Page 2 of 30 FirstFirst 123456789101112 ... LastLast
Results 11 to 20 of 297

Thread: Everything You need to know about your M4 ATX

  1. #11
    Variable Bitrate hailrazer's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Columbus, Georgia
    Posts
    366
    Ok apparently a new problem.

    My battery keeps dying. Everything else works perfect, but it doesn't sense a low battery and shut itself off like it is supposed to.

    If I don't drive the car for 3-4 days the battery goes dead.

    It's not an issue of something else hooked up drawing the power because everything in the car is the same except the new pc/screen.

    Any ideas anyone?

    Right now I have set the PC to completely shutdown when the M4 sends the shutdown pulse instead of hibernate to try to combat this problem. But it is annoying waiting the extra 30 seconds for startup and shutdown.

  2. #12
    Constant Bitrate kibble's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    186
    Well, even hibernate is almost the same as completely powering down the system, it just saves the last state the pc was in on the hard drive instead of having to do a complete boot. What mode do you have the power supply set at? What kind of screen are you using?

  3. #13
    Variable Bitrate Fox_Mulder's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Melbourne, Australia The Truth Is Out There
    Posts
    319
    It might still sensing the low battery, but the battery has already reached a point where it does not ave enough charge to turn over your engine.
    Fox Mulder
    2004 Toyota MR2
    Intel Dual Core 2.0Ghz 1Gb DDR2 160GB SATA2 M4ATX Xenarc 700TSV TS BU353 DiNovo Mini Car2PC ODBII Bluetooth HF 16x2 Character LCD

  4. #14
    Variable Bitrate hailrazer's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Columbus, Georgia
    Posts
    366
    I have evry screen and device running off the 12v line of the M3. And I checked and they are not receiving power, so that is not the problem. Also the 5v rail is turning off.

    I don't know. It must be like you say Fox. When the battery gets below 11.4v, the M4 is probably turning off but there just isn't enough juice to crank that Darn Yukon XL up

    Guess I have to leave the computer in shut down mode.

  5. #15
    Constant Bitrate
    Join Date
    May 2006
    Location
    Simi Valley, CA
    Posts
    211
    I think there's a problem with the M4 and and the low battery shutoff because my battery has been dying since I've switched to it from the M2.

    I'm using it the same way: standard PSU mode because I have a uSDC. With the M2, if I didn't drive my car for more than a day, the PSU would shut all the way off and I'd be able to start my car (CPU would do a cold boot). With the M4, there's been twice now that my battery has been completely dead (key fob won't even unlock doors, no chime) after about 15 hrs.

    I've even tried raising the low voltage shutoff to 12v

  6. #16
    Newbie
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    27

    firmware 1.2

    can anybody get there hands on the 1.2 version of the firmware for the m4?...i saw it was posted in the changelog. i was reading that some people have made contact with mini-box.

  7. #17
    Newbie jimmler's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Cal. Central Coast
    Posts
    36
    I hate to sound like a crab a$$, but anyone who has made successful contact with mini-box tech support should play the lottery. It's your lucky day. My requests to tech support and/or this Laci person have gone completely unanswered.

    It's unfortunate because I do like the physical size of the supply. It fits very well into my project. Now that I have a unit with the 1.1 firmware, P1 mode works like a champ. However another post is describing issues with the anti-thump timing. What's next??
    -Jim
    Nipomo, CA

  8. #18
    Constant Bitrate kibble's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    186
    I'm with Jimmler on that. It's a really good product in terms of what it's capable of doing and it's footprint, however the support for it is really lacking. I didn't know anything about there being firmware updates and such until I read about it here. I don't even bother trying to email them and just keep my eyes peeled to see if anyone puts up any new information that's worth a look.

  9. #19
    Newbie
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    17
    How do u tell what firmware you are at? I just received mine and I getting nervous to install.

  10. #20
    Constant Bitrate kibble's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    186
    You can make the USB cable and install the software available on their site which will put an icon on your tray which will tell you what version you have when you double click on it.

Similar Threads

  1. M4 ATX USB connection
    By Arby in forum M4-ATX
    Replies: 24
    Last Post: 08-10-2009, 09:24 PM
  2. M4 ATX Turn On Problem
    By Fox_Mulder in forum Power Supplies
    Replies: 26
    Last Post: 12-31-2008, 07:43 AM
  3. miniITX power supply for ATX motherboard?
    By uldics in forum Power Supplies
    Replies: 4
    Last Post: 09-26-2007, 12:17 PM
  4. Replies: 13
    Last Post: 07-19-2007, 01:57 PM
  5. morex 80wpsu and reg ATX cable dilema!!
    By surfy in forum Power Supplies
    Replies: 1
    Last Post: 08-16-2005, 08:06 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •