Results 1 to 5 of 5

Thread: blue screen color while booting

  1. #1
    Maximum Bitrate Snootch's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Tampa, Florida
    Posts
    520

    blue screen color while booting

    I am trying to get my PC to display nothing but a black screen until windows has loaded. I used tweak UI to autologin, and removed the boot GUI using the /NOGUIBOOT switch under MSCONFIG. I no longer get the login prompts, or GUI, but it appears the background medium blue color of the "welcome" screen, or maybe of the login screen flashes briefly before I get the desktop. I see this... (power button pressed) quick flash from BIOS messages, black screen (while GUI would normally be displayed)... black screen as USB devices get power... then a blue screen for about three seconds, then back to black screen for two, the desktop. Does anyone know what the color is from, or how to change it to black? (yes... the background color in desktop properties is already set to black- before anyone asks). Thanks for any help.
    WORKLOG

    Asus P5N73-AN Mobo/Celeron E1400 2Ghz Dual Core CPU/2Gb GEIL PC3200/120GB HDD/DSATX PS/8" Phylon TS
    Webpage

  2. #2
    Maximum Bitrate Sidewalksalvage's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    NJ/RI
    Posts
    826
    It may be during the log on.

    Can the tweakUI autologon it will actually slow you down.

    Instead have only one user account with no password and it will automatically load that one by itself....

    That might remove the blue.
    Brown 2010

  3. #3
    Maximum Bitrate Snootch's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Tampa, Florida
    Posts
    520
    Quote Originally Posted by Sidewalksalvage
    It may be during the log on.

    Can the tweakUI autologon it will actually slow you down.

    Instead have only one user account with no password and it will automatically load that one by itself....

    That might remove the blue.
    I dunno, I've never used a password before, but before I used the tweakUI, I got the login box for a password, and I just had to hit OK, and it would log in.

    Using either TweakUI or the control userpasswords2 command from the run dialog both do the same thing.
    WORKLOG

    Asus P5N73-AN Mobo/Celeron E1400 2Ghz Dual Core CPU/2Gb GEIL PC3200/120GB HDD/DSATX PS/8" Phylon TS
    Webpage

  4. #4
    Maximum Bitrate Sidewalksalvage's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    NJ/RI
    Posts
    826
    Is there more than one account?

    Usually the first time it will prompt for a blank password like that but shouldnt after that.

    Hmm...i bet theres a setting somewhere to disable taht....

    Are you resuming from hibernation or straight up booting?
    Brown 2010

  5. #5
    Maximum Bitrate Snootch's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Tampa, Florida
    Posts
    520
    No. There is only one account, and I am booting from scratch.
    I am using Minlogon, and have done every registry mod I can think of. I think the blue color is from the "applying your settings" screen that is not visible anymore. Anyone have any ideas on how to keep black screens all the way until the desktop pops up?
    WORKLOG

    Asus P5N73-AN Mobo/Celeron E1400 2Ghz Dual Core CPU/2Gb GEIL PC3200/120GB HDD/DSATX PS/8" Phylon TS
    Webpage

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 08-27-2006, 02:26 AM
  2. Motorized Flip-Up Screen Ideas?
    By DryBear in forum Fabrication
    Replies: 10
    Last Post: 01-16-2006, 02:09 PM
  3. Screen intereference - Subwoofer/bass related
    By Pabs in forum Power Supplies
    Replies: 5
    Last Post: 10-18-2005, 04:25 AM
  4. BMW pre-installed system - TFT ?
    By tsingsu in forum LCD/Display
    Replies: 11
    Last Post: 08-05-2002, 03:16 AM
  5. Replies: 13
    Last Post: 07-02-2002, 11:54 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •