Results 1 to 5 of 5

Thread: DSATX w/brainstem Problem

  1. #1
    Variable Bitrate TeamRSX's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ottawa, Ontario
    Posts
    222

    Question DSATX w/brainstem Problem

    I have recently purchased the dsatx and brainstem.

    I am bench testing everything right now, so here is my setup for the dsatx:

    - Similating atx power by jumping pins 13/14 on atx power supply.
    - Attached a switch from acc on dsatx to 12v on molex
    - ground from a molex
    - running vin to 12v molex

    When i power up the dsatx it seems i never hit post. I get it to boot up probably once every 10 times. Everytime i boot from the dsatx a solid red lite is on and then i get no vga signal on my monitor.

    I tried it on another computer and boots up fine with vga everytime. So, looks to be a problem with compatibility with my motherboard and the dsatx or something. I am using a MSI motherboard running an amd xp processor.

    Also, with the brainstem hooked in i get a solid led, but when i give it power the dsatx doesn't get power it seems, no blinks nothing. When i disconnect the brainstem the dsatx boots up fine.

    I know i have it in the right way, bucasue if i put it in the otherway the led flickers and doesn't get reconize on startup, but am able to boot.

    Maybe i hot plugged the brainstem and need to reset it, which i havent' done yet, but wondering if i'm doing something or maybe its my motherboard. Even if i did hot plug the brainstem, shouldn't it still boot and just act weird?

    Just wondering if anyone has experienced this with either situations above?

    Also, i have tried 3 atx power supplied to similate power, but i could only get one of the atx psu to works. With the other 2 the dsatx doesn't get power which is weird. I used a volt meter to test the volts on the psu that worked, so will test the other 2. Thought that was weird..

    blair.

  2. #2
    Newbie
    Auto Apps:loading...
    Zerach's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    46
    Quote Originally Posted by TeamRSX View Post
    I have recently purchased the dsatx and brainstem.

    I am bench testing everything right now, so here is my setup for the dsatx:

    - Similating atx power by jumping pins 13/14 on atx power supply.
    - Attached a switch from acc on dsatx to 12v on molex
    - ground from a molex
    - running vin to 12v molex

    When i power up the dsatx it seems i never hit post. I get it to boot up probably once every 10 times. Everytime i boot from the dsatx a solid red lite is on and then i get no vga signal on my monitor.

    I tried it on another computer and boots up fine with vga everytime. So, looks to be a problem with compatibility with my motherboard and the dsatx or something. I am using a MSI motherboard running an amd xp processor.

    Also, with the brainstem hooked in i get a solid led, but when i give it power the dsatx doesn't get power it seems, no blinks nothing. When i disconnect the brainstem the dsatx boots up fine.

    I know i have it in the right way, bucasue if i put it in the otherway the led flickers and doesn't get reconize on startup, but am able to boot.

    Maybe i hot plugged the brainstem and need to reset it, which i havent' done yet, but wondering if i'm doing something or maybe its my motherboard. Even if i did hot plug the brainstem, shouldn't it still boot and just act weird?

    Just wondering if anyone has experienced this with either situations above?

    Also, i have tried 3 atx power supplied to similate power, but i could only get one of the atx psu to works. With the other 2 the dsatx doesn't get power which is weird. I used a volt meter to test the volts on the psu that worked, so will test the other 2. Thought that was weird..

    blair.
    You also need to short\jump pins 8/9 on the ATX PSU.
    Zerach
    --------
    CentraSkin Developer

    Try out the new version of CentraSkin V.52

    Click here to get CentraSkin V.52

  3. #3
    Constant Bitrate
    Auto Apps:loading...
    MarcelP's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Germany
    Posts
    168
    I have a problem with the Brainstem adapter. If I it to the DSATX do not attach start my PC any longer correctly. It starts, goes out however equivalent again. And the LED of the DSATX flashes 4 or 5 times. What does that lie?? If I the Brainstem do not attach function everything normally. A RESET I made, it help also not.
    My Project: German/English

  4. #4
    Variable Bitrate rijk's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    netherlands
    Posts
    375
    i had the brainstem on com 3 and it worked reasably wel. Because of a new position of the mobo, now i use com 2 and when i switch to the gps program, al power goes.
    I use a m2 to power the harddisk and the powerd usb-hubs, so its not that it needs to put out more power than it can handle.

    But my gps (usb) recever takes com3 in cpc. So what i think is that maybe the irq adres has somthing to do with the switching of.
    I have changed the irq to the on i use on the com 4, probebly test it this weekend.

  5. #5
    Constant Bitrate
    Auto Apps:loading...
    MarcelP's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Germany
    Posts
    168
    I think the ATMega88 am defective. Can one exchange so simply and again program??
    My Project: German/English

Similar Threads

  1. DSATX firmware bug?
    By zenfe in forum Power Supplies
    Replies: 10
    Last Post: 10-04-2008, 03:56 PM
  2. DSATX Shutdown Problem
    By killa996 in forum Power Supplies
    Replies: 14
    Last Post: 01-16-2007, 12:49 PM
  3. Strange power suplly problem.
    By seninha in forum Power Supplies
    Replies: 2
    Last Post: 10-22-2006, 05:32 AM
  4. Weird problem with DSATX and SP13000
    By arawas in forum General Hardware Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 01-15-2006, 04:59 PM
  5. DSATX shutdown problem
    By gameboy in forum Power Supplies
    Replies: 7
    Last Post: 01-08-2006, 06:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •