Results 1 to 8 of 8

Thread: Problems shutting down

  1. #1
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Richmond, VA USA
    Posts
    217

    Post Problems shutting down

    Just wondering if anybody could help with this problem. At work, my mom's computer has for the past two days (and I am assuming it will continue) had no shutdown option. It has the option on the start-menu but then when you click it only lists standby, logoff, and restart. I've heard of problems where there was no standby option, but never no shutdown. She is required to shutdown at the end of each day and for now she has been logging off and then using the shutdown option on the login screen. She knows it is Win 98, however she is not sure if it is second edition or not. Any help would be appreciated, I can get more information later while she is at work.

    Thanks
    Josh Karger
    By reading this post you agree to overlook all grammatical, spelling, and typographical errors! ;)

  2. #2
    Raw Wave Rob Withey's Avatar
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bedfordshire, UK
    Posts
    2,139

    Post

    The three fingered salute which brings up the close program dialog should have a shutdown option.


    Rob
    Old Systems retired due to new car
    New system at design/prototype stage on BeagleBoard.

  3. #3
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    188

    Post

    Sounds like someone in the IT dept installed one of those damn Windows limit type programs (you know the ones that prevent people installing games and stuff) And turned off the shutdown option. Kinda stupid if you are required to shutdown the computer before you leave.

    BTW if any of you happen to be on a computer like that I suggest you learn VBA and open word and have word macros call things you normally can't call. My college did this and they are still trying to figure out how I was able to install stuff and run programs I was not allowed to run.
    Awol

    my $0.02 cents (value is based on the intelligence of the person reading this message)

  4. #4
    Retired Admin Aaron Cake's Avatar
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    London, Ontario, Canada
    Posts
    2,464

    Cool

    Someone with Policy Editor removed the Shutdown option. Or, this is the result of a virus. I don't remember what it is called, but there is a nasty one out there that totally messes up the default policy, removing a lot of necessary options from a lot of menus. Might want to do a full scan with the latest virus definitions.

    Anyway, assuming it is not a virus, find a copy of poledit.exe and use it to restore the menu to it's former glory.
    Player: Pentium 166MMX, Amptron 598LMR MB w/onboard Sound, Video, LAN, 10.2 Gig Fujitsu Laptop HD, Arise 865 DC-DC Converter, Lexan Case, Custom Software w/Voice Interface, MS Access Based Playlists
    Car: 1986 Mazda RX-7 Turbo (highly modded), 1978 RX-7 Beater (Dead, parting out), 2001 Honda Insight
    "If one more body-kitted, cut-spring-lowered, farty-exhausted Civic revs on me at an intersection, I swear I'm going to get out of my car and cram their ridiculous double-decker aluminium wing firmly up their rump."

  5. #5
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Cincinnati, OH USA
    Posts
    694

    Post

    Here is an easy way to shutdown the computer. Create a new shortcut on the desktop and in the command line type:
    "C:\windows\rundll.exe user.exe,exitWindows"

    Then all you have to do is click the shortcut. That should do the trick.
    http://www.mp3car.com/usersites/Maveric/ M.A.V.I.C. System
    Asus MB, PII 266, 192 MB Ram, 6.8" LCD, 6 Disk CD-ROM, 21 Gig HD, All-in-Wonder Video w/ TV Tuner, Irman, Windows ME, Winamp, Cobra III -- All in a custom acrylic case.

    http://www.mp3car.com/usersites/listings/ MP3car Listings - Please add to it! :)

  6. #6
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Richmond, VA USA
    Posts
    217

    Post

    Thanks for all the replies... yeah I asked her if they had done anything to her computer lately and she siad she didn't htink so, but wasn't sure... hopefully one of these solutions will work.
    Thanks again.
    Josh Karger
    By reading this post you agree to overlook all grammatical, spelling, and typographical errors! ;)

  7. #7
    Low Bitrate
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    82

    Post

    Originally posted by Awol][:
    <STRONG>BTW if any of you happen to be on a computer like that I suggest you learn VBA and open word and have word macros call things you normally can't call. My college did this and they are still trying to figure out how I was able to install stuff and run programs I was not allowed to run.</STRONG>
    You got a list on how to open things? I know how to open command.com and iexplore.exe (stupid school put netscape on it, and it doenst work right) and in Comp Tech II we're doing macro's so i have an excuse if i get caught How can i open up my computer, and such? Thanks
    Nothing yet.....

  8. #8
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    188

    Post

    Agoodbar: Search the help for the shell command or exec (can't remember which) thats all you really need.
    Awol

    my $0.02 cents (value is based on the intelligence of the person reading this message)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •