Page 2 of 15 FirstFirst 123456789101112 ... LastLast
Results 11 to 20 of 142

Thread: openMobile 0.8 Released

  1. #11
    Maximum Bitrate jmullan99's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Niagara Falls, Ontario
    Posts
    682
    Quote Originally Posted by ws6vert View Post
    To play your entite music library, open up the media panel and just press the play button on the right. That will load every song by every artist. If you have random selected, it will play them randomly.
    Thanks. That seems to work. But not consistently. If I pick a song to start on, it is difficult to get it back to random play.

  2. #12
    Maximum Bitrate jmullan99's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Niagara Falls, Ontario
    Posts
    682
    Just a further note on my hibernate/resume issue. Note that it is only obvious using HD Radio (Line-In) but I don't claim it's the plugin. I'm just lost really....

    If HD Radio is playing, then hibernate, resume, the radio appears to be playing, but no audio coming out. If I exit OM, go back in, play radio, it works.

    If I play music, hibernate, resume, I hear music. If I switch to Radio, no audio, I actually still hear the music. Exit OM and back in, things work.

    If I exit OM and then hibernate, fire up OM, things seem to work as intended.

    I do notice when I exit OM there are several instances of the ffdshow icon in the running tasks bar in windows.

    Perhaps not related, but I hear click/pop sound between songs in the music library.

    Still lovin the latest release though. Definite improvements.

    Cheers,
    John

  3. #13
    Mod - iPad Forums RipplingHurst's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Danville, CA
    Posts
    2,176
    Running on my Desktop PC (Win7 64bits). It does not show my webcam. After I select some plugins, how can I install some more?

    Also, I have seven drives in this system, and I can't scroll after the third drive, only documents, music (that's disorganized music and other sound files, samples, beeps, etc.), videos, pictures, plus drives c, d and e are shown. My Music colection is on drive F: and I can't select it or type it.

  4. #14
    Raw Wave
    Auto Apps:loading...
    justchat_1's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Boston, Ma or NY,NY
    Posts
    2,359
    Quote Originally Posted by jmullan99 View Post
    Thanks. That seems to work. But not consistently. If I pick a song to start on, it is difficult to get it back to random play.
    Can you explain?

    Quote Originally Posted by nasa View Post
    Following you notes, OM does indeed install without issue (using only default plugins & skins). However, the app still fails to start. I have attached a log file of what OM puts out when I try and run it.
    Can you post /home/UserName/.config/openMobile/Debug.txt? (may need to install the OMDebug plugin)

    Quote Originally Posted by RipplingHurst View Post
    Running on my Desktop PC (Win7 64bits). It does not show my webcam.
    What type of webcam is it?
    Quote Originally Posted by RipplingHurst View Post
    After I select some plugins, how can I install some more?
    Start Menu -> openMobile -> Install Additional Plugins

    Quote Originally Posted by RipplingHurst View Post
    Also, I have seven drives in this system, and I can't scroll after the third drive, only documents, music (that's disorganized music and other sound files, samples, beeps, etc.), videos, pictures, plus drives c, d and e are shown. My Music colection is on drive F: and I can't select it or type it.
    Are any of those network drives? or usb drives? or all physical drives? (looks like this could be the first bug that slipped through)

  5. #15
    Maximum Bitrate nasa's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    PA
    Posts
    721
    Quote Originally Posted by justchat_1 View Post
    Can you post /home/UserName/.config/openMobile/Debug.txt? (may need to install the OMDebug plugin)
    Reinstalled (including adding the OMDebug plugin) and ran again -- no debug file is created.

  6. #16
    Maximum Bitrate jmullan99's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Niagara Falls, Ontario
    Posts
    682
    Quote Originally Posted by justchat_1 View Post
    Quote Originally Posted by jmullan99
    Thanks. That seems to work. But not consistently. If I pick a song to start on, it is difficult to get it back to random play.
    Can you explain?
    Yes, perhaps I should have been more specific. Random itself seems to work. If I enter into the music function, with shuffle already enabled, and press play, it starts with the first item in my collection, then the next song(s) for the artist, then the remainder of my library will be shuffled. So I try to skip to a different artist/song by selecting it (hence my previous quote), then it plays through that artist. I should probably leave that play to see if it resumes shuffle after that as well.

    I have not tried using playlists. Does shuffle work on playlists? Perhaps I could build a list with all songs and let that play.

    Thanks for listening

    John

  7. #17
    Maximum Bitrate ws6vert's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Baton Rouge
    Posts
    523
    As of right now, when playing in random mode, if you ask OM to play all the songs in the library, it will start with a random song from the 1st artist and the 1st album. This is done for performance reasons. As the song is playing, it starts to build the playlist in the background. This is done for instant response. If we were to wait for it to build the playlist, depending on the size of the music collection, there could be a noticable lag before the music starts, and we try not to be laggy. Where this becomes an issue, is when the 1st artist and the 1st album of that artist dont have that many songs to choose from. If you only have 2 songs, well its either going to start with 1 or other everytime you ask it to play.

    If you select anything and press play, it is only going to play what was selected. There is no way to select a song to begin playback on that I know when playing an entire library particularly in random.

    If you want it to randomize all of the songs, and not start with the first artists album, then load all the songs by selecting artists--> play. Then navigate to playlists, Long click the Current Playlist and name it something like ALL SONGS. Then anytime you want to play your entire collection and have it play randomly starting with any song, then you can just load that playlist.

  8. #18
    Maximum Bitrate jmullan99's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Niagara Falls, Ontario
    Posts
    682
    Quote Originally Posted by ws6vert View Post
    As of right now, when playing in random mode, if you ask OM to play all the songs in the library, it will start with a random song from the 1st artist and the 1st album. This is done for performance reasons...... If you only have 2 songs, well its either going to start with 1 or other everytime you ask it to play.
    This explains a lot. And yes, I do have little items per most artists. Good or bad, I don't tend to collect whole albums, just the songs I like.

    Quote Originally Posted by ws6vert View Post
    If you select anything and press play, it is only going to play what was selected. There is no way to select a song to begin playback on that I know when playing an entire library particularly in random.
    I kinda figured, but had to ask.

    Quote Originally Posted by ws6vert View Post
    If you want it to randomize all of the songs, and not start with the first artists album, then load all the songs by selecting artists--> play. Then navigate to playlists, Long click the Current Playlist and name it something like ALL SONGS. Then anytime you want to play your entire collection and have it play randomly starting with any song, then you can just load that playlist.
    Works for me. I will definitely try this. As you can tell I don't necessarily try absolutely everything exhaustively. Without docs, I try to go at it intuitively then ask questions. Oh, and sometimes I completely forget about the gosh-darn long-click

    Cheers,
    John

  9. #19
    Maximum Bitrate ws6vert's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Baton Rouge
    Posts
    523
    We're working on the documentation, but glad I could help.

  10. #20
    Raw Wave
    Auto Apps:loading...
    justchat_1's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Boston, Ma or NY,NY
    Posts
    2,359
    Quote Originally Posted by jmullan99 View Post
    Works for me. I will definitely try this. As you can tell I don't necessarily try absolutely everything exhaustively. Without docs, I try to go at it intuitively then ask questions. Oh, and sometimes I completely forget about the gosh-darn long-click
    We have lots of documentation for skinners and developers...but the skin specific docs aren't really on the website-were going to create a subforum for them here. For example:
    http://www.mp3car.com/vbulletin/open...usic-skin.html

Similar Threads

  1. Skype Plugin released
    By lambosprit in forum RR Released Plugins
    Replies: 157
    Last Post: 12-21-2010, 10:58 AM
  2. openMobile 0.8 Developer Preview
    By justchat_1 in forum OpenMobile
    Replies: 75
    Last Post: 10-10-2010, 07:15 PM
  3. openMobile 0.6.0.16 Released (3/8/10)
    By justchat_1 in forum OpenMobile
    Replies: 33
    Last Post: 07-12-2010, 07:29 PM
  4. openMobile 0.6 Released To Testers
    By justchat_1 in forum OpenMobile
    Replies: 26
    Last Post: 06-26-2010, 01:11 PM
  5. OpenMobile 0.5.0.14 Released (11/27/09)
    By justchat_1 in forum OpenMobile
    Replies: 21
    Last Post: 01-20-2010, 09:12 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •