Results 1 to 2 of 2

Thread: Figure out my issue please! help!

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    May 2009
    Posts
    8

    Figure out my issue please! help!

    Ok so.....here we go...

    I have a carpc. zoompc to be exact.
    polk audio amp

    the computer has a m2-atx power suply.

    the computer was running and all set up.

    one wire got dissconnected and now it all doesnt work.

    I tested the computer by taking it out and in the house and using a regular power supply and it works fine...

    now one of the problems i have is i couldnt figure what switches on the computer. i know the (j6) is the wire that got dissconnected but isnt that just the amp turn on????? my computer just randomly went to shut down mode when this happaned...

    my amp does not turn on is another issue. but i when i was un-doing the remote line the wire touched the remote line and the power line on accident ( its tight in the trunk and im not a small person) and i saw my amp turn on and light up.... so basically i need a way to turn my amp on now.

    so as you can see there are a few questions here....or should i say issues.

    another thing is the computer!!!!! i know its getting power but! what turns it on since there is no switch? and i know the (j6) connector is not really needed well that is what im reading off line. I have also checked all my ground wires.

    its been 5 days now and i guess im just getting really frustrated... i even pulled all my seats out again out of the car and re ran all the wires.... and got even more mad when i scratched some of my paint taking out the rear seat one of the metal brackets scrapped the side of the doorwell paint...sigh...

    I guess im going on the group subaru drive today well in 5 hours... with no music to listen to.. or movie to watch.. or gps ..... what do you do when your bored in a car?

  2. #2
    Neither darque nor pervert DarquePervert's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Elsewhere
    Posts
    13,950
    Quote Originally Posted by exdakine View Post
    Ok so.....here we go...

    I have a carpc. zoompc to be exact.
    polk audio amp

    the computer has a m2-atx power suply.

    the computer was running and all set up.

    one wire got dissconnected and now it all doesnt work.

    I tested the computer by taking it out and in the house and using a regular power supply and it works fine...
    Did you use that PSU to power the M2ATX?
    You can use that for troubleshooting before you install in the car. Instructions are here.

    now one of the problems i have is i couldnt figure what switches on the computer. i know the (j6) is the wire that got dissconnected but isnt that just the amp turn on????? my computer just randomly went to shut down mode when this happaned...
    Yes, J6 is the amp turn-on.
    However, J6 getting disconnected won't cause the M2 to stop powering the PC.
    J8 is the lead that goes to the motherboard to simulate a press of the power button.


    my amp does not turn on is another issue. but i when i was un-doing the remote line the wire touched the remote line and the power line on accident ( its tight in the trunk and im not a small person) and i saw my amp turn on and light up.... so basically i need a way to turn my amp on now.
    You said it yourself: J6 got disconnected. Wire the remote lead for your amp back to J6 when you reinstall. If everything is working, the amp should turn on.
    If not, wire the amp to any ignition-controlled line. OEM radio harness? Cigarette lighter? Spare location in the fuse box?

    so as you can see there are a few questions here....or should i say issues.

    another thing is the computer!!!!! i know its getting power but! what turns it on since there is no switch? and i know the (j6) connector is not really needed well that is what im reading off line. I have also checked all my ground wires.
    How did the computer turn on previously? Did you have J8 wired to the power switch headers on the motherboard?

    its been 5 days now and i guess im just getting really frustrated... i even pulled all my seats out again out of the car and re ran all the wires.... and got even more mad when i scratched some of my paint taking out the rear seat one of the metal brackets scrapped the side of the doorwell paint...sigh...

    I guess im going on the group subaru drive today well in 5 hours... with no music to listen to.. or movie to watch.. or gps ..... what do you do when your bored in a car?
    Get a passenger that you enjoy conversing with or enjoy the scenery.
    Have you looked in the FAQ yet?
    How about the Wiki?



    Under normal circumstances, a signature would go here.

Similar Threads

  1. RR Video Issue.....
    By grnLude in forum Road Runner
    Replies: 9
    Last Post: 05-20-2008, 01:24 PM
  2. Another Lilliput issue, Maybe
    By djmickyg in forum LCD/Display
    Replies: 15
    Last Post: 05-04-2008, 06:29 AM
  3. M4-ATX Power On Issue
    By PacketSniffer in forum Power Supplies
    Replies: 1
    Last Post: 04-24-2008, 11:00 PM
  4. Replies: 7
    Last Post: 02-21-2008, 11:30 AM
  5. Boot issue
    By Slippin3 in forum Power Supplies
    Replies: 7
    Last Post: 02-07-2006, 02:19 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •