Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: carnetix 2140 has no output and led flashing?

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    32

    carnetix 2140 has no output and led flashing?

    im having big problems getting my 2140 to work at all

    all it does when plugged into 12v is blink 5 times and then rapidly blink and thats it.

    it has no output what so ever and i have checked and rechecked the wiring for the inputs and it is all as it should be.

    i try to plug the unit into the home computer inside and when i do it wont recognise it. i also have followed the software instalation guides to update the firmware but when i have PSUmoni up and running and plug it into the usb the red led blinks saying it isnt connected.

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    803
    What is supplying voltage to the p2140. My P2140 does the same thing when its not getting enough voltage.

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    32
    I have a dual battery set up in my 4wd.

    I have run two wires direct from the + side of the secondary battery both with 15amp fuses.

    The yellow ignition wire is run to the fusebox inside the cab

    The two black wires are grounded on the chassis

    Blue wire is not used.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    803
    Everything seems to be connected right. See if you can get PSUmoni working on a different pc and reset it.

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    32
    i have downloaded PSUMoni version 1.8.3 and when i open the program it comes up with the interface.

    Then once i connect the 2140 the interface still has the red light flashing in the corner saying usb not connected (x)

    A window opens up sayin ""windows needs to install your driver software for your CNX2140" yet i follow the prompts and it cannot find a driver.

    the 2140 itself flashes 5 times when the usb is plugged in and then nothin??

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    32
    ***UPDATE:

    Ok i managed to get the usb drivers and all that installed finaly, i used another computer, and i updated the firmware on thr 2140 following the online guide.

    so now it has firmware version 1.8.3.

    i was all excited and i went out to the car to plug it into power thinkin it would work now.... but no

    it still has 5 flashes, then a constant rapid flashing????

    im very close to throwing the damn thing off a cliff

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    803
    Check the voltage coming out your second battery and make sure it’s above the low voltage shutdown in Psumoni, I think the default is 11.8volts. I’m sure that flash sequence is due to low startup voltage. Check this thread out.

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    803
    Make sure you don't have the p2140 configured to output 12volts on both rails because it can't do that.

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    32
    ive checked all that via the online manual.

    primary configured to 12v

    secondary configured to 5v (it does not get used anyway)

    i myself dont have a multimeter but i have friend who are sparkys, so i will check it wih that.

    Also i will take a laptop (not the one for the install) out to the car and hook the 2140 up via power and usb and get the voltage readouts?

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    16
    I get the same problem with mine sometimes , figured it was du to short-cricut since I havn't connected the second +/GND in the PRI-out, but as you're saying it might be low-volt protection.

    Have you tried starting the p2140 without the output cable plugged in ?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Questions about my setup and the Carnetix P1900...
    By Nola111 in forum Power Supplies
    Replies: 2
    Last Post: 05-14-2007, 08:35 PM
  2. Carnetix P1900-Power Output-Shutdown Question
    By froalskiner in forum Power Supplies
    Replies: 2
    Last Post: 07-18-2006, 12:11 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •