Page 5 of 22 FirstFirst 123456789101112131415 ... LastLast
Results 41 to 50 of 212

Thread: Nokia Phones

  1. #41
    Low Bitrate telstargb's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Leicester, UK
    Posts
    94
    Quote Originally Posted by zorro
    Do you have the option to try another phone?
    Don't think so, i'll have to ask around my mates to see if any have a BT phone

    Mondeo 1.8 Zetec : Epia 800 : 60gb drive : Lilliput 7" VGA : Sapphire USB GPS : Opus 90w : WinXP : Road Runer : Destinator

  2. #42
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    Quote Originally Posted by telstargb
    Don't think so, i'll have to ask around my mates to see if any have a BT phone
    I'm running the 1.4.2.10 but with the T610 it worked also on 1.3.x...

    You might try to get a newer version but you'll have to patch it. Look here: http://www.jonsguides.com/bt/driver.html
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  3. #43
    Low Bitrate telstargb's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Leicester, UK
    Posts
    94
    Quote Originally Posted by zorro
    I've also implemented the storage of sent SMS. It works on my T610 (how surprisingly ) but I'd need some more testing with other brands.

    All you have to do is to download the new binaries and put the tag
    <StoreSentSMS mode="3">True</StoreSentSMS>
    into your Communication section.
    On the T610, mode="3" defines the SMS is to be stored in the "Sent messages" folder. If that doesn't work on your phone, try 0, 1 or 2 instead.
    I've noticed then when I send a text message via phonecontrol, it stores the message, but not the date sent as you get when you send it direct from the phone. Is it possible to incorporate this.

    Also when receiving a SMS the voice says 'SMS received from xxxx' and attempts to say SMS as a word. Can this be changed to 'Text Message received from xxxx' so that it makes more sense.

    Thanks

    telstargb

    Mondeo 1.8 Zetec : Epia 800 : 60gb drive : Lilliput 7" VGA : Sapphire USB GPS : Opus 90w : WinXP : Road Runer : Destinator

  4. #44
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    Quote Originally Posted by telstargb
    I've noticed then when I send a text message via phonecontrol, it stores the message, but not the date sent as you get when you send it direct from the phone. Is it possible to incorporate this.
    No. There is no storage defined in the GSM 3.40 spec. that would carry a timestamp in a delivered SMS. This is done by the SMSC (I suppose ).
    I guess, the Nokia has a special behaviour cause my T610 doesn't show a timestamp on stored SMS.

    What I can do is to save the outgoing SMS to the local disk drive if this helps you.

    Also when receiving a SMS the voice says 'SMS received from xxxx' and attempts to say SMS as a word. Can this be changed to 'Text Message received from xxxx' so that it makes more sense.
    Feel free to change this text in the PhoneCtl.config.xml.
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  5. #45
    Low Bitrate telstargb's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Leicester, UK
    Posts
    94
    Quote Originally Posted by zorro
    What I can do is to save the outgoing SMS to the local disk drive if this helps you.
    No, its no great loss

    Quote Originally Posted by zorro
    Feel free to change this text in the PhoneCtl.config.xml.
    Sorry - guess i should have spotted that

    Mondeo 1.8 Zetec : Epia 800 : 60gb drive : Lilliput 7" VGA : Sapphire USB GPS : Opus 90w : WinXP : Road Runer : Destinator

  6. #46
    Low Bitrate telstargb's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Leicester, UK
    Posts
    94
    Hi Zorro

    Still having trouble trying to get the headset function to work on the 6230.

    I can enable it on the PC through Quick Connect/Audio Gateway, and the icon shows on the phone. However, as soon as I press a key on the phone, or start up phonecontrol it drops the connection. Its driving me mad! Would you be able to tell from a Spylite log what was causing it to drop the connection.

    Many thanks

    telstargb

    Mondeo 1.8 Zetec : Epia 800 : 60gb drive : Lilliput 7" VGA : Sapphire USB GPS : Opus 90w : WinXP : Road Runer : Destinator

  7. #47
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    Quote Originally Posted by telstargb
    Hi Zorro

    Still having trouble trying to get the headset function to work on the 6230.

    I can enable it on the PC through Quick Connect/Audio Gateway, and the icon shows on the phone. However, as soon as I press a key on the phone, or start up phonecontrol it drops the connection. Its driving me mad! Would you be able to tell from a Spylite log what was causing it to drop the connection.

    Many thanks

    telstargb
    I'm afraid not cause I'm not that deep into Bluetooth yet, but my intuition (this thing that women are supposed to have ) tells me, this could depend on the fact that youre using the Audio Gateway.

    Usually this profile is meant to be used for any input devices connected to the PC. In other words: If you have a headset, you can use this as a sound input/output device for your PC. You can proof this by looking into your Control Panel -> Sounds and Audio Devices. There you'll find a "Bluetooth Audio" option in the "Audio" tab (this is especyally interessting for such things as Voice over IP).
    Because every accessory that has a "Headset Profile" also has an "Audio Gateway Profile" implemented, you'll be able to "abuse" your phone as a "Headset".
    Now I suppose, as long as you treat your mobile as a "Headset" (what you do implicit when you setup the Audio Gateway connection manually) and you do nothing else, it's working.
    But as soon as you attempt to use it as a phone, it'll automatically switch back and disconnect from the "Headset" mode.

    For using the PC as a Headset, you must enable the "Headset Profile" in the Widcomm Bluetooth Manager. Now comes the tricky part: If your Nokia doesn't connect through this profile, it supposebly uses the same technique als all other Nokias. This means, it only supports the "Handsfree Profile" rather then the "Headset Profile" (to go sure, you may take a look into your Nokias User Manual).
    The problem is, the "Handsfree Profile" isn't supported through any BT-Stack running on the PC that I know.

    I was merely hoping that the new Nokia phones will support the "Headset Profile" as well as the "Handsfree Profile" but I suppose this was only a dream

    If I'm right, there isn't much you can do about. The only choice is to get you a separate device that can handle the "Handsfree Profile".

    I hope this will clarify some things....
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  8. #48
    Newbie Noctris's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Schoten, Belgium
    Posts
    52
    Hmm.. I've got an ackward problem and don't seem to be able to fix it.

    Setup: MSI BToes + Nokia 6310i

    I've installed Phonecontrol.net on my portable before my carputer was in and it worked like a charm.

    I installed my carputer recently and now I can't get phonecontrol to read my phone memory anymore, it works great when I do it from Sim but not from the phonememory, it gives me an error saying that an array is out of range ( Will get you the log later @ home )

    Now what I think is that somewhere in the time when I installed it on my portable and afterwards on my Carputer, I entered a name, E-mail or number that was bigger then a certain array in Phonecontrol.net. Could it be there is a restriction in size on the name/phonenumber/adres/mail field ?

    Another think could be my portable has 'something' installed that my Laptop hasn't got but honestly I wouldn't know what. Anyway, do you happen to have an idea or can you only see this in the logfile ( Btw: it's an actual .NET error, not a phonecontrol.net error I get)

    Regards,

    Noctris
    I'm going to hell, who's comin' with me ?

    Renault LagunaII 1.9 CDI
    Carputer Install Progress: [*********-] 90% - Cleaning up

    VIA-MII10000 - 512MB Ram - 80Gb HD - Lilliput - GPS - OPUS 150Watt

  9. #49
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    Quote Originally Posted by Noctris
    Hmm.. I've got an ackward problem and don't seem to be able to fix it.

    Setup: MSI BToes + Nokia 6310i

    I've installed Phonecontrol.net on my portable before my carputer was in and it worked like a charm.

    I installed my carputer recently and now I can't get phonecontrol to read my phone memory anymore, it works great when I do it from Sim but not from the phonememory, it gives me an error saying that an array is out of range ( Will get you the log later @ home )

    Now what I think is that somewhere in the time when I installed it on my portable and afterwards on my Carputer, I entered a name, E-mail or number that was bigger then a certain array in Phonecontrol.net. Could it be there is a restriction in size on the name/phonenumber/adres/mail field ?

    Another think could be my portable has 'something' installed that my Laptop hasn't got but honestly I wouldn't know what. Anyway, do you happen to have an idea or can you only see this in the logfile ( Btw: it's an actual .NET error, not a phonecontrol.net error I get)

    Regards,

    Noctris
    There are no size restrictions in names or numbers (everything is dynamic). But sometimes strings will be splited and packed into arrays. If the array for any reason is smaller then expected, it may raise an error.
    I can't tell for sure. I have to see the log first.
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  10. #50
    Newbie Noctris's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Schoten, Belgium
    Posts
    52
    Hmm.. and on what character do you split the array ? anyway.. here is my phonelog
    Attached Files Attached Files
    I'm going to hell, who's comin' with me ?

    Renault LagunaII 1.9 CDI
    Carputer Install Progress: [*********-] 90% - Cleaning up

    VIA-MII10000 - 512MB Ram - 80Gb HD - Lilliput - GPS - OPUS 150Watt

Similar Threads

  1. Nokia 5110 on XP?
    By Jamez_Warner in forum Wireless Communications
    Replies: 7
    Last Post: 03-03-2004, 03:36 PM
  2. Nokia 3650- How good in the real World?
    By cafn8 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 24
    Last Post: 10-21-2003, 09:13 AM
  3. Nokia 3650 Bluetooth? I'm a newbie with blue tooth
    By churnopol in forum General Hardware Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 05-24-2003, 08:08 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 08-02-2002, 08:14 AM
  5. Nokia 5190 LCD, possible??
    By SexyCompGeek in forum General Hardware Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-07-2000, 12:22 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •