Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Automatically connecting bluetooth serial ports?

  1. #1
    Raw Wave Confused's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Essex, England
    Posts
    2,224

    Automatically connecting bluetooth serial ports?

    Does anyone know a way to get a bluetooth serial port to automatically connect to the phone when the phone comes in range with Widcomm 4? It's getting annoying as hell when I walk away from the car for PhoCo to lose the connection to the phone, and the only way to get it back is to quit PhoCo, re-connect the serial port manually and restart everything!


    Cheers in advance


    Garry
    Co-Developer of A.I.M.E.E
    www.aimee.cc

  2. #2
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    PhoCo is supposed to detect this connection loss and to reconnect but this can take up to 2 minutes. If it doesn't do that, try Alt-I (for Init).
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  3. #3
    Raw Wave Confused's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Essex, England
    Posts
    2,224
    Any way to force this over the remote interface? I also notice that it doesn't detect that it's actually disconnected either...I'm looking for the <ConnectionLost/> to update the status, but it never comes, and it never gives me a <ConnectionRecovered/> either


    Garry
    Co-Developer of A.I.M.E.E
    www.aimee.cc

  4. #4
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    Try a ForceDisconnect instead and wait 15 seconds.
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  5. #5
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    Garry, I've just checked it and it's working flawless.

    Please get the latest version here: http://phoco.net/tmp/PhoCo_RemoteControl.zip
    I did some changes recently and packed it into a class.
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  6. #6
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    I'm trying to get my Moto MPX220 working with PhoCo.. When I right click on the BT icon in the systray and choose quick connect > bluetooth serial port > find devices > SmartPhone > Connect it states:

    "Service Bluetooth Serial Port is not found on device SmartPhone"

    Does this mean my MPX220 won't work with PhoCo?
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  7. #7
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    Phones running on "Windows for Smartphone" do not have a built in modem.

    So, no - they don't work yet.
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  8. #8
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    Man that totally freaking blows.. I can use it as a modem but I'm guessing thats not the same thing?

    And what do you mean by "yet"? Soon?
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  9. #9
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    Someday...
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  10. #10
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000


    Thanks for the great "ETA"
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Need three serial ports on VIA Epia - OK?
    By nxt125 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 16
    Last Post: 01-27-2006, 03:24 PM
  2. Running out of serial ports
    By Tred in forum Newbie
    Replies: 10
    Last Post: 01-06-2005, 01:20 AM
  3. Bad Serial Ports on EPIA M9000
    By wi77iam in forum General Hardware Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 05-06-2004, 11:49 AM
  4. Pinout needed for serial ports?
    By Sleeka in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 11-09-2002, 03:17 PM
  5. serial ports and laptops
    By blkdragon6 in forum Laptops, Netbooks, Tablets, UMPCs, etc.
    Replies: 2
    Last Post: 11-09-2000, 10:14 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •