Results 1 to 1 of 1

Thread: MOSFET's gets burnt

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    18

    MOSFET's gets burnt

    Please see the attached waveforms taken from oscilloscope. The pattern (A) shows the waveform of MOSFET's gates when the positive supply (12V) not connected to the push-pull transformer. When it is connected, the waveform (B) produces (too much noise/spikes) even the snubber is connected. After changing frequency from 36KHz to around 50KHz, waveform (C) appears which seems better but the MOSFET's gets very hot within one minute at 30% load. I changed the circuit with SG3525 (totem pole output) but the same result. So, the most suspected thing is transformer. changing the turns ratio or frequency slightly change the waveform. So, what is the solution?

    Note: The IC is TL494 (with frequency=about 36KHz)
    Attached Images Attached Images

Similar Threads

  1. IRFP064 gets burnt
    By xyz9915 in forum Power Supplies
    Replies: 0
    Last Post: 12-31-2008, 02:08 PM
  2. My FB project, Question on MOSFETs
    By mx270a in forum Fusion Brain
    Replies: 15
    Last Post: 10-14-2008, 01:07 AM
  3. My k301 has a permanent burnt in image?! *help*
    By Ryanmt in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 10-25-2005, 09:22 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 09-04-2005, 11:21 PM
  5. Argh burnt fuse... and an interface idea
    By Phat Justice in forum General Hardware Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 08-25-2000, 09:55 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •