the same antenna which I'm using for my radio , to hook up this CB (don't know exactly what it's called but it's the thing that truckers use to talk to each-other.. 40channel)

    Hoi Mark

    Take a look in the cattalog from Conrad
    at page 759 there you find what your looking for a antenna for your radio and cb all in 1
    and the price is Fl 69.95 ordernr 259950-24

    MVG peter3
    PETER - THE NETHERLANDS - DEVENTER
    sproggy 2.8,epia c3-800,20Gb 2.5", 5.6"lcd,touchscreen.

  6. #6
    Maximum Bitrate Raas's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    The Netherlands
    Posts
    626

    Post

    Hi Peter, !!

    Thanks for the info man !!!
    I will look it up immediately

    greetz.

    raas
    Raas - The Netherlands
    ME: VIA epia m10000, lilliput 7', opus 150w, 80gb<br>
    GF: IBM Thinkpad 380, ext. 3.5 80gb, 40x4, PB-IR

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •