Results 1 to 6 of 6

Thread: A year on

  1. #1
    Rob
    Rob is offline
    Maximum Bitrate Rob's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Missing In Action
    Posts
    779

    A year on

    Well I've now been here a year and I thought I'd share my progress (if you can call it progress), hopefully a few of you can add to this with what you've all done, it'll be nice to see where we're all at a year on.

    I got the MK1 system up and running in the Mini, it worked, played mp3s, and was pretty cool, around xmas. Stripped it out a while back when the Mini came off the road about Feb time (that lasted long) and now it's been converted back into a PC for my sister to take to Uni, and I'm looking to sell the car aswell.

    Started work on the MK2 system in April, with very high asperations, however this is proving to be a head case and a half, I've got most of the bits, but getting them to work and work together is causing my head to hurt big style. Currently looking for a newer Mini to stick it all in.

    Well that's me, what have you all achieved in the last year?
    And you say people actually pay money for M$ Windows?
    www.mp3mini.co.uk (Does what it says on the URL) www.openclassic.co.uk (The new car, with zero rust!) www.rob-web.co.uk (My other site)
    Total re-design underway: on the whole progress is very slow as the car is taking up too much time :)

  2. #2
    Live and Kickin'
    Arby's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Houston
    Posts
    1,377
    My story is very similar to yours, I'm just about 6 months ahead of you

    I had an original system, it was just a small box and a 4x40 lcd. It was nice, it played mp3s. About a year ago I ripped it out, started collecting parts for the new one.

    A $1500 car repair put a dent in my plans

    Finally, this summer, I got my screen installed. A little bit of polishing up, some software, and I can call 2.0 complete!

  3. #3
    Retired Admin Aaron Cake's Avatar
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    London, Ontario, Canada
    Posts
    2,464
    I've been here too long.

    I assembled my first system a few months before I joined, and have been using the same one ever since. Besides having defective hard drive the first time (died on a trip to Cleveland...DeLorean convention) and killing a 2nd hard drive because of a bad Arise DC-DC, and loosing a motherboard due to a car accident, things have been fine.

    I can't believe I have over 2000 posts...Perhaps I need a life? Hmmm....
    Player: Pentium 166MMX, Amptron 598LMR MB w/onboard Sound, Video, LAN, 10.2 Gig Fujitsu Laptop HD, Arise 865 DC-DC Converter, Lexan Case, Custom Software w/Voice Interface, MS Access Based Playlists
    Car: 1986 Mazda RX-7 Turbo (highly modded), 1978 RX-7 Beater (Dead, parting out), 2001 Honda Insight
    "If one more body-kitted, cut-spring-lowered, farty-exhausted Civic revs on me at an intersection, I swear I'm going to get out of my car and cram their ridiculous double-decker aluminium wing firmly up their rump."

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    687
    Well, I don't know about a year ago, but my WHOLE system PLANS have changed so much. I started out planning on using a 100mhz 486, which was replaced by a P75, then a Celeron 400(whiche I killed.. :P, P100, a P133, then a P200MMX, down to a PPro180, and back to the P200MMX.... I ranged from using a 16X2 character LCD to a 40X4 lcd, and finally to a 10.4inch VGA LCD..... Started out planning on using a linear supply (never got made) switched to a sproggy(didn't finish it) so, I changed back to a linear supply, which I used for about 2 months, adn then finally finished teh sproggy... Originally planned on using a custom MDF case, and a 1gig HD, 2X CDrom... That changed to the celery with 1 gig drive still.. :P BLAAAHH!!!! now, I have a P200MMX, 32meg of ram, 4 X CDROM, sproggy, 6.4gig HD, 10.4inch LCD, fullsize k/b and mouse.... umm.... with an FM tuner card, Network card, external graphics, and sound cards.. :P
    2 week temp ban (spam and complaining about deleted posts)
    register another account and you're gone for good.

  5. #5
    FLAC MP3DUB's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Chicagoland, IL
    Posts
    1,782
    While I haven't been on the forums for a year, I built my first system about a year ago, my mk1 system have you, and i think that lasted about 3 weeks before being replaced by a better "mk2" system, that still being worked on (my lower dashboard area has been apart for 3 or 4 months now as I slowly come up with new things to add ).
    -Nick

    _____________________________
    Since when is insanity a bad thing?
    Monthly MP3Car Chicago Meets
    www.mp3vw.com Last updated: 07/07/2008

  6. #6
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    AZ
    Posts
    206
    Ive had the same setup for 2 years pretty much... p200mmx system, 64mbram, no display.. irman control.
    the only things that changed was the car (i wrecked the first.. computer and harddrive still worked fine afterwards :-P!!).. then i swapped hd's a few times (8 to 10 gig, 10 to 20 gig, 20 to 40 gig, then i think ill need a 80 soon!).. and swapped my 16 bit iSA card for a SBLive.
    No problems with the computer at all.. only problem has been using Inverters.. too hot for the first kind, then i switched to another brand.. then didnt hook up the swoitch right (kaplooey)..
    so workin on dc-dc now.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •