Page 6 of 19 FirstFirst 12345678910111213141516 ... LastLast
Results 51 to 60 of 184

Thread: Motorola Phones

  1. #51
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    I ran both the hyperterminal commands and they ran fine.. I then installed PhoneControl .NET and entered the same parameters... It came up and read all my Contacts, thought I had it when I saw this ... I then clicked on a contact and told it too dial and my phone said "Calling whomever" and it started to dial the number... Then it just waits a second and the phone stops calling... When someone trys to call me, my phone just rings normal and phonecontrol doesn't show anything..

    One thing I noticed when you click on Dial manually there are no numbers? I can still click where the numbers should be and it enters them fine, nothing displayed on the screen.. I tried dialing a manually number and again it sends the signal to my phone and it starts to dial, but it never connects..

    Any suggestions? Would the log file help?
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  2. #52
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    Quote Originally Posted by veetid
    I ran both the hyperterminal commands and they ran fine.. I then installed PhoneControl .NET and entered the same parameters... It came up and read all my Contacts, thought I had it when I saw this ... I then clicked on a contact and told it too dial and my phone said "Calling whomever" and it started to dial the number... Then it just waits a second and the phone stops calling... When someone trys to call me, my phone just rings normal and phonecontrol doesn't show anything..

    One thing I noticed when you click on Dial manually there are no numbers? I can still click where the numbers should be and it enters them fine, nothing displayed on the screen.. I tried dialing a manually number and again it sends the signal to my phone and it starts to dial, but it never connects..

    Any suggestions? Would the log file help?
    Yes, please send me the logfile.

    Sometimes, when text doesn't appear in a button or a panel, you should load the design into the VisualDesigner and check the FontSize.
    I guess, it needs to be adjusted to a size without decimals.
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  3. #53
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    Here is my logfile... I noticed that it re-writes the logfile eachtime it runs.. I don't think during this run I actually attempted to call the phone, but I did attempt to send an SMS and Dial out... I will attempt to call it and get that log as well...

    I used all default settings... Let me know if I should change something and try it out.. The only one I really noticed was <UseCharSet> default wasn't GSM..
    Attached Files Attached Files
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  4. #54
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    Quote Originally Posted by veetid
    Here is my logfile... I noticed that it re-writes the logfile eachtime it runs.. I don't think during this run I actually attempted to call the phone, but I did attempt to send an SMS and Dial out... I will attempt to call it and get that log as well...

    I used all default settings... Let me know if I should change something and try it out.. The only one I really noticed was <UseCharSet> default wasn't GSM..
    Ok, first thing you can do is to set <UseClip>False , <UseCNMI mode="2,1">True and <UseCLCC>False

    Then switch off / on you phone and try it again (this is the classic reset ).

    Yes, the logfile is being deleted on every run.

    If it still doesn't connect, try to establish a HyperTerminal connection and enter the command ATD12345678;<enter>
    (whereas 12345678 is the number you want to dial) and tell me the result.
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  5. #55
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    I changed those setting and reset my phone... It didn't change anything, except for it attempted to connect longer than before... When I hit dial, my phone says connecting, but never connects.. I put it up to my hear and it isn't ringing... I tried an ATD command from hyperterminal and got the same results.. It attempted to dial on the phone and after a little while hyperterminal got a NO CARRIER and the phone stopped trying to connect.. If I dial from the phone it works.. Its weird, because it appears to get the right command and attempt to dial the right number and the reading the phonebook part seems to work awesome...
    Attached Files Attached Files
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  6. #56
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    Quote Originally Posted by veetid
    I changed those setting and reset my phone... It didn't change anything, except for it attempted to connect longer than before... When I hit dial, my phone says connecting, but never connects.. I put it up to my hear and it isn't ringing... I tried an ATD command from hyperterminal and got the same results.. It attempted to dial on the phone and after a little while hyperterminal got a NO CARRIER and the phone stopped trying to connect.. If I dial from the phone it works.. Its weird, because it appears to get the right command and attempt to dial the right number and the reading the phonebook part seems to work awesome...
    Here is an excerpt from the Motorola documentation:
    Originating and Disconnecting a Voice Call
    An example of how to make and disconnect a voice call is given below:

    ATD1234567890; (dial remote phone)

    OK (call connected; phone stays in command mode)

    < ... conversation ... >

    ATH (hangup call)

    OK
    The only thing you have to care for as shown in the example above is, that you enter a ";" at the end the number. Because this is a indication for an Voice Call. If you don't set this, the phone want's to establish a Data Call which my end up with "NO CARRIER".

    I guess, you did that, so if your phone isn't acting properly, I'm afraid the implementation sucks and I recommend that you look out for an Firmware update.

    BTW: You've attached the old logfile. Would you mind to you post the new one?
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  7. #57
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    My bad.. Here is the new logfile... I never did add the ; to the end, I will try that in hyperterminal...

    edit: adding a ; didn't make a difference... It accepts most all the standard at commands, it just want establish a voice connection when told too.. I know it actually trys to dial, because when I atd from hyperterminal and my phone says "connecting" the speakers by my computer start to make noise if I put the phone by them, so I know it is sending/receiving info.. I will look for a firmware...
    Attached Files Attached Files
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  8. #58
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    I just updated the firmware on the phone to a newer version... It wasn't the latest, but it was one that was a lot newer... The phone still acts the same way.. Basically when you use atd to tell the phone to dial, it does dial and wait the amount of time it takes when you dial an invalid number and then disconnects.. If you listen on the phone you hear the operator noise for "your call can not be completed as dialed".. The reason it drops is because it never properly dials the number, so I can't answer to switch it to "connected" mode... The funny thing is when I atd123567 numbers that are in my phonebook, the phone pops up and says "calling location" and recognizes the number, so it appears it thinks its calling the right number...

    I am going to try and find some other firmware to flash my phone, but it appears it isn't making the right calls.. If I enter data numbers like the atd*99# to connect to the network, it instanstly comes back with "CONNECTED" and works.. It seems like it is always trying to connect in data mode maybe? Shouldn't be though, because the screen on the phone looks like its making a voice call...
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  9. #59
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    Quote Originally Posted by veetid
    I just updated the firmware on the phone to a newer version... It wasn't the latest, but it was one that was a lot newer... The phone still acts the same way.. Basically when you use atd to tell the phone to dial, it does dial and wait the amount of time it takes when you dial an invalid number and then disconnects.. If you listen on the phone you hear the operator noise for "your call can not be completed as dialed".. The reason it drops is because it never properly dials the number, so I can't answer to switch it to "connected" mode... The funny thing is when I atd123567 numbers that are in my phonebook, the phone pops up and says "calling location" and recognizes the number, so it appears it thinks its calling the right number...

    I am going to try and find some other firmware to flash my phone, but it appears it isn't making the right calls.. If I enter data numbers like the atd*99# to connect to the network, it instanstly comes back with "CONNECTED" and works.. It seems like it is always trying to connect in data mode maybe? Shouldn't be though, because the screen on the phone looks like its making a voice call...
    This indeed is a very strange behaviour... hope that you find the right firmware.
    Maybe a call to the Motorola hotline will help?!

    There is one more thing you might try:
    Open a new HyperTerminal Session then enter the following:
    AT+CPBS="ME"<enter> <--- selects the storage
    AT+CPBR=1,10<enter> <--- reads the first 10 phonebook entries
    The response will be something like this:
    +CPBR: 1,"+12345...",145,"..."
    +CPBR: 2,"+12345...",129,"..."

    You'll need the entry number after the "+CPBR:". Take one of these numbers and then enter:
    ATD>{number};

    The phone is supposed to dial the numbered entry directly. If you're successful with this, tell me and I'll see what I can do.
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  10. #60
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    I just tried one of the latest firmwares and still no go... There is one newer firmware and I am downloading it now, really slow site... I will try it, but I am not very hopefull... The atd> command did not work for my phone.. All the other commands executed fine, but atd>{number}; returned "ERROR"... I still tried to dial a number and got the same results as before...

    Were you serious about calling Motorola? I would assume they would have no idea what I was talking about...
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

Similar Threads

  1. phonecontrol + motorola v710
    By dim-8 in forum Wireless Communications
    Replies: 16
    Last Post: 02-17-2005, 11:06 PM
  2. fs gsm cell phones.
    By hoodlum in forum Classified Archive
    Replies: 0
    Last Post: 07-21-2004, 08:03 PM
  3. Motorola T720 Data Cable Wiring Diagram
    By stevieg in forum Wireless Communications
    Replies: 1
    Last Post: 05-16-2004, 12:23 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •