Results 1 to 6 of 6

Thread: Cnx P2140 I can` t get it to work at all

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    3

    Exclamation Cnx P2140 I can` t get it to work at all

    Ok so I bought a p2140 one intel mac mini and a lilliput 629 screen . Hooked everything into a mustang 08 and when i turn the ignition on the PSU does not power the mac or the screen even doe the light inside the PSU flashes couple times then goes out completly . Now the thing is that i tried to install the PSUMoni software on my laptop (sony PC) to see if it helps but drivers do not work with vista . When I connect the unit to the laptop and start the PSUMoni it says USB not connected . I don`t know What else to do where to start please help ... anything

  2. #2
    Neither darque nor pervert DarquePervert's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Elsewhere
    Posts
    13,948
    Such lack of detail...

    You say you "hooked everything into a mustang 08." What does that mean?
    How is it wired up?

    Do you have +12v, GND and IGN connected to the appropriate lines? Where do you have each one connected?
    Do you have the 2-wire lead going to the power button headers of your Mac mini?
    Are you using hte "Mac PAc" cable kit or did you cobble this connection together on your own?
    How are the jumpers set on the P2140?

    Help us help you...
    Have you looked in the FAQ yet?
    How about the Wiki?



    Under normal circumstances, a signature would go here.

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    3

    more details

    Quote Originally Posted by DarquePervert View Post
    Such lack of detail...

    You say you "hooked everything into a mustang 08." What does that mean?
    How is it wired up?

    Do you have +12v, GND and IGN connected to the appropriate lines? Where do you have each one connected?
    Do you have the 2-wire lead going to the power button headers of your Mac mini?
    Are you using hte "Mac PAc" cable kit or did you cobble this connection together on your own?
    How are the jumpers set on the P2140?

    Help us help you...
    Sorry Sorry so yes the PSU is hooked on the car`s 12 v battery both red wires and also the ground cables are on the car`s ground and the ignition is hooked on the radio ignition cable . the Pulse Start input wire (blue one) I`m not using it . on the other side I`m using the mac pac but I did not connect the Y-cable adapter because i lost it to be honest . the secondary output (brown w black ) I`m using it for my lilliput screen and it`s set to 12 v . I also attached some pics so u can see the jumper settings . thank u for the quick reply .




  4. #4
    Neither darque nor pervert DarquePervert's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Elsewhere
    Posts
    13,948
    Quote Originally Posted by Bams3 View Post
    Sorry Sorry so yes the PSU is hooked on the car`s 12 v battery both red wires and also the ground cables are on the car`s ground and the ignition is hooked on the radio ignition cable . the I sense wire (blue one) I`m not using it . on the other side I`m using the mac pac but I did not connect the Y-cable adapter because i lost it to be honest . the secondary output (brown w black ) I`m using it for my lilliput screen and it`s set to 12 v . I also attached some pics so u can see the jumper settings . thank u for the quick reply .
    1 - The yellow wire that is going to the radio's ignition cable... Have you measured the voltage on that line with ignition on and ignition off?

    2 - That little Y-cable is supposed to be wired to the power switch headers on the mainboard of the Mac Mini. This is what simulates the power switch being pressed to initiate bootup.

    3 - Rather than include a photo, just say what jumpers are in what position. It saves someone willing to help from having to look back and forth between your photo and the manual to determine your settings.
    That said, the jumper settings appear to be correct based on the manual, but I have one question. Do you have an Intel Mac Mini? Your jumpers are set for an Intel Mac Mini, and I just want to verify that is correct.
    Have you looked in the FAQ yet?
    How about the Wiki?



    Under normal circumstances, a signature would go here.

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by DarquePervert View Post
    1 - The yellow wire that is going to the radio's ignition cable... Have you measured the voltage on that line with ignition on and ignition off?

    2 - That little Y-cable is supposed to be wired to the power switch headers on the mainboard of the Mac Mini. This is what simulates the power switch being pressed to initiate bootup.

    3 - Rather than include a photo, just say what jumpers are in what position. It saves someone willing to help from having to look back and forth between your photo and the manual to determine your settings.
    That said, the jumper settings appear to be correct based on the manual, but I have one question. Do you have an Intel Mac Mini? Your jumpers are set for an Intel Mac Mini, and I just want to verify that is correct.
    Thank you again , and yes I have a mini mac intel . Just measured the ignition cable and there is nothing over 1V with or without the car running (it gives me some crazy nr and it supposed to be 12 v with the car on )so there is one of my problems , I`ll try to find another source for the IGN ( like the lighter ) . but what can I do about the y cable can i use something else or I need to order a new mac pac?

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    9
    Having the same problem with the same setup. Jumpers are set for Intel Mac Mini and 18.5 v. Ignition wire was hooked up but removed it to troubleshoot, will it still come on if the button is pressed on the computer itself? Ignition wire is attached to a wire that measures 12v when car is on and drops back to 0 when car is off, the red wires are both hooked to a constant 12 v source and the blue pulse start is not connected. The "y" is connected and i get power when I bring it in the house but not when in the car.

Similar Threads

  1. How to make Winamp TV Plugin work with RR
    By ramez75 in forum Road Runner
    Replies: 28
    Last Post: 09-03-2010, 12:17 AM
  2. Stealthy surfing at work?
    By e_z_street in forum Off Topic
    Replies: 15
    Last Post: 10-07-2009, 02:30 AM
  3. Replies: 5
    Last Post: 04-25-2007, 08:44 PM
  4. Quality of work
    By BMVEE in forum RR Skins
    Replies: 3
    Last Post: 03-14-2007, 08:38 AM
  5. Prison vs Work
    By ACHIEVER in forum Off Topic
    Replies: 20
    Last Post: 04-15-2005, 01:53 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •