Page 2 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 11 to 20 of 55

Thread: at+.... commands in phonecontrol for cdma

  1. #11
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    OK, did you try to setup +MODE=2 in AdditionalInit of the config?

    If so, please send me the PhoCo log.
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  2. #12
    Low Bitrate
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    69
    Quote Originally Posted by zorro
    OK, did you try to setup +MODE=2 in AdditionalInit of the config?

    If so, please send me the PhoCo log.
    no, i haven't tried to set much up in phoco. i don't know a lot about xml. i figured out what you have written in the cfg file and how to edit it, but i don't know how to add anything because i don't know any xml programming. everything that i'm working with so far is in hyperterminal, and it is working.

    i don't think the cdma system is different, the "atd'***********'" still dials out, but only when switched to mode=2. when you use mpt to dial, it uses the "ckpd" command, but the "atd" commands works as well. here's a sample dial from mpt:

    22:19:22,14 #### Voice call init...
    22:19:22,21 Wait...
    22:19:23,39 BR = 57600 8N1
    22:19:23,43 --> AT&F<CR>
    22:19:23,59 <-- OK
    22:19:23,67 --> AT+MODE=2<CR>
    22:19:23,71 Wait...
    22:19:23,81 <-- OK
    22:19:23,82 <-- +MBAN: Copyright 2000-2004 Motorola, Inc.
    22:19:23,87 Wait...
    22:19:24,48 --> ATE0<CR>
    22:19:24,60 <-- ATE0
    22:19:24,62 <-- OK
    22:19:24,76 --> AT+CKPD="EE"<CR>
    22:19:24,95 <-- OK
    22:19:25,07 --> AT+CKPD="***********S"<CR> i don't know what the "s" is doing here
    22:19:25,57 <-- OK
    22:19:25,59 #### Voice call connected init...
    22:19:25,67 Wait... after this point is hanging up in mpt
    22:19:26,81 --> AT+MODE=0<CR>
    22:19:26,93 <-- OK
    22:19:27,01 --> ATE0<CR>
    22:19:27,14 <-- ATE0
    22:19:27,15 <-- OK
    22:19:28,54 --> AT+CKPD="E"<CR>
    22:19:28,64 <-- ERROR

    btw the +mode=2; +mpbr edit doesn't work, tried a few other things in the config file, but still not working. do you have to change the "mode" in phoco script or in xml file?

  3. #13
    Variable Bitrate BMVEE's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Beautiful British Columbia, CANADA.... eh!
    Posts
    256
    Quote Originally Posted by zorro
    OK, did you try to setup +MODE=2 in AdditionalInit of the config?

    If so, please send me the PhoCo log.
    I didn't know about the additionalinit in the config file. I'll get on it as soon as I get home this afternoon.

    Zorro... für Rat und Hilfe danken

    Sorry... that's the best I can do (God I love translators)

  4. #14
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    I know, it was well hidden ... in the documentation
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  5. #15
    Low Bitrate
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    69
    here's a noob question: why does the phone need to receive an echo 1 or echo 0 command? why would the text need to be hidden?

  6. #16
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    This is a legacy from times were modems were used and they were half duplex. To save traffic (and time) the modem was "muted", so the computer had more or less the full bandwidth.

    Usually, an app doesn't need the echo because it knows what command it sent, but on some phones with the echo switched off, some informations won't be returned to the correctly.
    With the echo on I never discovered such problems.
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  7. #17
    Variable Bitrate BMVEE's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Beautiful British Columbia, CANADA.... eh!
    Posts
    256
    Quote Originally Posted by zorro
    I know, it was well hidden ... in the documentation
    Ya.... I know... It's just like a computer guy to use an application and struggle with it long before you actually dare to RTFM . Sorry Zorro. I'll actually check the documentation. Do you have any starting suggestions for me before I get started on it. Otherwise... I'll plug away at it tonite. Biggest thing is for me.... I have no idea what to try in phone control once I get started. Troubleshooting is not a problem for me, as long as I know the command set and where to apply changes. This is where I am going to need your assistance. I'll keep you posted... Thanks for the quick reply.

    BMVEE

  8. #18
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    Be patient... hopefully I'll have a new version available soon...
    Skinning to go... VisualDesigner2!

  9. #19
    Variable Bitrate BMVEE's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Beautiful British Columbia, CANADA.... eh!
    Posts
    256
    Quote Originally Posted by zorro
    Be patient... hopefully I'll have a new version available soon...
    This is me.... being patient and waiting.

    Thanks Zorro!

  10. #20
    Phone Control Moderator zorro's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    1,902
    *lol*
    Skinning to go... VisualDesigner2!

Page 2 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Similar Threads

  1. Phonecontrol and Motorola v3
    By kyrenia in forum PhoneControl
    Replies: 22
    Last Post: 06-07-2007, 09:49 AM
  2. unhidding PhoneControl from FrodoPlayer
    By larios in forum FrodoPlayer
    Replies: 2
    Last Post: 03-17-2007, 07:52 AM
  3. CF and PhoneControl.
    By lorenzolamas in forum Centrafuse
    Replies: 5
    Last Post: 01-20-2005, 04:26 PM
  4. PhoneControl embedded in Mediacar?
    By _wd in forum MediaCar
    Replies: 1
    Last Post: 11-18-2004, 04:57 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •