Results 1 to 5 of 5

Thread: COM port/Bluetooth issues

  1. #1
    Variable Bitrate warnockm's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Virginia
    Posts
    433

    COM port/Bluetooth issues

    Feel free to yell at me if this has been addressed, but i did spend some time search the forums and google , but didn't find an answer. I just installed the WIDCOMM drivers according to the directions in the forum. I also followed the instructions on the phonecontrol.net webpage that tells you to connect the serial port to a com port. It connected to COM8 and is "Connected". I next tried Phone Test with the Bluetooth com ports with no connection. Next, I tried to configure the phone, a Nokia 6230, in the Extended Configurator according to the settings on the website. I set the port to both COM7 and COM8, which are the two BT com ports. Still, no connection. It appears that when the phone connects through COM8, the icon in My Bluetooth says the com port is no longer connected. Does anyone have any suggestions (or point me to a post that addresses it if i overlooked it)?

    <-awesome

    Thanks!
    Progress - VIA EPIA SP8000 | 120 Opus Power Supply & Case | 1GB Ram | 120GB 2.5" Hard Drive | Bluetooth 2.0 | GPRS/3G | Wifi | Road Runner/LSX 2.0 (waiting for a day skin for 3.0) | iGuidance 4.0 | Lilliput 7"

  2. #2
    Phone Control Moderator Chaos_666's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Germany
    Posts
    111
    Hi there
    Just as a quick reply:

    Be sure that your PC does connect to your phones COM1 and not the PCSUITE port.
    The easiest way is to use the Widcomm wizard for this. Otherwise the Widcomm Software will take the first Com Port available on your phone, which should be the PCSuite.

    Not sure if this helps.

    THX
    Chaos

  3. #3
    Variable Bitrate warnockm's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Virginia
    Posts
    433
    Quote Originally Posted by Chaos_666
    Hi there
    Just as a quick reply:

    Be sure that your PC does connect to your phones COM1 and not the PCSUITE port.
    The easiest way is to use the Widcomm wizard for this. Otherwise the Widcomm Software will take the first Com Port available on your phone, which should be the PCSuite.

    Not sure if this helps.

    THX
    Chaos
    I just realized, its pointing COM1 to COM8, and COM1 is my serial port. COM7 is my other BT port. So maybe that's not the service i want active. Under my phone, i see COM 1 on Nokia phone, Dial-up networking, Nokia PC suite, OBEX file transfer, OBEX object push and voice gateway.

    does this tell you anything? Also, if u need any more info, i'll be happy to track it down. Thanks!
    Progress - VIA EPIA SP8000 | 120 Opus Power Supply & Case | 1GB Ram | 120GB 2.5" Hard Drive | Bluetooth 2.0 | GPRS/3G | Wifi | Road Runner/LSX 2.0 (waiting for a day skin for 3.0) | iGuidance 4.0 | Lilliput 7"

  4. #4
    Phone Control Moderator Chaos_666's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Germany
    Posts
    111
    Hi there
    So if i understand right, your COM8(on your PC) is connected to COM 1 (on your mobile), which is basically right.
    Could you try to connect com8 and test via phonetest if the connection works?

    THX
    Chaos

  5. #5
    Variable Bitrate warnockm's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Virginia
    Posts
    433
    Quote Originally Posted by Chaos_666
    Hi there
    So if i understand right, your COM8(on your PC) is connected to COM 1 (on your mobile), which is basically right.
    Could you try to connect com8 and test via phonetest if the connection works?

    THX
    Chaos
    Yes, i did this. Seems that this part is working, but now i'm getting the dreaded IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL blue screen of death error. I reviewed the thread regarding this, but still no luck... Thanks though
    Progress - VIA EPIA SP8000 | 120 Opus Power Supply & Case | 1GB Ram | 120GB 2.5" Hard Drive | Bluetooth 2.0 | GPRS/3G | Wifi | Road Runner/LSX 2.0 (waiting for a day skin for 3.0) | iGuidance 4.0 | Lilliput 7"

Similar Threads

  1. Datalux 10.4 Touchscreen issues
    By blastvocz in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 04-12-2005, 10:18 AM
  2. Epia Mii 12000 Issues
    By (6) in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 01-09-2005, 04:24 AM
  3. Power issues in 03 Mustang
    By tj!2k4 in forum Power Supplies
    Replies: 17
    Last Post: 12-22-2004, 02:16 PM
  4. Legality issues
    By cadence117 in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 04-26-2004, 06:19 PM
  5. Lilliput 7" VGA and EPIA M9000 issues...
    By heat in forum LCD/Display
    Replies: 9
    Last Post: 01-15-2004, 04:57 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •