Results 1 to 5 of 5

Thread: Carnetix p1900 problem. PC starts up and shuts down... NO ODD LED SEQUENCE

  1. #1
    Constant Bitrate ephyouckay's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    118

    Carnetix p1900 problem. PC starts up and shuts down... NO ODD LED SEQUENCE

    I installed the audigy 2 ns sound card couple days ago and ever since then my PC will not start up automatically anymore. It starts up and shuts down on its own... what i realized is this:

    As the p1900 starts up, the pc starts up right away and stays on for maybe 2 or 3 secs. During this 2-3 seconds my audigy sound card does not get any power. After the 2-3 sec, the PC turns off and once the PC turns off the audigy sound card turns on...

    I also noticed that if i turn the car off and as the p1900 goes into shutdown mode, the sound card obviously shuts down... maybe 30 sec or so later the p1900 is still in shutdown mode and the pc turn BACK ON!! and everything shuts down after maybe another 30 sec or so.

    I can temporarily fix this problem if i unplug the power harness that goes into the p1900 and plug it back in, essentially restarting the p1900 fresh. itll start up like it is suppose to... PC on --> sound car on --> everything stays on!!

    I think i should add that i have the primary, secondary and third output being used. The pc is on the primary with 19v. The screen is on the 12v secondary ouput and the audigy is on the 3rd optional output that is a 5v. My screen is not effected by this at all. The screen stays on the entire time when it is suppose to but it seems like the PC and the sound card is playing a game of cat and mouse.

    Whats weird is i am able to manually start the PC with my switch up front and it stays on, no problems. but every time i start up it doesnt resume from hibernation which leads me to think that it never goes into hibernation. I guess the power just cuts out instead of the delay sequence and then the trigger to hibernation.

    Also, there is no odd LED sequence going on or any troubleshooting signals etc. I also tried unplugging the audigy as if i didnt have it and it did the same thing...

    Please if anyone can help, let me know!

  2. #2
    Constant Bitrate ephyouckay's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    118
    noone ???

  3. #3
    Neither darque nor pervert DarquePervert's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Elsewhere
    Posts
    13,948
    So you're expecting an answer in a mere 13 hours?
    Not everyone operates on your schedule.

    It might help if we knew what the PC specs are. It sounds like you could be overloading the Carnetix, although I'm not 100%.
    Have you looked in the FAQ yet?
    How about the Wiki?



    Under normal circumstances, a signature would go here.

  4. #4
    Constant Bitrate ephyouckay's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    118
    i was basing it off the views.... there were over 25 views and noone responded so i figure i bump it. Im not asking anyone to operate around my schedule but if you happen to drop in this thread and might be able to help me troubleshoot that would be great.

    The pc is a via m1000 with a 20gb seagate hd, 1gig ram, dvd drive, in a travla c138 enclosure.

    How do i check to see if the computer is overloading the carnetix? Once i shut the engine off and about 30 secs have passed, the pc will kick on.

  5. #5
    Constant Bitrate ephyouckay's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    118
    nvm. It isnt the p1900 causing the problem.

    Pc is actually turning on by itself without pushing the button. this is why it shuts off on it own (p1900 sends its ACPI signal after the pc boots on its own shutting the pc down) and turns on again when the ignition is turned off (delay sequence + ACPI signal once again turning the PC on)

    I made a new thread in the appropriate section so if anyone can be of any guidance, please post.

    http://www.mp3car.com/vbulletin/gene...ml#post1092744

    Thanks!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •