Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 36

Thread: Yet another boot speed optimization thread

  1. #21
    FLAC
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    1,025
    Quote Originally Posted by WuNgUn View Post
    15 seconds before you see ANYTHING on the screen?
    Sounds like something isn't right there...
    Actually from reading alot on this mobo, it is quite normal for it to do that.
    That is one biggest reason why i did not buy this mobo.

  2. #22
    FLAC WuNgUn's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    1,351
    Quote Originally Posted by Punky View Post
    Actually from reading alot on this mobo, it is quite normal for it to do that.
    That is one biggest reason why i did not buy this mobo.
    No kidding!

    Mine goes thru a USB detection phase (beeps with each device), but this is after POST...and it takes maybe 4 seconds.

  3. #23
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,820
    Quote Originally Posted by strikeback03 View Post
    Same, do I have to used their BIOS edit tool to find that option? Also, my system boots pretty quickly after the post screen comes up, but there is a 10-15 second delay before the POST splash screen appears
    I have been experiencing the same thing--but only after i have started using a usb dvd drive, and usb sound card. before, it would post before the crt i have hooked up to would warm up..

  4. #24
    Newbie
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    26
    sounds like I've got the opposite problem, the system POSTs so fast that I don't even see the splash screen. then it just sits on the xp loading screens for almost a full minute

  5. #25
    Fusion Brain Creator 2k1Toaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado, but Canadian!
    Posts
    10,045
    Quote Originally Posted by snoboarder2k6 View Post
    sounds like I've got the opposite problem, the system POSTs so fast that I don't even see the splash screen. then it just sits on the xp loading screens for almost a full minute
    That's a HD problem. Not defective, just slow. Change it out for a 7200rpm with fast seek time and large cache and it should become much faster.
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

  6. #26
    Neither darque nor pervert DarquePervert's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Elsewhere
    Posts
    13,948
    Quote Originally Posted by soundman98 View Post
    I have been experiencing the same thing--but only after i have started using a usb dvd drive, and usb sound card. before, it would post before the crt i have hooked up to would warm up..
    Check in the BIOS to see if USB boot is enabled. If it is, disable it.
    Have you looked in the FAQ yet?
    How about the Wiki?



    Under normal circumstances, a signature would go here.

  7. #27
    Newbie
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    26
    looks like I'll be investing in a new hdd

  8. #28
    Raw Wave treetop777's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    War-Town, GA.
    Posts
    2,233
    Quote Originally Posted by snoboarder2k6 View Post
    looks like I'll be investing in a new hdd
    Me too! I have the exact same problem. The question now is: which HDD to buy?

  9. #29
    Fusion Brain Creator 2k1Toaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado, but Canadian!
    Posts
    10,045
    Well if you have any HD lying around even a 3.5" desktop drive you can open up the carPC plug it in and test. If it is still slow then it could just be the processor is poop. If it speeds it up enough to your liking, then go and buy a HD.

    I have a bucket 'o hard drives, and all geeks should.
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

  10. #30
    Newbie
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    26
    Quote Originally Posted by 2k1Toaster View Post
    Well if you have any HD lying around even a 3.5" desktop drive you can open up the carPC plug it in and test. If it is still slow then it could just be the processor is poop. If it speeds it up enough to your liking, then go and buy a HD.

    I have a bucket 'o hard drives, and all geeks should.
    yep, I've literally got six 3.5" drives lying around. unfortunately/painfully my motherboard doesn't have an IDE connection and I don't have any IDE/SATA converters...

    I'm thinking about going all out and getting the Intel X25-M 80GB SSD. If it doesn't help my carpc at all, I still get an awesome hard drive for my desktop


    EDIT-----
    Actually I have one IDE connector. So the challenge becomes installing xp on the drive without use of the dvd drive. hmmm.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. New Age Garmin - FINAL RELEASE 01OCT09
    By ThunderStick in forum RR Released Skins
    Replies: 144
    Last Post: 08-31-2011, 11:20 AM
  2. SpeedZone w/GPS Position Alarm - GPS POSITION TRIGGER - 28SEP09
    By ThunderStick in forum RR Released Plugins
    Replies: 129
    Last Post: 10-07-2009, 05:39 AM
  3. Speed Limit / Speed Zone Plugin RELEASED
    By ThunderStick in forum RR Plugins
    Replies: 54
    Last Post: 12-20-2008, 01:03 AM
  4. Boot Times on XP
    By kundanp333 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 09-17-2008, 10:50 AM
  5. Unwanted speed alerts
    By Fuse in forum Map Monkey
    Replies: 4
    Last Post: 08-30-2007, 05:41 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •