Results 1 to 6 of 6

Thread: OM very unresponsive

  1. #1
    Constant Bitrate peijffertje's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    157

    OM very unresponsive

    Hi,

    I installed OM on my ASUS R50A which I use a my carputer. OM reacts really slow. It takes around 3 seconds between "pushing" a button and the program to react.

    I installed the graphic drivers that come with the computer but that doesnt solve the issue.
    Could you help me out by looking at the debug log?

    ------------------Software-------------------
    OS: Windows 7
    Framework: Microsoft .Net v4.0
    Open Mobile: v0.8.0.6
    Open GL v.1.1.0
    ------------------Hardware-------------------
    Processors: 2
    Architecture: x86
    Screens: 1
    Graphics Card: GDI Generic
    ----------------Inital Assemblies-------------
    0,000: LOADED (mscorlib, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089)
    0,047: LOADED (Open Mobile, Version=0.8.0.6, Culture=neutral, PublicKeyToken=null)
    0,047: LOADED (OpenMobile.Framework, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null)
    0,047: LOADED (OpenMobile.Graphics, Version=1.0.0.201, Culture=neutral, PublicKeyToken=null)
    0,047: LOADED (System, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089)
    0,047: LOADED (Mono.Data.Sqlite, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=0738eb9f132ed756)
    0,047: LOADED (System.Data, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089)
    0,047: LOADED (System.Transactions, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089)
    0,047: LOADED (System.Drawing, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a)
    0,047: LOADED (System.Configuration, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a)
    0,047: LOADED (System.Xml, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089)
    0,047: LOADED (System.EnterpriseServices, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a)
    0,047: LOADED (UI, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null)
    0,047: LOADED (MainMenu, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null)
    0,047: LOADED (!OMDebug, Version=0.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null)
    0,047: LOADED (DirectShowLib-2005, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=67e7b740cdfc2d3f)
    0,047: LOADED (OMMediaDB, Version=0.0.3.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null)
    0,047: LOADED (OMPlayer, Version=0.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null)
    0,047: LOADED (System.Windows.Forms, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089)
    0,047: LOADED (NewMedia, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null)
    0,047: LOADED (OMDir, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null)
    0,047: LOADED (OMNotify, Version=0.1.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null)
    0,047: LOADED (OMSettings, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null)
    0,047: LOADED (OSK, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null)
    0,063: LOADED (System.Management, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a)
    ---------------------------------------------
    1,794: pluginLoadingComplete(,,)
    2,216: RenderingWindowResized(0,,)
    2,855: ********TaskManager******
    Task Started: Load Artists
    2,902: ********TaskManager******
    Task Ended: Load Artists
    2,902: ********TaskManager******
    Task Started: Load Plugin Settings
    2,933: ********TaskManager******
    Task Ended: Load Plugin Settings
    3,557: connectedToInternet(,,)
    3,791: Storage Event(NotSet,False,F:\)
    4,712: Storage Event(LocalHardware,False,F:\)
    14,306: TransitionFromPanel(0,MainMenu,)
    14,306: TransitionToPanel(0,NewMedia,)
    16,193: ExecuteTransition(0,Crossfade,)
    23,167: TransitionFromPanel(0,NewMedia,)
    23,167: TransitionFromPanel(0,NewMedia,)
    23,167: TransitionToPanel(0,MainMenu,)
    24,196: ExecuteTransition(0,SlideRight,)
    27,597: TransitionToPanel(0,MainMenu,Quit)
    29,672: ExecuteTransition(0,Crossfade,)
    32,620: closeProgram(,,)

  2. #2
    Variable Bitrate heezer7's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    IL, USA
    Posts
    284
    "Graphics Card: GDI Generic" Means it is not seeing OpenGL support for the graphics card drivers you are using. Try looking for newer drivers directly on the video card manufacturer's site.

  3. #3
    Maximum Bitrate ws6vert's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Baton Rouge
    Posts
    523
    Do you have windows 7 installed on that thing?

  4. #4
    Constant Bitrate peijffertje's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    157
    Thanks for the quick responses.

    I have a Intel GMA 500 graphic card, I downloaded the latest version, re-installed ON but it didnt work. From what Google tells me, GMA 500 doesnt have any windows drivers that support OpenGL.

    Damn..

  5. #5
    Maximum Bitrate ws6vert's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Baton Rouge
    Posts
    523
    Quote Originally Posted by peijffertje View Post
    Thanks for the quick responses.

    I have a Intel GMA 500 graphic card, I downloaded the latest version, re-installed ON but it didnt work. From what Google tells me, GMA 500 doesnt have any windows drivers that support OpenGL.

    Damn..
    So you have the 10.3 driver shown here? http://edc.intel.com/Software/Downloads/IEGD/#overview

    A few Eee PC owners have gotten OpenGL to work using XP drivers, at the sacrifice of having Aero. It's up to you.

    http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?pid=677953

  6. #6
    Constant Bitrate peijffertje's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    157
    Thanks!

    I didnt get it to work so far, i messed my screen up using the XP drivers. Well, something to work on this weekend.

Similar Threads

  1. OMFuelPrices - Fuel price plugin for OM Status : In progress
    By Enforcer in forum OM Skin/Plugin Developers
    Replies: 19
    Last Post: 12-29-2010, 05:32 AM
  2. om on the igep
    By tripzero in forum OpenMobile
    Replies: 10
    Last Post: 12-08-2010, 01:51 PM
  3. Should I move from cf to om?
    By TheGuv in forum OpenMobile
    Replies: 102
    Last Post: 10-13-2010, 09:43 PM
  4. OM won't run
    By my87ss in forum OpenMobile
    Replies: 1
    Last Post: 10-13-2010, 04:24 AM
  5. OM Install help and a couple other Qs
    By Squirtez in forum OpenMobile
    Replies: 1
    Last Post: 10-09-2010, 03:39 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •