Results 1 to 4 of 4

Thread: m2-atx, not working?

  1. #1
    Low Bitrate dLockers's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    75

    m2-atx, not working?

    got 12v power, enough amps etc, 12v remote line and a ground

    it worked perfectly, but ive had the pc out-of-action for a while so it hasn't been used. tried it today and it won't work - all the connections are fine and the PSU itself looks A1 condition. the pc just doesn't start up, no noises, no smells, no nothing.

    how can I test the PSU to eliminate this? or is this a common problem?

    i'm confused with what to do as i started building this computer LAST year (almost 2 years ago now) and i'm finally at a stage to put it in

    edit: I cannot bridge the power connection on the pc itself either

  2. #2
    Maximum Bitrate FusionFanatic's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Boston
    Posts
    791
    the first thing(s) you should do is double-check your power/remote/ground wires and fuses...

    1. fuses: the M2-ATX has an on-board fuse and you should have a fuse at the source of your power and remote wires as well.

    2. power/remote: use a multimeter to verify that there is ~12v on the power and remote PSU terminals.

    3. ground: make sure you have a good, clean ground. factory bolts are often bad ground points due to panel paint and bolt coatings. make sure the ground ring contacts a clean, unpainted, uncoated metal chassis/floor panel.

    good luck

  3. #3
    Low Bitrate dLockers's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    75
    1. fuses - all are okay, i have 2 40amps on the live wire
    2. power/remte - all 12v and making a circuit (I get 12v on the ground to power)
    3. ground is fine (varified)

  4. #4
    Low Bitrate dLockers's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    75
    I think I found the problem, underneath there is a copper wire, tiny little thing, less than a mill thick and its deattached from what looks like 3/4" solder spot away.

    Wish me luck, I have no idea how i'm going to repair this

Similar Threads

  1. Engine Noise with M2 ATX
    By lucky1 in forum Power Supplies
    Replies: 35
    Last Post: 08-26-2010, 09:04 PM
  2. Xbox w/ M2 ATX and PSU convertor
    By MiniRX7 in forum Power Supplies
    Replies: 1
    Last Post: 11-25-2007, 07:45 AM
  3. m2 ATX 160 Watt - voltage irregular?
    By MiniRX7 in forum Power Supplies
    Replies: 2
    Last Post: 11-16-2007, 11:32 AM
  4. M2 ATX with remote starter question?
    By david69leonard in forum Power Supplies
    Replies: 1
    Last Post: 02-05-2007, 06:50 AM
  5. Problem m2 atx and 3.5" hard drive
    By Mitski's Rider in forum Power Supplies
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2006, 12:52 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •