Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Guys please help! T610 +PhoCo

  1. #1
    Variable Bitrate vinzer's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    262

    Guys please help! T610 +PhoCo

    Hi everyone. Sorry for my english.

    So I have SonyEricsson T610 + Phone Control software + BlueTooth dongle.
    Everything is working fine. I can make a calls using PhoCo and I can receive a calls with PhoCo. So it is means that my BlueTooth Driver and Software configured at least acceptable.

    The problem is: I have a BlueTooth HeadSet. When I am using my T610 with PhoCo I can not use my BT HeadSet. And during driving in my car I have to speak directly to my cell phone or probably use wired HeadSet. Of course I can use a newest version of Zorro's PhoCo software (He just realeased new version to fix this bug) BUT I know that my T610 can handle with two connections at the same time. But is it possible to use it with BlueTooth headset and PhoCo (COM PORT) the same time ??? Or it is possible only if I use my CarPuter as a HeadSet ???

    So what did I try:

    I wrote this in my config.xml in PhoCo
    <UseBTManager device="T610 Vin"controlHeadset="True"mode="OnStart">True</UseBTManager>

    I wrote this line at the begining of the config.xml file.
    I used regular notepad to do it. I thingk it should be good. Or maybe I should right this line not in Main part of the .xml file, may be I have to write it in the
    SonyEricsson Connection column ??? Or it is does not matter ???

    But it did not help.


    So please can anyone just write for me step by step what should I do to have possibility use the same time my BT Headset and PhoCo (Separetly I can use my PhoCo or my HeadSet)
    Thanks a lot in advance and realy sorry for my English.
    Regards
    Vlad.

  2. #2
    Variable Bitrate vinzer's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    262
    I tried with this line also:

    <UseBTManager device="Vinz" controlHeadset="True" mode="OnCall">True</UseBTManager>

    After I removed this line and create the same with PhoCo XML Editor -
    my headset is not working Please Help !

    Thank you
    Regards
    Vlad

  3. #3
    Variable Bitrate vinzer's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    262
    It looks like no one here using this PhoCo with BlueTooth HeadSet
    So atleast please tell me how do you use it ? I am sure with AudioGate. So what is your config and how it was setted up ??

  4. #4
    Phone Control Moderator Chaos_666's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Germany
    Posts
    111
    Hi there

    i do not think this will work.
    <UseBTManager device="Vinz" controlHeadset="True" mode="OnCall">True</UseBTManager>
    This line tells your PC to use the Widcomm Software to connect to an headset and this line must be in the section Communication.

    The problem is you can not tell your pc to connect your mobile with your headset.

    THX
    Chaos

  5. #5
    Variable Bitrate vinzer's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    262
    Opppsss..... so is it possible to use BlueTooth Headset with my cell phone when I am using my cell with PhoCo ??? If not than I have or use wire headset or use my PC as a headset.

  6. #6
    Phone Control Moderator Chaos_666's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Germany
    Posts
    111
    Hi there

    IMHO this should not work, cause AFAIK your T610 is not able to connect to two different devices via BT at the same time.

    THX
    Chaos

  7. #7
    SMKFree liquid_smoke's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Chicago
    Posts
    4,842
    vinzer i have the same phone and unfortunately you can not be connected to 2 seperate bluetooth devices. SUCKS and AFAIK, i dont know any other phones that can do it either.
    The new version of PhoCo will allow you to have PhoCo disconnect after it makes a call, giving you enough time to connect your headset to the phone.
    Its still not a perfect solution and is a little rough around the edges. This is what i have in my config file and where i have it.

    Code:
    <Key id="Key_FK3">:O</Key>
          <Key id="Key_FK4">:C</Key>
        </Keys>
        <UseBTManager device="Fire" controlHeadset="false" disconnectAfterCall="true">True</UseBTManager>
      </Communication>
    I set controlHeadset=false because i do not want to use the audiogateway on the computer but instead use my bt headset, so basicly it just disconnects PhoCo after it recieves the call and tries to reconnect some time after.

    **RANT**
    Ultimately, IMHO none of this stuff is really going to work the way everybody really wants it to work until the hardware starts to support these features directly. Bluetooth 2.0 supports multiple connections to the same device and phones that have BT2.0 chips are supposed to allow multiple devices to connect at the same time. BT2.0 is out but the only problem is where can you buy any device that is bt2.0? I sure as hell dont see any BT2.0 dongles for the pc or any phone that says its using BT2.0. If anybody knows of any, link please.
    Ive spent so much time and money on BLUETOOTH im about 1 step from tossing all this crap out the window. IMO the technology just isnt fully there yet.
    **END RANT**

  8. #8
    Phone Control Moderator Chaos_666's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Germany
    Posts
    111
    Hi there

    The number of max connections is not version specific. Usually a BT-Stick (V1.2) with an CSR chip can manage multiple connection.

    Here you can see that it depends on the firmware of your stick and the chip which is used.

    THX
    Chaos

  9. #9
    SMKFree liquid_smoke's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Chicago
    Posts
    4,842
    Quote Originally Posted by Chaos_666
    Hi there

    The number of max connections is not version specific. Usually a BT-Stick (V1.2) with an CSR chip can manage multiple connection.

    Here you can see that it depends on the firmware of your stick and the chip which is used.

    THX
    Chaos
    but does this also apply to the phones? I have 2 bluetooth phones, 2 bluethooth dongles, 3 bluetooth headsets and bluetooth CF card and none of them allow multiple devices to connect at the same time except the dongles on the PC where it will allow say my pda to be connected and also my phone but my phone will not allow the pc to be connected and also the headset or pda or another phone at the same time. If thats not confusing enough. BT2.0 is supposed to fix this.

  10. #10
    Phone Control Moderator Chaos_666's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Germany
    Posts
    111
    Hi there

    depending on the phone:
    I remember The Sony Ericsson P800 was able to handle multiple connection and for some Series60 devices of nokia there is a tool to manage multiple connections, which also seems to work.

    BT2.0 is supposed to fix this.
    Hopefully.

    THX
    Chaos

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Acura 3.2tl Just Finished Tell Me What You Guys Think
    By Desisolja2 in forum Show off your project
    Replies: 12
    Last Post: 06-17-2005, 05:47 PM
  2. What do you guys think of this new technology? The DVpod
    By SoloSL203 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-06-2005, 02:34 AM
  3. Panasonic X70:work with PhoCo?
    By mauri in forum PhoneControl
    Replies: 0
    Last Post: 03-27-2005, 11:05 AM
  4. how did you guys anchor your computers in the trunk?
    By Heedunk in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 30
    Last Post: 09-15-2001, 11:30 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •