Results 1 to 7 of 7

Thread: Suspend problem in Windows XP

  1. #1
    ptk
    ptk is offline
    Variable Bitrate
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    333

    Suspend problem in Windows XP

    Dear all,
    I am facing a bizzare problem which i have never deal with in the past.

    I recently build a new system based on AOpen i945GMt-FA, and Core2-Duo 1.66GHz. System is powered with a carnetix p2140.

    I have initially install Vista but decided to go XP pro sp2 in view of the overly bloated Vista installation.

    However, after installation, I noticed that despite listing the system as a ACPI-multiprocessor system, there is no option for suspend/hibernation. Even APM option is not listed. All other system device were detected correctly and driver installed correctly after running the Intel installer.

    please help

    thanks

    kao
    ***
    CarPC Ver 4 completed. Aopen i45GMT-HD, C2D mobile 2GHz. Photofast 64GB SSD. Novatel EU-850D

  2. #2
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    dundee, il
    Posts
    211
    Quote Originally Posted by ptk View Post
    Dear all,
    I am facing a bizzare problem which i have never deal with in the past.

    I recently build a new system based on AOpen i945GMt-FA, and Core2-Duo 1.66GHz. System is powered with a carnetix p2140.

    I have initially install Vista but decided to go XP pro sp2 in view of the overly bloated Vista installation.

    However, after installation, I noticed that despite listing the system as a ACPI-multiprocessor system, there is no option for suspend/hibernation. Even APM option is not listed. All other system device were detected correctly and driver installed correctly after running the Intel installer.

    please help

    thanks

    kao
    make sure you have the video drivers installed, with xp, if they aren't, it won't be able to suspend or hibernate.

    david

  3. #3
    ptk
    ptk is offline
    Variable Bitrate
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    333
    hi davidp
    you know what. you might just be right. I am at work now, and will test it at home. If it's true, i really ought to dig a hole and put my head in there.

    thanks, you the man!
    ***
    CarPC Ver 4 completed. Aopen i45GMT-HD, C2D mobile 2GHz. Photofast 64GB SSD. Novatel EU-850D

  4. #4
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    dundee, il
    Posts
    211
    Quote Originally Posted by ptk View Post
    hi davidp
    you know what. you might just be right. I am at work now, and will test it at home. If it's true, i really ought to dig a hole and put my head in there.

    thanks, you the man!
    lol, ive had the same problem, even went so far as to reinstall windows once (i thought it might have been my stripped out version causing it) finally figured it out when i went to install my new video card, and then the options came back. oh well, live and learn.

    good luck,
    david

  5. #5
    ptk
    ptk is offline
    Variable Bitrate
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    333
    arg! i figured i might have over "lite"en my xp as well. went as far as reinstalling twice, once with less strip and one with unstripped XP.

    yes, live and learn, pay with sleep.

    thanks dude
    ***
    CarPC Ver 4 completed. Aopen i45GMT-HD, C2D mobile 2GHz. Photofast 64GB SSD. Novatel EU-850D

  6. #6
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    dundee, il
    Posts
    211
    no problem, was it the drivers, or the stripped version? i just run a full version on my setup now cause i got sick of finding things i stripped out, just to find that i needed it later.

    david

  7. #7
    ptk
    ptk is offline
    Variable Bitrate
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    333
    it's the driver. very embarassingly so. I had go and test the standby and hibernation before finishing up on driver installation, and jumped the gun.

    Thanks a million.

    Yes, i do encounter alot of problem with striping windows, xp or vista. must be particularly careful when taking out drivers. I learn it the hardway when i took away the modem drivers and realised my BT modem installation relies on it.
    ***
    CarPC Ver 4 completed. Aopen i45GMT-HD, C2D mobile 2GHz. Photofast 64GB SSD. Novatel EU-850D

Similar Threads

  1. problem after installing boot xp
    By ricecrispy210 in forum Operating System Optimization
    Replies: 2
    Last Post: 10-24-2006, 06:20 PM
  2. EN15000 Suspend problem
    By JimmyFitz in forum General Hardware Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-26-2006, 06:05 PM
  3. installing windows xp or 98 on 1GB CF
    By arise360 in forum Software & Software Development
    Replies: 5
    Last Post: 11-11-2004, 07:13 PM
  4. Replies: 11
    Last Post: 10-08-2004, 08:59 PM
  5. problem installing windows xp via bootCD and opus
    By BMW5CAR in forum Power Supplies
    Replies: 1
    Last Post: 09-11-2004, 01:16 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •