Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: Question for Windows gurus - how to enable "EQ" with VT1616 audio codec

  1. #11
    Maximum Bitrate Seth's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Athens Greece
    Posts
    836
    Using the .INF installation method usually installs only the base WDM driver. You should install the driver package using the installer .exe which deploys the full driver (including support apps, one of which is the VIA audio panel with EQ and other goodies).

    Look here . It should be something like that.

  2. #12
    Maximum Bitrate LagunaICE's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Czech republic
    Posts
    772
    hmm... even beeing in doubt of this I tried what you sugested and found no difference. Still no EQ. Are you sure you have them enabled? If yes, could you list your full HW/SW config?

  3. #13
    Maximum Bitrate Mad Ad's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Hertfordshire UK
    Posts
    533
    Same here, I used the installer.exe and I still have non-operative bass and treble controls with the 600a drivers.

    Sure its added vias vinyl deck (thats almost useless) but it didnt activate any more or less EQ than I had before on the bass/treble controls, they are still grayed out like the picture in the first post.

  4. #14
    Maximum Bitrate Mad Ad's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Hertfordshire UK
    Posts
    533
    also tried the 620b Via drivers as well as the Realtek A376a reference drivers tonight and still they are greyed out- The only conclusion ive got is maybe the equaliser is supposed to be in place of them?

  5. #15
    Constant Bitrate TheLandYacht's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Austin, TX
    Posts
    223

    To enable (sort of) EQ.

    Instead of relying on the one that is provided with the sound card, use what is called a "post processing" filter...the best one I've seen is FFDShow filter...lets you do ALL KINDS of funky stuff with the sound output.

  6. #16
    Para Laura thanatos106's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Miami Beach,FL U.S.A
    Posts
    3,497
    Nah, I find out that installing FFDshow in my MII 12K cause the volume to mute when resuming form hibernation.

    Thanatos.
    RexBruMet Skin for FrodoPlayer

    Nissan Aux-in MOD


    Quote Originally Posted by bgoodman
    We're an international forum, post in whatever langauge you like.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 10-30-2004, 11:33 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •